Minik Melek Naz, sağlığına kavuştu

Minik Melek Naz, sağlığına kavuştu -Antalyada doğuştan Fin tipi konjenital nefrotik sendromu hastası olan ve 17 aylık ömrünün tamamına yakınını günde 6 saat ilaç almakla geçiren, 6 defa da cerrahi müdahale gören minik Melek Naz, a


ANTALYA (A.A) - Antalyada doğuştan Fin tipi konjenital nefrotik sendromu hastası olan ve 17 aylık ömrünün tamamına yakınını günde 6 saat ilaç almakla geçiren, 6 defa da cerrahi müdahale gören minik Melek Naz, annesinden aldığı böbrekle sağlığına kavuştu.
     Erzurumda polis memuru olan Çağlar ile ev hanımı Yeşim Yurdatapanın tek çocukları olan Melek Naza 3 günlükken karnındaki şişkinlik nedeniyle gittikleri hastanede, daha çok İskandinav ülkelerinde görüldüğü için adına Fin tipi konjenital nefrotik sendromu denilen hastalık teşhisi konuldu.
     Bu nedenle büyüme geriliği yaşayan ve böbrek yetmezliği çekmeye başlayan Melek Naza böbreğini vermek için annesi Yeşim Yurdatapan gönüllü oldu.
     Minik Melek Nazın 8 kiloya ulaşmasının ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsünü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen ameliyatla anneden alınan böbrek, Melek Naza nakledildi.
     Başarılı geçen ameliyatın ardından minik Melek Naz, sağlığına kavuştu. Kısa hayatına çok sayıda ameliyat ve böbrek nakli sığdırmasına rağmen hastane odasında yüzündeki gülümsemeden bir şey kaybetmeyen minik Melek Nazın hızla kilo alacağı ve büyüme geriliğinin sona ereceği bildirildi.
    
     -Günlerini hastanede geçirmek zorunda kalmayacak-
    
     Baba Çağlar Yurdatapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızlarının doğuştan vücudunda yaygın bir şekilde ödem, idrarında yüksek miktarda protein bulunduğunu ve kandaki albumin düzeyinin az olduğunu söyledi.
     Kızının 12 gün Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde tedavi gördüğünü belirten Yurdatapan, kızının teşhis konulduktan sonraki 3.5 ay içinde her gün 6 saat ilaç tedavisi gördüğünü, durumu ağırlaşınca Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırıldığını anlattı.
     Burada kızlarının 38 gün yoğun bakım ünitesinde kaldığını bildiren Yurdatapan, bir böbreği alınan minik Melek Nazın, yoğun bakımdan çıkarıldıktan sonra Erzuruma döndüklerini, burada ilaç tedavisine devam ettiklerini dile getirdi.
     Yurdatapan, kızının 17 aylık kısa ömrünü hastanede ve evde ilaç tedavileri görmekle geçirdiğini, bu sürede 5i kateter takılması olmak üzere 6 cerrahi müdahale geçirdiğini belirtti. Yurdatapan, kızının sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu vurguladı.
     Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ise Melek Nazın sağlık durumunun çok iyi olduğunu ifade etti. Melek Naza böbrek nakletmek için 8 kiloya ulaşmasını beklediklerini ifade eden Dinçkan, Melek Nazın çok şirin bir bebek olduğunu, bu nedenle organ nakil merkezinin sevgilisi haline geldiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Minik Melek Naz, sağlığına kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER