Kütahyada Aile Danışmanlığı Sertifika Programı

Kütahyada Aile Danışmanlığı Sertifika Programı -Eğitim programına kayıtlar 23 Kasımda sona erecek


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DPÜSEM) tarafından düzenlenen Aile Danışmanlığı Sertifika Programına kayıt işlemleri 23 Kasımda sona erecek.
     DPÜSEM Müdürü Doç. Dr. Ali Özel, yaptığı yazılı açıklamada, 4 Eylülde Resmi Gazetede yayımlanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yönetmeliğiyle Aile Danışmanlığı Merkezleri açma ve eğitim verme standartlarının yeniden düzenlendiğini, eski yönetmelikten farklı olarak Sosyoloji Bölümü mezunlarına da Aile Danışmanı olma hakkı verildiğini bildirdi.
     Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Tıp, Hemşirelik ve Çocuk Gelişimi bölümleri mezunu veya 3üncü, 4üncü sınıf öğrencilerinin başvurabileceği 450 saatlik Aile Danışmanlığı Sertifika Programını tamamlayanların Aile Danışmanlığı Merkezi açabileceğini ya da çeşitli kurum veya kuruluşların açtığı merkezlerde Aile Danışmanı olarak görev alabileceğini belirten Doç. Dr. Özel, şunları kaydetti:
     Sertifika programı açma yetkisi, Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu ve üniversitelere verildi. Eskisinden farklı olarak sertifika programı 450 saatlik bir eğitime çıkarılarak, Aile Danışmanlığı eğitiminde kalitenin artırılması hedefleniyor. Şimdiye kadar Türkiyede sadece belli başlı üniversiteler ve danışmanlık merkezleri tarafından açılan Aile Danışmanlığı Sertifika Programını, DPÜSEM olarak açtık. Sertifika programının ilanını bir hafta önce vermiş olmamıza rağmen ilk grup için kontenjanı doldurduk. Gerek Kütahya halkının gerekse Eskişehir, Afyonkarahisar, Bursa, Uşak gibi yakın illerden de talebin yoğun olduğunu görmek, bizleri mutlu etti. Birinci grup kontenjanının dolmasıyla hemen ikinci grup kayıtlarına başladık. Kayıtlar 23 Kasım tarihine kadar devam edecek. Eğitimler, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Yerleşkesinde bulunan DPÜSEM binasında hafta içi her gün 17.30-21.00 saatleri arasında, hafta sonu grupları için de 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada Aile Danışmanlığı Sertifika Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER