Kayserideki stat tartışması

Kayserideki stat tartışması -Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki: Bir kaç maçtan sonra, her hafta sahayı kontrol ederiz. Eğer kaldırıyorsa Erciyesspor sonuna kadar orada çok rahat maç yapabilir. Kaldırmıyorsa zorlamanın man


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor arasında yaşanan stat tartışmasıyla ilgili olarak, Bir kaç maçtan sonra her hafta sahayı kontrol ederiz. Eğer kaldırıyorsa Erciyesspor sonuna kadar orada çok rahat maç yapabilir. Kaldırmıyorsa zorlamanın manası yok dedi.
     Özhaseki, Tavukçu Mahallesindeki Kayseri evlerinin restorasyonuyla ilgili düzenlenen gezinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, stat tartışmasının 2-3 yıldır gündemde olduğunu belirterek, iki kulübün konuyla ilgili bildiri yayınlamasını hoş karşılamadığını söyledi.
     Konunun, bildiri savaşıyla çözülmeyeceğine dikkati çeken Özhaseki, şöyle konuştu:
     Karşılıklı laf yarışıyla sonuca varılacak iş değil. Kadir Has Stadyumu bana göre Türkiyenin en güzel stadyumu. Kayserinin bir vitrinidir. Misafirlerimiz geldiğinde götürüp, gösterdiğimiz, kıvanç duyduğumuz, övündüğümüz bir eserdir. Uçaktan bakan herkes Kayserideki en büyük yapının Kadir Has Stadyumu olduğunu görür. Bu söylediklerim, spor otoriteleri tarafından da tasdik edilir. Bu stat, sadece Kayserispor içeride 15-17 maç oynasın diye yaptırılmadı. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapsın diye inşa edildi.
     Stadyumda çim sorunu yaşandığını vurgulayan Özhaseki, güneşi tam göremediği için bütün kapalı spor alanlarında benzer sorunun yaşandığını belirtti.
     Kayserisporun açık alandaki antrenman sahalarında çim sorunu yaşanmadığını ifade eden Özhaseki, şunları söyledi:
     Orada ne kadar maç yaparsanız yapın, saha kaldırıyor. Arena statlarında aynı çimi elde edemiyorsunuz. Suni güneşleme, rüzgarlama yapıyorsunuz, değişik formüller üretiyorsunuz ama bir müddet sonra çim sahada sıkıntı oluyor. Kayserispor ve Erciyesspordan arkadaşlarımız sorduğunda, önce maçlarımıza orada başlayalım, gittiği yere kadar gitsin ama gitmiyorsa öncelik hakkı Kayserispordadır, Kayserispor tek başına kullanır demiştim. Fakat gittiği yere kadar orayı herkes kullanır. Bana göre Erciyesspor da orada maç yapar, Kayserispor da maç yapar. Bir kaç maçtan sonra her hafta sahayı kontrol ederiz. Eğer kaldırıyorsa Erciyessopr sonuna kadar orada çok rahat maç yapabilir. Kaldırmıyorsa zorlamanın manası yok. Orada daha fazla hem sahayı yıpratmaya hem de daha başka kötü ortamların doğmasını istemeye kimsenin hakkı yok. Benim iki tarafa da söyleyeceğim şey, bildiri işinden vazgeçsinler. Bu, bildiriler savaşıyla çözülecek iş değil.
    
     -Kayseriye ikinci stat yapılacak-
    
     Yeni stat yapımı konusunda ciddi çalışma içinde olduklarını belirten Özhaseki, şöyle devam etti:
     4-5 yer gösterildi, hiç biri stat yapmaya uygun değil. 2-3 yer üzerinde de çalışıyoruz. O stat, kesinlikle 30 bin kişilik olmayacak. 15 bin, en fazla 20 bin kişilik olacak. Bu kadar lüks olmayacak ama işimizi görecek. Tribünlerin üzerini kapatıp, ortanın güneş almasını sağlayacağız. Küçük bayram etkinliklerini orada yapmayı düşünüyoruz. Böyle bir stada ihtiyacımız var. Şehrin doğusunda, raylı sistem güzergahında olsun istiyoruz. Bu şartları taşıyan arazi kolay bulunmuyor. Kısa zamanda ikinci stat yerini belirleriz. İkinci stat yapılıncaya kadar Erciyesspor Kadir Has Stadyumunda başlar ama stat kaldırmıyorsa, çimler bozuluyorsa, Kayserisporun oynamasına zarar verecek hale gelirse, o zaman dışarıdaki stada mecburen transfer edeceğiz.
     Özhaseki, dışarıdan gelenlerin stadı beğendiğini, ancak çimleri eleştirdiğini ifade ederek, Bu ne demek, şuraya kocaman bir fabrika yapılmış, üretim yapılıyor, iyi işler oluyor, kapıdaki bekçi kulübesinin girişindeki kapı kötü olmuş gibi bir şey. Gölge düşürüyor. Bütün spor yorumcuları saha zemininin kötülüğünden başlıyor. İyi ama trilyonlar verilmiş, Türkiyenin şaheseri yapılmış oraya. Çime sıra gelinceye kadar neler var orada, hepsi gözden kayboluyor. Kayserideki Kadir Has Stadyumunun böyle bir şeyle anılmasını istemiyoruz, çimlere zarar gelsin istemiyoruz.
     Spor Toto Süper Lig takımlarından Kayserisporun yönetimi, internet sitesinden yaptığı duyuruda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumunun iki takım tarafından kullanılmasının sakıncalı olduğunu belirtmiş, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Kayseri Erciyessporun yöneticileri de internet sitesinde bu açıklamayı eleştirmişti.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Kayserideki stat tartışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER