Kadirliye gelen Kazakistan heyeti mutlu ayrıldı

Kadirliye gelen Kazakistan heyeti mutlu ayrıldı


OSMANİYE (A.A) - Kadirli ilçesi ile Kardeş şehir olmak üzere Türkiyeye gelen Kazakistanın Chuncha kenti heyeti ülkelerine mutlu dündü.
     Kazakistanın Chuncha şehri Merkez İlçe Valisi ve Belediye Başkanı Koyumchan Omarov, Genel Meclis Başkanı Nurakim Yerszhanov, Kazakistanlı bazı daire müdürleri, işadamları ile birlikte Türk Halkları Vakfı Genel Başkanı Ahmet Dağduran ve Uluslararası Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Gökcan Tanırgan, kardeş şehir çalışması kapsamında Belediye Başkanı Ömer Tarhanın davetlisi olarak 1 hafta süreyle Kadirli, Osmaniye ve Ceyhanda çeşitli ziyaretler ve incelemelerde bulundu.
     Chuncha Merkez İlçe Valisi ve Belediye Başkanı Koyumchan Omarov, Serhat Kolejinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Kadirli ve diğer ziyaretlerde gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirterek, Kazakistanda 20nin üzerinde Türk okulu bulunduğunu ve Türkiye ile Kazakistan arasındaki bağın güçlü olduğunu ifade etti.
     Belediye Başkanı Ömer Tarhana teşekkür eden Omarov, iki devlet bir millet olduklarını, dini ve tarihi gibi önemli değerleri bir olan iki şehrin bilgi, teknoloji, ticari ve diğer alanlarda ortak hareket etmesinin önemine değinerek, Kadirli halkını Chunchaya davet etti.
     Belediye Başkanı Ömer Tarhan ise Kadirli olarak Chunchayı kardeş şehir ilan ettiklerini ve her zaman yanlarında oldukları ileterek, belediye meclis üyelerinin onayı ile ilerleyen zamanda her alanda ortak çalışalar yürüteceklerini kaydetti.
     Kadirli Girişimci İşadamları Derneği (KAGİAD) Başkanı Muhittin Akkaya ise Kazakistanın ata yurdu olduğunu belirterek, ana yurtta yaşayanlar olarak her zaman kalplerinin kendileri ile birlikte attığını ve Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin her alanda arttığını söyledi.
     Serhat Koleji Müdürü İbrahim Gümüştüfekin okul hakkında bilgi veren kısa konuşmasının ardından Belediye Başkanı Ömer Tarhan tarafından heyette bulunanlara yöresel eşyaların ve Kadirliyi anlatan dergilerin bulunduğu hediye paketi verildi.
    
     Muhabir: Menderes Özat
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kadirliye gelen Kazakistan heyeti mutlu ayrıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER