KSÜde Gönüllü Elçiler Projesi tanıtıldı

KSÜde Gönüllü Elçiler Projesi tanıtıldı


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) Gönüllü Elçiler Projesi tanıtıldı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda düzenlenen, Gönül Elçileri Projesi Kapsamında Koruyucu Aile Sistemi konulu konferansta, projenin toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacağını söyledi.
     Gönül Elçileri Projesinin sosyal devlet anlayışının sonucu olarak başlatıldığını hatırlatan Sertpolat, şunları kaydetti:
     Koğuş sistemi olan yurtlarda büyüyen 0-2 yaş arasındaki çocuklarda aidiyet duygusu gelişmiyor. Bakanlığımız bundan dolayı koğuş sistemini kaldırmıştır. Çocukların aidiyet duygusunun gelişeceği sevgi evleri açmıştır.
     KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yılmaz ise dünyada ve Türkiyede gönüllülük kavramının tarihsel sürecini anlattı.
     Gönüllülüğün, sanayi ve hizmetten sonra dünyadaki 3. sektör olduğunu dile getiren Yılmaz, gönüllü faaliyetlerindeki en büyük kazanımın vicdan rahatlaması olduğunu kaydetti.
     Konferansta konuşan Fatih Ataşlı da koruyucu aile sisteminin önemine vurgu yaparak, koruyucu aile olmak için neler yapılması gerektiğini anlattı.
     Konuşmaların ardından, Tekstil Mühendisliği 4. sınıf öğrencilerinin kadın sığınma evlerine verilmek üzere topladıkları yardımlar, Kahramanmaraş Valiliğine teslim edildi.
     Konferansın sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber KSÜde Gönüllü Elçiler Projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER