Karstan Almanyaya kaz tüyü ihraç edilmesi

Karstan Almanyaya kaz tüyü ihraç edilmesi -Vali Tepe: Bizim Ahmet veya Mehmet yapıyor diye bir kaygımız yok, keşke buradaki kaz tüyünü bir arkadaşımız değil 10 arkadaşımız piyasaya sürsün, ekonomiye kazandırsın. Arzumuz o yönde.


KARS (A.A) - Kars Valisi Eyüp Tepe, Karstan Almanyaya kaz tüyü ihraç edilmesiyle ilgili olarak, Bizim Ahmet veya Mehmet yapıyor diye bir kaygımız yok, keşke buradaki kaz tüyünü bir arkadaşımız değil 10 arkadaşımız piyasaya sürsün ekonomiye kazandırsın. Arzumuz o yönde dedi.
     Vali Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karsta bugüne kadar kaz tüyünün değerlendirilmemesi gibi bir durumun söz konusu olduğunu belirterek, kaz tüyünün şimdiye kadar evlerde yastık yapımında kullanıldığını ifade etti.
     Kaz tüyünün ekonomik değeri olmadığında ekonomiye de katkısının olmayacağını dile getiren Tepe, Bu zaten ekonominin, iktisadın bir kuralı. Bu proje tabii ki bir başlangıç. Bu sene 8 ton civarında kaz tüyü ihracatı yapıldı ama ihracatçı arkadaşların hedefi 80 ton dedi.
     Tepe, ilerleyen süreçte kaz tüyü ihraç eden firmanın Almanyadan civciv ve yumurta getirip burada daha fazla kaz üretmeyi hedeflediğine değinerek, şunları kaydetti.
     Bu arkadaşlarımızı desteklememiz lazım. Bu arkadaşlarımızın doğrusu sırtlarını sıvazlamamız ve herhangi bir bürokratik engel karşısında da yollarını açmamaz lazım ki, arkalarından başkaları da bu işe niyetlensin. Bizim Ahmet veya Mehmet yapıyor diye bir kaygımız yok, keşke buradaki kaz tüyünü bir arkadaşımız değil 10 arkadaşımız piyasaya sürsün, ekonomiye kazandırsın. Arzumuz o yönde. İlerleyen süreçte kaz üretimi 300 bin değil 3 milyon olsun, 30 milyon olsun. Böyle bir potansiyel var mı- Kesinlikle var.
     Hiçbir şeyin bir anda olmadığını dile getiren Tepe, Bugün küçücük bebek diyoruz ama o bebek geleceğin mühendisi oluyor, doktoru ve mimarı oluyor diye konuştu.
     Tepe, bu konuda ümitli olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Bu konuyla ilgili kaz yetiştiricisi kadınlarla da görüşülmesi lazım. Şimdi çok büyük rakamlar değil belki ama köydeki bir vatandaşımı düşünün, yani orada 20-25 kazı olan bir kadınımızın kaz tüyünden elde ettiği bir kaç kuruşla evin ekonomisine katkı sağlaması ve çocuğunun cebine harçlık koyması bile büyük bir sosyal gelişmedir, çok önemlidir. En azından evdeki kadının cebinde bir miktar para olmasını sağlayacaktır.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Karstan Almanyaya kaz tüyü ihraç edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER