KONSİAD üyeleri ETSOyu ziyaret etti

KONSİAD üyeleri ETSOyu ziyaret etti -AK Parti Edirne Milletvekili Müezzinoğlu: Ben inanıyorum ki önümüzdeki süreçte, Edirneyi sağlıklı dinamizme merdiveni basamak basamak çıkmak suretiyle el birliğiyle taşıyacağız (Fot


EDİRNE (A.A) - Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) üyesi iş adamları, Edirne Ticaret ve Sanayi Odasını (ETSO) ziyaret etti.
     AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, KONSİAD üyelerinin ziyaretinde yaptığı konuşmada, Konyalı iş adamlarının Edirneye gelişine vesile olan KONSİADın Başkanı Abdullah Başçıya teşekkür ettiğini belirtti.
     Edirnenin tarihi geçmişinden taşıdığı mirası, coğrafi ve stratejik konumuyla Türkiyede bir benzerinin olmadığını söyleyen Müezzinoğlu, Türkiyede böyle bir ili bulamadım. Bu özellikleri kendisine ciddi bir zenginlik katıyor. Gelişmişlik ve yaşam standardı bakımından çok iyi durumda ama girişimcilik ve zenginliklerini geliştirme açısından bazı sıkıntıları var. Ben inanıyorum ki önümüzdeki süreçte, Edirneyi sağlıklı dinamizme merdiveni basamak basamak çıkmak suretiyle el birliğiyle taşıyacağız diye konuştu.
     KONSİAD Başkanı Başçı da Edirneye gelen iş adamlarından Edirnede yatırım yapmak isteyenlerin dernek olarak arkalarında duracaklarını belirtti.
     Edirne Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (EDSİAD) Başkanı İsmet Açıkgöz de Edirnenin beşeri sermaye ve yaşam kalitesinde Türkiyede 8. sıraya olduğunu ifade etti.
     Edirnenin ticaret becerisi, üretim performansı gibi konularda çok gerilerde olmasına rağmen yaşam kalitesinde iyi bir konumda olduğunu ifade eden Açıkgöz, İki ülkeye açılan sınır kapılarımız var. Ulaşılabilirliğimiz son derece iyi şeklinde konuştu.
     ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Güler de Edirnenin geçmişten günümüze sanayisi, ticareti, kültür değerleri ve tarihi dokusuyla özel bir kent olduğunu, yatırımcılar için cazip olanaklar taşıdığını kaydetti.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber KONSİAD üyeleri ETSOyu ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER