Konsolosun futbol tutkusu

Konsolosun futbol tutkusu -İtalyanın İzmir Konsolosu Igor Di Bernardini, futbol tutkusunu Türkiyeye taşıdı -Koyu bir Lazio taraftarı olan Bernardini Türkiyede Gaziantepsporu tutuyor -Bernardini: Görev sürem dolana kadar b


İZMİR (A.A) - Tolga Albay - İtalyanın İzmir Konsolosu Igor Di Bernardini, futbol tutkusuyla farklı bir diplomat portresi çiziyor. Koyu bir Lazio taraftarı olan Bernardini, Türkiyede Gaziantepsporu tutuyor. Bernardininin en büyük hedefi ise iki ülkenin süper liglerinde oynayan takımların karşı karşıya geleceği bir dostluk maçı organize etmek.
     Bernardini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2,5 yıldır görevde olduğu İzmirde Türk ve İtalyan hayat tarzları arasında büyük benzerlikler bulunduğunu gördüğünü, buradaki hayata adapte olmakta hiç zorlanmadığını söyledi.
     İki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi durumda olduğunu, yatırımcılar arasındaki işbirliği ortamının sürekli geliştiğini kaydeden Bernardini, bu ortamın halklar düzeyinde, farklı kesimler arasında da gelişmesi gerektiğini vurguladı.
     Ege Bölgesinin İtalyan firmaları için çok önemli olduğunu, burada pek çok İtalyan şirketinin yatırımı bulunduğunu, son dönemde küçük ve orta büyüklükteki İtalyan şirketlerinin de bu bölgeye yatırım yapmak istediğini anlatan Bernardini, şöyle konuştu:
     Özellikle kriz sürecinde bir çok İtalyan şirketi, bize Ege Bölgesini soruyor. Onlara yardımcı olmak için bir başvuru masası oluşturmayı düşünüyoruz. İtalyan iş çevrelerinde burası tanınsa da halk düzeyinde bilinmiyor. İzmir Limanına yanaşan kruvaziyer gemi sayısının artmasıyla İtalyan turist sayısı da 4-5 kat arttı. Buraya gelenler beğenilerini arkadaşlarına, çevresine anlatıyor. İtalyanlar için Türkiyede keşfedilecek çok yer var. Bunu anlatmaya gayret ediyoruz.
     Türkiye tarafından baktığımızda da yurt dışına ilk kez çıkan Türklerin önce İtalyaya gittiğini gözlüyoruz. Bu güzel bir şey. İtalyanın turizm ve ekonomideki potansiyeli bunda bir etken ama bir çok Türk vatandaşı, kendisine en fazla İtalyanları yakın buluyor. Bizim verdiğimiz vize sayısı 2012de ilk kez 20 bin sınırını aşarak 22 bine ulaştı. 1-5 yıl arası verilen uzun süreli vizelerin toplam vizeler içindeki oranı da yüzde 26ya ulaştı. İki ülke insanı daha fazla tanışsın, birbirimizin zenginliklerinden daha fazla yararlanalım istiyoruz.
     İzmirin EXPO 2020 adaylığıyla ilgili değerlendirmede bulunan Bernardini, hükümet ve yerel idare düzeyinde yapılan çalışmaları takip ettiğini, başarılı bir tanıtım faaliyetinin yürütüldüğünü ifade ederek, yarışı kimin kazanacağının, son anda karar veren ülkelerin oylarıyla belli olacağını savundu.
    
     -Sürekli kazanan takımları tutmayı tercih etmiyorum
    
     Kendisinin iyi bir futbol izleyicisi olduğunu, Türkiyede göreve başladığı 2010 yılında bu ülkede futbolla ilgili bir şeyler yapması gerektiğini anladığını ifade eden Bernardini, Spor Toto Süper Ligi takip ettiğini, fırsat buldukça maçları stadyuma giderek izlemeye çalıştığını belirtti.
     Koyu bir Lazio taraftarı olduğunu anlatan Bernardini, görev yaptığı ülkelerin liglerinde ilk sıralarda yer alan takımlardan ziyade mücadele veren takımları desteklemeyi tercih ettiğini anlattı.
     Bernardini, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Sürekli kazanan takımları tutmayı tercih etmiyorum. Buraya geldiğimde takımları inceledim. Ligin ilk 4 sırasında büyük tarihleri olan takımlar var. Bu takımlarla işbirliği içindeyiz. Çok iyi ilişkilerim var. Ama kişisel olarak daha alt sıradaki takımları takip etmeyi seviyorum. Lazio da aynı durumda. Her zaman kazanan bir takım değil ama bir geleneğe sahiptir. Denge olarak Türkiyede de Gaziantepsporu desteklemeye karar verdim. Gaziantepspor ile de işbirliği yapma imkanımız oldu. Geçen sene İtalyada Fiorentina ile karşılaştılar. Belki yeni bir maç ayarlayabiliriz. Bana takım atkısını ve imzalı formaları gönderdiler.
    
     -İzmir takımlarına birleşin önerisi-
    
     Türkiyede tribünlerdeki atmosferin heyecan verici, maç izlemenin keyifli olduğunu anlatan Bernardini, UEFA Avrupa Liginde Lazionun Fenerbahçe ile eşleşmesinin kendisi açısından mutluluk verici olduğunu, 4 Nisanda İstanbulda oynanacak ilk maçı izleyeceğini ifade etti.
     Fenerbahçe için üzgünüm ama umarım Lazio kazanır. Tabi ki kim hak ediyorsa o kazansın ama benim takımım kazansın istiyorum. Lazio bu sene kötü gidiyor, kupalara yoğunlaşacak diye konuşan Bernardini, şunları kaydetti:
     Görev sürem dolana kadar burada bir İtalya Seri A takımıyla Spor Toto Süper Lig takımı arasında dostluk maçı organize etmeyi hedefliyorum. Lazio yöneticileriyle İstanbulda görüşeceğim ama başka alternatifler de olabilir. Haziran ayından sonra görüşmeleri yoğunlaştıracağım. Galatasaray, Fenerbahçe ya da Beşiktaş ile bir dostluk maçı olabilir. Antalyada futbol turizminde önemli bir gelişim yakalanmış. Bir çok tesis var. Buranın İtalyan kulüplerine anlatılması yönünde de bir takım organizasyonlar olabilir. Antalyaspor ile de hazırlık maçı için görüştük. Bu konuda da bir şeyler yapmayı düşünüyorum. Haziran sonrası neler yapabileceğimiz netleşecek diye konuştu.
     İzmirin Süper Ligde bir takımının olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu, kente ilk geldiğinde buna çok şaşırdığını anlatan Bernardini, Gördüğüm kadarıyla İzmirin bir çok takımı var ama bir araya gelemiyorlar. Bu durum kentin potansiyelini düşürüyor. Romada da bu şekildeydi. Tüm takımlar birleşti ve Roma takımını kurdular. Fakat İzmirde geçerli olmayan bir çözüm galiba. Her bölge takımına çok bağlı. Pratik olmayacak bir çözüm gibi gözüküyor dedi.
     İtalyanın İzmir Konsolosu Bernardini, Türkiyedeki bir çok takım ve oyuncunun imzalı formasına sahip olduğunu, son olarak Türkiye (A) Milli Futbol Takımının tüm oyuncularının imzaladığı formayı çerçeveleyerek konsolosluk binasında sergilediğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Konsolosun futbol tutkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER