Malatya Valisi Şahin, basın mensuplarıyla buluştu

Malatya Valisi Şahin, basın mensuplarıyla buluştu -Vali Şahin: Ülkede bizim temennimiz terörün hiç olmaması, teröre neden olan birtakım sebeplerin ortadan kaldırılmasıdır -Ben kamu görevlisi olarak şöyle bakıyorum; karşımızdaki öncel


MALATYA (A.A) - Malatya Valisi Vasip Şahin, Ülkede bizim temennimiz terörün hiç olmaması, teröre neden olan birtakım sebeplerin ortadan kaldırılmasıdır dedi.
     Sarı Kurdele Restoranda basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Vali Şahin, basının kendileri için rakip olmadığını, aksine yürüttükleri hizmetlerde kendilerine danışman, yardımcı olduğunu söyledi.
     Vatandaşları insan olması hasebiyle önemsediğini vurgulayan Şahin, Ben kamu görevlisi olarak şöyle bakıyorum; karşımızdaki öncelikle insandır. Bütün sıfatlarından soyutlanmış olarak insandır ve insan olması hasebiyle en üste bir değeri vardır dedi.
     Kamu görevlileri olarak insanlara en iyi hizmeti vermek için çalışmak gerektiğini dile getiren Şahin, vatandaşların da kamu hizmeti alırken karşılarındakini öncelikle insan olarak görmesi gerektiğini vurguladı. Şahin, ayrıca vatandaşların hizmet alırken hakkından fazlasını talep etmesi kadar hakkından azına da razı olmasının yanlış bir tutum olduğunu bildirdi.
     Toplumda pozitif ayrımcılık yapılması gereken kesimler olduğunu belirten Şahin, engelliler, bakıma muhtaç yaşlılar, şehit aileleri ve gazilerle gazi aileleri gibi dezavantajlı gruplara daha fazla sahip çıkılması ve imkan sağlanması gerektiğini kaydetti.
     Kendisi için en önemli konunun eğitim olduğuna dikkati çeken Şahin, hızla ilerleyen bir dünyada rekabet edebilmek için gençlerin, çocukların ilim, irfan, ahlak noktasında iyi yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı. İmkanı olmayan öğrenciler için kurslar ve sınavlar düzenlenmesi konusunda bir projeyi başlattıklarını hatırlatan Şahin, ayrıca uygulanabilir birkaç proje üzerinde de çalıştıklarını anlattı.
     Malatyanın önceliklerine de değinen Şahin, tarım ve kayısıcılığa özel önem verilmesi gerektiğini söyledi. Kayısıcılığın daha iyi şartlara ulaştırılması, aynı zamanda alternatif ürünlerin yetiştirilmesi gibi konularla, hayvancılık yapabilinecek alanlar üzerine çalışılabileceğini dile getiren Şahin, kümesçiliğin de geliştirilebileceğini belirtti. Sanayileşmenin de tarım kadar önemli bir alan olduğunu anlatan Şahin, 3. Organize Bölgesi olan alanın, yasal işlemleri tamamladıktan sonra sanayinin emrine tahsis edileceğini açıkladı. Şahin, kendilerinin yatırımcının altyapısını hazırlamaları gerektiğini kaydetti.
     Kentte 8 bin kilometre köy yolu bulunduğunu dile getiren Şahin, bunların sadece 4te birinin asfalt olduğunu söyledi. Bazı köy yollarının coğrafi şartlara göre stabilize olmasının daha doğru olacağını belirten Şahin, asfaltlanabilecek yolları asfaltlayacaklarını, stabilize kalması gereken yollara da kaliteli stabilize yollar yapılacağını bildirdi. İçme suyu sorununu da çözmek için çalışacaklarını ifade eden Şahin, ayrıca turizm alanında yapılabileceklerle ilgili de bilgi verdi. Turizmin Malatya için gittikçe önem kazanan bir sektör olmaya başladığını söyleyen Şahin, standartları, altyapıyı daha iyi bir noktaya getirerek rekreasyon alanı kapsamında burayı cazip bir hale getirmek için çalışacaklarını ifade etti.
     İnönü Üniversitesinin de Malatya için önemli bir şans olduğuna işaret eden Şahin, üniversiteyle şehrin bütünleşmesi için gayret göstereceklerini söyledi. Şahin, ayrıca geçen yıl birincisi gerçekleştirilen Kitap Fuarına devam edileceğini belirtti.
    
     -Şahin, soruları yanıtladı-
    
     Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şahin, bir gazetecinin Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güvenin sözlerini nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, Ülkede bizim temennimiz terörün hiç olmaması, teröre neden olan birtakım sebeplerin ortadan kaldırılmasıdır. Terör hiç olmazsa, bu tür beyanatlara da ihtiyaç kalmaz dedi.
     Adıyaman ile Malatya arasında Nemrut Dağı dolayısıyla yaşanan tartışmaların hatırlatılması üzerine de Vali Şahin, Her iki şehir de Nemrut bizim değil ya da Benim değil bizim diyebilmeli. Nemrut aynı zamanda Ağrının, Ankaranın. Olaya öyle bakılması lazım. Her olaya böyle bakarsak çözüm bulunur diye konuştu.
     Şahin, bir başka soru üzerine de Sürgü beldesindeki Takas mevkinde turizm yatırımı amacıyla yapılması planlanan ihalenin itirazlar neticesinde ertelendiğini kaydetti. İtirazları değerlendirmek amacıyla ihaleyi ertelediklerini anlatan Şahin, Takasta iyileştirmenin yapılması, asgari bir takım standartların sağlanması gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatya Valisi Şahin, basın mensuplarıyla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER