Maliye Bakanı Şimşek, Kurtalanda

Maliye Bakanı Şimşek, Kurtalanda -Bakan Şimşek, Kurtalan Hükümet Konağının temel atma törenine katıldı -Şimşek: Terör olmazsa, bu bölgeye daha çok yatırım gelecek, terör olmazsa demokratikleşme çok daha hızlı gidecek -Bu


SİİRT (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Terör olmazsa, bu bölgeye daha çok yatırım gelecek, terör olmazsa demokratikleşme çok daha hızlı gidecek dedi.
     Şimşek, beraberinde Vali Ahmet Aydın ve Kurtalan Kaymakamı Abdülhalim Can ile Kurtalan Hükümet Konağının temel atma törenine katıldı.
     Törende, kurban kesilmesine izin vermeyen Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, ilçenin Kurtalan Ekspresi nedeniyle bölge insanının hafızasında ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi.
     Türkiyenin dünyanın hızlı tren alanında 8 ülkesinden biri konumuna geldiğini kaydeden Bakan Şimşek, Hızlı tren raylarıyla, artık orada şöyle diyelim; bölünmüş hızlı tren yollarıyla, hızlı trenlerle yavaş yavaş Türkiyeyi donatıyoruz. Bu sadece Türkiyenin aslında çok kısa sürede kat ettiği mesafeyi göstermesi açısından hakikaten önemlidir dedi.
     Bölgenin en büyük sıkıntısı olan işsizliğin çözümü için alt yapıya çok önem verdiklerini ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:
     Biz bu gölgemizde çok köklü adımlar atıyoruz. Eğitim konusunda büyük bir hamle içerisindeyiz, yetişmiş eleman sıkıntısını gideriyoruz. Ondan sonrada yatırımcılara çok büyük destekler ve teşvikler veriyoruz. Bu vesileyle gelsinler, bu bölgede yatırımlar yapsınlar. Bakın bu bölgede bir yatırımcımız 100 liralık bir yatırım yaptığı zaman biz devlet olarak 116 liralık destek veriyoruz. Yani, hani bir tabir var ya babanız bile olsa bu kadar destek vermez diye. Evet bu gün devlet yeter ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yatırım yapılsın diye biz her türlü desteği veriyoruz.
    
     -Biz kardeşlik siyaseti yapıyoruz-
    
     Vatandaştan parayla aldıkları yeri, yatırımcıya bedava verdiklerini ve Orada fabrika kur dediklerini anlatan Bakan Şimşek, şunları söyledi:
     Yatırımcıya sermayen yoksa bankadan kredi alacaksan faiz ödemesini kısmen biz yapalım diyoruz. Eleman çalıştıracaksan elemanı biz eğitelim, eleman çalıştıracaksan maliyetleri düşük olsun o zaman diyoruz ki vergi istemiyoruz, gelir vergisi istemiyoruz, prim istemiyoruz. Biz milletimize hakikaten yeni iş imkanları açmak için büyük bir seferberlik içerisindeyiz.
     Ülkemizin bütün farklılıklarını bir zenginlik olarak görüyoruz diyen Bakan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Demokratikleşme, temel hak ve özgürlüklerde geçmişte olmadığı kadarıyla ülkeyi hızlı bir şekilde değiştiriyoruz. Artık bahane yok. Bugün eğer Kurtalan yeterli refah düzeyine çıkmıyorsa, Kurtalan eğer nispeten arzuladığı gelişme performansını yakalayamıyorsa bunun bir tek sebebi vardır. O da terördür. Terör olmazsa, bu bölgeye daha çok yatırım gelecek, terör olmazsa demokratikleşme çok daha hızlı gidecek. Bakın biz teröre rağmen bunları yapıyoruz, bütün engellemelere rağmen bunu yapıyoruz. Kurtalana, Siirte buradaki belediyelere, biz Bileciğe, Balıkesire, Çanakkaleye Bursaya verdiğimiz paradan daha fazla para veriyoruz. Nasıl, çünkü biz verdiğimiz parayı iki kıstasa göre veriyoruz. Eğer biz bütçeden 100 lira belediyelere göndereceksek, 80 lirasını nüfusa göre gönderiyoruz. O da şu demek; nispeten daha az gelişmiş bölgelere daha fazla para gönderiyoruz. Burada herkes eşit. Ama geriye kalan yüzde 20sini sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksine göre gönderiyoruz. Şimdi Kurtalanlı hemşehrilerim Batmanlı hemşehrilerim ve Siirtli kardeşlerim şunu bilmeleri gerekiyor; bu gelen para nereye gidiyor, onun için hakikatten oturup düşünmek lazım. Biz eser siyaseti yapıyoruz, biz kardeşlik siyaseti yapıyoruz.
    
     -Bu ülkenin geleceği birlik ve beraberliktedir-
    
     Bakan Şimşek, ırkçılığın hiç kimseye faydasının olmadığını belirterek, Çünkü bu ülkenin geleceği birlik ve beraberliktedir, ırkçılığın hiç kimseye faydası olmamıştır. Ne geçmişte, ne Yugoslavyada nede başka yerlerde hiçbir yerde. Çünkü ırkçılığın sonu yıkımdır. Sonu tahribattır. Kaldı ki biz kardeşiz, biz Müslümanız şimdi İslamda ırkçılık var mı, yok, ırkçılığın her türlüsü men edilmiştir. Niye çünkü bunun hiçbir faydası yok diye konuştu.
     Eser üretmeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Bakan Şimşek, Biliyorsunuz Edebali hazretleri diyor ki; hayvan ölür semeri kalır insan ölür eseri kalır. Esas diyor ki geriye bir şey bırakmayanın üzerine ağlanması gerekir. Çok şükür biz bu devleti milletimize Kurtalanlı kardeşlerimize hizmetkar yapmak için yola çıktık. Şimdide Allahın izni ile bu hükümet konağını inşa edeceğiz. Bu hükümet konağındaki memurlarımız, milletimize hizmet için yarışa gireceklerdir. Çünkü bu millet ve Kurtalanlı kardeşlerim en güzeline layık. İnşallah bu hizmet anlayışı daha da yaygınlaşır. Ama biz bunun daha çok gelişmesini istiyorsak, huzurumuza ve barışımızı da sahip çıkmamız lazım. Kardeşliğimizi birliğimizi pekiştirmemiz lazım, teröre karşı tavır koymamız lazım dedi.
     Bakan Şimşek, konuşmasını, davetlileri Kürtçe Allah sizden razı olsun, hepiniz gözüm başım üstüne geldiniz. Yeni hükümet konağınız hayırlı olsun diyerek tamamladı.
     Vali Aydın da önümüzdeki ay Siirtte Valilik Binasının temelinin atılacağı müjdesini verdi. Kaymakam Can ise ilçede temeli atılan hükümet konağının 2 milyon 410 bin liraya mal olacağını söyledi.
     Törenin ardından Siirte gelerek, Valiliğe geçen Bakan Şimşek, Vali Aydın ile bir süre görüştü. Bakan Şimşek, burada yaptığı açıklamada, hayırlı bir iş için Siirte geldiğini belirterek, Siirt hakikaten büyük bir gelişme içerisinde. Çevre yoluyla hastanesi ile alış veriş merkezleriyle ile eğitim kurumlarıyla. Üniversitede muazzam bir kampüs inşa ediliyor. Yol gerçekten birinci sınıf. Hakikaten çok kaliteli, çok güzel yol yapılıyor dedi.
     Görüşmede, Batman Valisi Yılmaz Arslan ile AK Parti Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören de hazır bulundu.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen - Zekeriye Güneş - Abdurrahman Binay / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Şimşek, Kurtalanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER