MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: -Millete gitmekte her zaman hayır vardır. Millet en doğruyu bilir. MHPli belediye başkanları seçimlerin öne alınmasından mı korkacaklar-


DENİZLİ (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, millete gitmenin her zaman hayırlı olduğunu belirterek, Millet en doğruyu bilir. MHPli belediye başkanları seçimlerin öne alınmasından mı korkacaklar dedi.
     Ayhan, Denizli Esnaf Sarayı Toplantı Salonundaki Genişletilmiş İl İstişare Toplantısında yaptığı konuşmada, orta öğretimde Kuran-ı Kerim dersi okutulmasını ilk defa MHPnin dile getirdiğini ifade etti.
     Ülkücü Kadro dergisinin 1977 tarihli sayısını kürsüden gösteren Ayhan, derginin kapağındaki Alpaslan Türkeşin Orta öğretimde Kuran-ı Kerim dersi okutulmalı sözüne dikkati çekerek, Dün ne söylediysek bugün aynı şeyi söylüyoruz, yarın aynı şeyi söylemeye devam edeceğiz. Bunu Milliyetçi Hareket Partisi söylemeseydi, AKPnin getirdiği tasarı içinde yoktu. Mİlliyetçi Hareket Partisi ne yapıyor- diyenler bunları çok net ve açık bir şekilde bilecekler dedi.
     MHPnin yerel seçimler konusundaki teklifini söylediğini, kararını verdiğini ve arkasında da durduğunu belirten Ayhan, şöyle konuştu:
     Özellikle büyükşehir belediyesi konusunda AKP ne söylediğini bilmiyor. Denizlide AKP kurulduğundan beri büyükşehir belediyesi türküsü çağırıyorlar. Peki nasıl bir büyükşehir dediğiniz zaman, o günden bugüne tarif ettikleri büyükşehirin hiçbiri diğerini tutmuyor. Birkaç tane milletvekiline bir şeyler hazırlattılar, o rapora sahip çıkamadılar. Söyleyeceğini herkes açık ve net söyleyecek. Muhalefet partisi olarak yerel seçimler konusunda verdiğimiz kararın arkasındayız. Millete gitmekte her zaman hayır vardır. Millet en doğruyu bilir. MHPli belediye başkanları seçimin öne alınmasından mı korkacaklar-
     Dış politikada iktidarın eline aldığı her konuda sıkıntı yarattığını iddia eden Ayhan, Kıbrısta Rauf Denktaşa, Allah rahmet eylesin, yapmadıkları şey kalmadı bu Annan Planı hikayesinde. Irakta tezkere ile başlayan uygulamadaki sıkıntıları, İran ile başlayan problem, Rusya ile devam eden problem, Ermenistan ile olan ilişkiler, sıkıntıyı doruğa çıkardı. Kuzey Irakta meydana gelen olay gibi Suriyede uygulanan politikalarla orada da bir bağımsız devlet kurdurma yoluna gidiyorsunuz. Söylediğiniz şey, oradaki bütün etnik grupları Suriyenin kuzeyinden Türkiyeye çektiniz, oradaki oluşumu Barzaniye eğittirip oraya koydurdunuz. Orada da bir devletin yapılanmasına sebep oluyorsunuz. Eğer bunu hükümet bilerek yaptıysa ihanettir, bilmeden yapılıyorsa gaflettir.
     Türkiyenin enerji probleminin büyük olduğunu vurgulayan Ayhan, Türkiye, dünyada 20. ham petrol ithal eden ülke, 7. kömür ithal eden ülke, en çok doğalgaz ithal eden 4. ülke. Biz elektrik üretimimizin yüzde 60ını doğalgazdan sağlıyoruz. Bugün uyguladığınız dış politika, sizi bu alanda sıkıştırıyor. Dolayısıyla uyguladığınız dış politikaya dikkat etmeniz lazım dedi.
     Milli gelir artış hızının da düştüğünü öne süren Ayhan, ekonomik anlamda da durumun iyiye gitmediğinin çok açık şekilde görüldüğünü kaydetti.
     Emin Haluk Ayhanın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER