MHP Genel Başkanı Bahçeli:

MHP Genel Başkanı Bahçeli: -Rahmetli Bülent Ecevitin, sayın Mesut Yılmazın ve benim altında imzam bulunan metne ben sadığım, hala da o imzanın arkasındayım -O metnin 3. paragrafında, PKK terörünün eylemlerine devam etmesi


ORDU (A.A) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon ortağı oldukları dönemde hazırlanan metindeki imzasına sadık olduğunu belirterek, Bizden sonra iktidar olan ve tek başına iktidar olan, Mecliste büyük çoğunluğu bulunan sayın Recep Tayyip Erdoğan başkalarına iftira edeceği yerde, o metnin gereği olarak Meclisteki çoğunluğu ile Abdullah Öcalanın dosyasını Meclise getirmiş olsaydı idam gerçekleşirdi dedi.
     Bahçeli, Ordu Gazeteciler Derneğinde basın mensupları ile bir araya geldi.
     Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, bir gazetecinin İdam cezası varken terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalanı neden asmadığınız yönünde partinize yönelik hükümet tarafından yapılan eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine, Şimdi fırsat kendisinin elindedir, devleti ayağına götürüp konuşacağı yerde bir ip götürüp assın yanıtını verdi.
     Koalisyon ortağı oldukları dönemde hazırlanan metne attıkları imzanın arkasında olduklarını ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:
     O konu çok üzerinde durulmuş bir konudur. 7 saat 23 dakika bir görüşme olmuştur. Bu görüşmenin sonucunda o günkü 57. hükümet yönetimi, üç partili bir koalisyondu, o koalisyonun sonucunda da bir metin imzalanmıştır. Bu metne Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadık kalmalıdır. Bu metnin 3. maddesi hala yürürlükte olmuş olsa bugün PKK denen bir örgütten eser dahi kalmazdı. Sayın Başbakan bu metni okumamıştır. Okumadığı gibi de iftiralarla başkasını suçlamaktadır. Bu metin eğer iyi okunmuş olsa, devlette devamlılık esası da geçerli olacağına göre o metnin 3. paragrafındaki sözler doğrultusunda hareket etmek durumunda olması lazım.
     Koalisyon dönemi sonrasına değinen Bahçeli, şunları kaydetti:
     Hadi diyelim ki biz o 3. maddeyi uygulayacak dönemde, koalisyon çözüldüğü için iktidarda kalınmamıştır. Hemen arkasından sıcağı sıcağına kendileri iktidar olmuştur. Rahmetli Bülent Ecevitin, sayın Mesut Yılmazın ve benim altında imzam bulunan metne ben sadığım, hala da o imzanın arkasındayım. O metnin 3. paragrafında, PKK terörünün eylemlerine devam etmesi halinde her türlü işlemin yapılacağı, dosyanın da TBMMye gönderileceği hükmü vardır. Bizden sonra iktidar olan ve tek başına iktidar olan, Mecliste büyük çoğunluğu bulunan sayın Recep Tayyip Erdoğan başkalarına iftira edeceği yerde, o metnin gereği olarak Meclisteki çoğunluğu ile Abdullah Öcalanın dosyasını Meclise getirmiş olsaydı idam gerçekleşirdi.
    
     -Kasımpaşa Türkiyeyi yönetiyor-
    
     Bahçeli, bir gazetecinin Spor yapma fırsatınız oluyor mu sorusu üzerine, Spor yapamıyoruz ancak 30 dakika kadar yürüme bandı üzerinde yürüyoruz diye konuştu.
     Futbol maçlarını takip etmeye çalıştığını anlatan Bahçeli, Koyu bir Beşiktaşlı olduğumu söylüyorum, onu da takip ediyorum. Galatasaray ve Fenerbahçenin de başarısını yakından takip ediyoruz ifadelerini kullandı.
     Devlet Bahçeli, gazetecilerin Beşiktaşın dün Kasımpaşaya 3-1 mağlup olduğunu hatırlatmaları üzerine, Kasımpaşa Türkiyeyi yönetiyor dedi.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu - Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber MHP Genel Başkanı Bahçeli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER