Kayseri, Davosa talip

Kayseri, Davosa talip -AK Parti Milletvekili Öksüzkaya: -Davos benzeri birçok uluslararası zirve, Erciyeste yapılabilecek. Erciyes buna hazır


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Davos benzeri birçok uluslararası zirve Erciyeste yapılabilecek. Erciyes buna hazır dedi.
     Öksüzkaya, yaptığı açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin en önemli projelerinden olan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan 41 tesisin, hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldığını anımsattı.
     Bu proje ile adeta Kayserinin Erciyesi yeniden keşfettiğini vurgulayan Öksüzkaya, mevcut 9 kilometrelik kayak pistinin 200 kilometreye çıkarılacağını, 21 otelin planlamasının yapıldığını, buralarda 5 yıldızlı ve butik otellerin yer alacağını kaydetti.
     Bu otellerin yaz aylarında hizmete girmesiyle Kayserinin kongre turizminde hız kazanacağını belirten Öksüzkaya, şu bilgileri verdi:
     Erciyesin zirvesinde yapay göl de bulunuyor. Oteller bölgesi bu göl etrafında oluşturuldu. Otellerin hizmete girmesiyle artık Erciyesten yaz-kış istifade edilebilecek. Yapay gölden elde edilecek su ile kar olmadığı dönemlerde yapay karlama yapılabilecek. Erciyes, spor turizmi için de düşünülen yerlerin başında geliyor. Birçok spor branşında takımlar kamplarını artık Erciyeste yapmaya başladı. Erciyesin ulusal kongrelerin yanı sıra uluslararası kongrelere de ev sahipliği yapacak. Geçen yıl Kayseri Düşünce ve Atılım Derneğinin (KAYSERİDER) Büyükşehir Belediyesi ile düzenlediği Erciyes Buluşmaları, artık markalaştı. Davos benzeri birçok uluslararası zirve Erciyeste yapılabilecek. Erciyes buna hazır. Kayseri, birçok uluslararası spor müsabakasına da ev sahipliği yapıyor. Bu tür etkinlikler, Kayseri ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyor.
     Kayserideki Yamula Barajı gölünün 60 kilometre sahili bulunduğunu hatırlatan Öksüzkaya, Kayseri, dağ ve deniz turizmine kavuşacak, Kapadokya bölgesinin içinde olmasının avantajını sonuna kadar kullanacak. İçerisinde hayvanat bahçesi ve eğlence merkezlerinin de olduğu Anadolu Harikalar Diyarının hayata geçirilmesi ile birlikte Erciyese gelenler burada eğlenecek. Yamula Barajında deniz turizmini, Kapadokyada da kültür turizmini yaşayabilecekler diye konuştu.
    
     -120 milyon avro harcandı-
    
     Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında Erciyes Kayak Merkezine son 2,5 yılda 120 milyon avro yatırım yapıldı.
     İlk temelleri 2010 yılı haziran ayında atılan proje kapsamında, bölgeye piknik alanları, karlama üniteleri, mekanik tesisler, Hisarcık-Tekir arası karayolu asfaltlama çalışması ve karlama ünitelerini beslemek için Hacılar üst istasyonda 235 bin metreküplük suni gölet yapıldı.
     Ayrıca proje ile birlikte Tekir kapıya ek olarak Hacılar, Hisarcık ve Develi kapıları oluşturularak, buralara mekanik tesisler inşa edildi. Bunların yanı sıra 21 adet otel yeri ihale ile satıldı. Yaz ayları sonlarından itibaren Erciyeste yeni konaklama tesislerinin hizmete girmesi planlanıyor.
     Son 2,5 yılda yapılan yatırımlarla 275 milyon avro bedelli projenin yüzde 75i tamamlandı. Proje tamamlandığında Erciyes, gelecek senenin sonunda gecelik 6 bin kişinin konakladığı, saatte 35 bin kişinin kayak yapabildiği bir merkez haline gelecek.
     Erciyes, konaklama sorununun çözümünden sonra uluslararası bir kayak merkezi haline gelecek. Dünyanın dört bir tarafından özellikle Alplerden, Avrupa ülkelerinden, kayak kültürünün yoğun olduğu bölgelerden, Orta Doğu ve körfez ülkelerinden çok ciddi ziyaretçiyi ağırlayacak.
     200 kilometrelik pistin tamamlanmasıyla Erciyes, Alpler, Avusturya, İsviçre gibi dünyanın en önemli kayak merkezlerindeki pist uzunluğuna erişecek. Erciyes, bu uzunlukta pistlere ulaşınca dünyanın en iyi kayak merkezleri arasında yer alacak.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kayseri, Davosa talip Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER