Konyada öldürülen genç kadın öğretmenin davası

Konyada öldürülen genç kadın öğretmenin davası -Öğretmen Gülşah Aktürkü silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlanan sanık, ilk kez hakim karşısına çıkarıldı -Aile ve Sosyal Polit


KONYA (A.A) - Öğretmen Gülşah Aktürkü silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlanan sanık, ilk kez hakim karşısına çıkarıldı.
     Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet duruşmasına, tutuklu sanık Hakan Başar (36), sanık avukatı, müşteki avukatları ve Aktürkün ailesi katıldı.
     Müşteki olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekilinin de bulunduğu duruşmada, sanık Başar mahkeme heyeti önünde ilk defa savunma yaptı.
     Başar, Gülşah gelmeden savunma vermeyeceğim. Siz beni tanımadan yargılıyorsunuz. Ben de pankreas taşıyorum. Siz bende pankreas olduğunu biliyor musunuz- dedi.
     Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, Bana karaciğer, dalak, böbrek dersi mi veriyorsun- Poliste her şeyi anlatmışsın. Bana deli numarası yapma diye konuştu.
     Başar, olayla alakası olmayan sözler söyleyince yerine oturtuldu.
    
     -Sanığın ceza ehliyeti araştırılacak-
    
     Soruşturma aşamasındaki ifadeleri okunan Başar, Bana o andaki şartları meydana getirin, dünyayı yörüngesinden çıkarayım. Numara yapıyorsam müebbeti şimdi verin dedi.
     Başarın avukatı, sanığın kendisine gönderdiği mektuplarda ve yaptığı görüşmede Gülşahın aslında ölmediğini, ailesi tarafından kendisiyle görüştürülmemek amacıyla böyle bir senaryo hazırlandığını söylediğini bildirdi.
     Öldürülen Gülşah Aktürkün babaHaşim Aktürk, sanığın söylediklerini kabul etmediğini vurguladı.
     Sanığın yalan yanlış ifadelerle yargılamayı başka bir yola sevk etmek istediğini anlatan Aktürk, Eğer kızımı sevseydi, ateş ettikten sonra kendisi de intihar ederdi diye konuştu.
     Müşteki avukatlarından biri, sanığın planlı şekilde olayı gerçekleştirdiği halde, şu anda akli durumunun yerinde olmadığını gösterme amaçlı davranışlarda bulunduğunu savundu.
     Başarın tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma, sanığın ceza ehliyetinin olup olmadığının incelenmesi için ertelendi.
    
     -Olayın geçmişi ve iddianame-
    
     Vanda görev yapan genç kadın öğretmen Gülşah Aktürk, geldiği Konyada, ayrıldığı sevgilisi Hakan Başar tarafından 6 Aralık 2012de silahla öldürüldüğü iddia edilmiş, kaçan Başar ise tutuklanmıştı. Baba Haşim Aktürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakan Başar tarafından sürekli rahatsız edilen kızının Konyaya yanlarına geldiğini, bu durumu savcılığa da bildirdiklerini söylemişti.
     Tasarlayarak adam öldürme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma ve taşıma suçundan hazırlanan ve mahkemeye sunulan iddianame kabul edilmiş, Başarın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanacağı davaya, müşteki olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, öldürülen Gülşah Aktürkün babası Haşim Aktürk ile ailenin avukatı Ömer Faruk Erdoğanın katılacağı belirtilmişti.
     Ayrıca, iddianamede, para göndereceğim diyerek Aktürkün evden çıkmasını sağlayan Başarın, yaralandıktan sonra beni kurtarın diye bağırıp yere düşen genç öğretmenin başına tekrar ateş ettiği ifade edilmişti.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyada öldürülen genç kadın öğretmenin davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER