Kalede adliyenin kapatılma kararına tepki

Kalede adliyenin kapatılma kararına tepki


DENİZLİ (A.A) - Kale ilçesinde adliyenin kapatılma kararına yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.
     Kale ilçesindeki adliyenin kapatılması kararı nedeniyle Esnaf Kefalet Kooperatifinde düzenlenen toplantıya Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Karaköy Belediye Başkanı Servet Karaman, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Molo, Aydın İl Genel Meclisi Üyesi Durmuş Düngül, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Hayla ve bazı sivil toplum örgütlerinini temsilcileri katıldı.
     Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, toplantıda yaptığı konuşmada, bazı ilçelerdeki adliyelerin kapanacağını üç ay önce öğrendiklerini, ancak Denizli Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmelerinde bu adliyeler arasında Kalenin yer almadığı yönünde bilgiye sahip olduklarını belirterek, Kale Adliyesinin kapatılması kararının kendileri için üzüntü verici bir sürpriz olduğunu ifade etti.
     Halen Hükümet Konağı içerisinde hizmet veren adliyenin daha rahat koşullara kavuşabilmesi için belediye olarak adliye binası için 5 bin 636 metrekarelik arazi tahsis ettiklerini de belirten Yarımca, Adalet Bakanlığına yeni bina için hem yer tahsisini hem binayı yapacağımızın taahhüdünü verdik. Bunu da adliyenin kapanmaması için değil, burada adliyenin ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz ve bu binayı yapmamız gerektiği için yaptık dedi.
     Kale Esnaf Odası Başkanı Erkan Hayla da Kale Adliyesinin kapanmasıyla adliye işlemlerinin artık Tavasta yapılacağını belirterek, şunları kaydetti:
     Herkesin ben ne yaptım benim suçum ne diye sormasını istiyorum. Hep beraber birlikte hareket ederek hizmet edebiliriz. Şimdi biz hükümet için her şeyi yaptık. Referandumda Denizlide ilk ikide yer aldık. Genel seçimlerde yine birinci, ikinci ilçe olduk. Niye biz hizmet alımında Tavasın arkasında oluyoruz- Oy verirken birinci ikinciyiz, hizmet alımında sonuncuyuz, bunları bir sormamız lazım.
     İlçedeki siyasi partilerin yöneticileri ve sivil toplum örgütü başkanları, karara tepki göstererek kararın geri alınmaması halinde görevlerinden istifa edeceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Emeksiz / Mustafa Dermencioğlu / Medat Şenay
     Yayıncı. Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Kalede adliyenin kapatılma kararına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER