Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -Merkez İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, yatırımlarla ilgili sadece sivil toplum örgütleriyle değil bir de halka inip halkın görüşlerini almak istediklerini ve bunu anketle gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     Çiftçi, Belediye Kültür Sarayında düzenlenen Merkez İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısında, bu toplantıları daha önce ilçelerde yaptıklarını hatırlattı.
     İlçelerin sorunlarının belirlenmesi amacıyla anket yaptıklarını dile getiren Çiftçi, Sadece sivil toplum örgütleriyle değil bir de halka inip halkın görüşlerini almak istedik ve bunu aldık. Bu görüşler çerçevesinde daire müdürlerimizin tamamıyla bunu değerlendirdik ve bir format hazırlayarak yatırımlarımızı buna göre planladık dedi.
     Çiftçi, daha sonra bağlı ve ilgili kuruluşların geçen yıl gerçekleştirdiği çalışmalar ve bu yıla ilişkin projeleri hakkında bilgi verdi.
     Toplantıya, Vali Yardımcısı Metin Selçuk, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, daire müdürleri, siyasi partilerin il başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, meslek kuruluşlarının temsilcileri, dernek başkanları, mahalle ve köy muhtarları, belde belediye başkanları, beldelerin Belediye Meclisi üyeleri ile sendika başkanları katıldı.
    
     -DPÜ Medeniyet Bilinci konferansı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, Prof. Dr. Sadettin Ökten tarafından 3 Nisanda Medeniyet Bilinci konulu konferans verileceğini bildirdi.
     Prof. Dr. Kemikli, yaptığı yazılı açıklamada, İlahiyat Fakültesinin düzenlediği çarşamba konferanslarının devam ettiğini hatırlattı.
     Prof. Dr. Öktenin vereceği konferansın, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 3 Nisanda saat 13.30da başlayacağı bilgisini veren Prof. Dr. Kemikli, şunları kaydetti:
     Mimar Sinan Üniversitesinden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Sadettin Öktenin konuşmacı olarak katılacağı konferansa herkes katılabilir. Halkımızı bu konferansa davet ediyoruz. Prof. Dr. Ökten, tarihten edebiyata, musikiden mimariye kadar birçok konuda kültür birikimine sahiptir. Onun çok yönlü kültür birikiminden istifade etmek isteyenleri bu konferansımıza bekliyoruz. Prof. Dr. Süleyman Uludağ ile başlattığımız konferanslar serimize değerli hocamız Prof. Dr. Sadettin Ökten ile devam ediyoruz. Bu ve bundan sonra devam edecek konferans serilerimizle DPÜ İlahiyat Fakültesi olarak şehrimizin kültürüne katkılar yapmak istiyoruz.
    
     -Kadın çiftçiler bilgide yarıştı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bu yıl 10uncusu düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor adlı bilgi ve proje yarışmasının Kütahya bölümü yapıldı.
     Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda 11 kadın çiftçinin katıldığı yarışma öncesi konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, yarışmanın 81 ilde gerçekleştirildiğini bildirdi.
     İl birincilerinin bölge elemelerinde yarışacağını ve bölge birincilerinin de Türkiye birincisi olmak için mücadele edeceğini belirten Yorulmaz, 2008 yılında ilimiz, bölge birinciliğini almış olup ilimizin başarılarının artarak devam edeceği ve bundan sonraki yarışmalarda da güzel sonuçlar alınacağı ümidindeyim dedi.
     Daha sonra düzenlenen yarışmaya, Altıntaş ilçesinden Hatice Kaytan, Aslanapadan Melek Nigiz, Çavdarhisardan Bircan Yavuz, Domaniçten Gülsüm Bozbey, Dumlupınardan Gülsüm Dönmez, Emetten Fatma Bilgen, Gedizden Şengül Yüksel, Pazarlardan Gülperi Aydoğan, Simavdan Hatice Özdil, Şaphaneden Cemile Özçelik, Tavşanlıdan Nazife Durak katıldı.
     Yarışmanın ilk turunda 100 tam puanla Melek Nigiz birinciliği elde etti. Bircan Yavuz ikinci, Nazife Durak da üçüncü oldu.
     İlk 3e giren yarışmacılara ödülleri, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, KÜTSO Başkanı Nafi Güral, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Akçay tarafından verildi.
     Bölge birincisi Nigiz, Bilecikte gerçekleştirilecek bölge yarışmasında Kütahyayı temsil edecek.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER