MÜSİAD Eskişehir Şubesi 15. Genel Kurulu

MÜSİAD Eskişehir Şubesi 15. Genel Kurulu (1) -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -Kronik sorunların çözümü konusunda ciddi adımlar attık. Bunun başında terör belası geliyor. Herkes, bu konuda inisiyatif almalıdır -P


ESKİŞEHİR (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kronik sorunların çözümü konusunda ciddi adımlar attık. Bunun başında terör belası geliyor. Herkes, bu konuda inisiyatif almalıdır dedi.
     Çelik, Eskişehirde bir otelde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şubesinin 15. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, MÜSİADın Türkiyenin kalkınmasından öncü kuruluşlarından birisi olduğunu belirterek, MÜSİADın demokrasi çıtasının yükselmesinde açısından da son derece sağlam ve dik duruş sergilediğini aktardı.
     Türkiyedeki gündemin terör, İmralı görüşmeleri ve yaşanan hadiseler olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
     Bu konuda son bir hafta içinde bir sükunet ve ciddi bir beklenti var. Dün, Diyarbakırda meydana gelen cenaze törenlerinde yaşanan sağduyunun hakimiyeti ve doğudan batıya, güneyden kuzeye herkeste bu işin bitirilmesi konusunda ciddi bir beklenti var. Bu sorun, siyaset üstüdür. Parti meselesi olacak, siyasete malzeme yapılması gereken bir konu değil. Bu konuda, geçmişte hatalar da yapıldı. Herkes empati yapmalı. Devlet empati yaptı. Ne bekliyoruz- Sempati bekliyoruz. Vatandaşta bunu görmekten memnuniyet duyuyoruz. Olayın cereyan ettiği yerdeki halkın yaşantısını, vatandaşın 30 yıldır orada yaşadıklarını düşünün. Sorumluluğumuz çok büyük. İkinci dönemde neler yaşadık- Biliyorsunuz. Kronik sorunların çözümü konusunda ciddi adımlar attık. Bunun başından terör belası geliyor. Herkes, bu konuda inisiyatif almalıdır. Bu, ben merkezli bir siyasetle gidecek hadise değil. Yüzde 50 oy alan bir siyasi partinin bu kronik sorunun üzerine gitme zorunluluğu var. Bundan kaçamazsınız. Parlamentodan muhatap istiyoruz. Bölge siyasetini yaptığını söyleyen insanlardan projelerini ortaya koymalarını bekliyoruz. İnisiyatif yok. Parlamentonda bu işi çözmek hedefimiz vardı. Ancak o iradeyi göremediğimiz için Türkiye bütün kurumlarıyla bu ateşin söndürülmesi konusunda iradeyi ortaya koydu. Kan var, kan kini besliyor. Kan durmalı ki kin ortamı ortadan kalksın. Sabırla olaya yaklaşmamız gerekiyor. Kolay bir hadise değil, yaşanan büyük acılar var. Bu adım 75 milyonun mutluluğu için atıldı.
     Çelik, bölgede Suriyeye demokrasinin gelmesinin önemli olduğunu anlatarak, Bu, Ortadoğu barışıyla direkt ilgili. Zalimden bahsediyoruz. Başka bir ülkenin iç işlerine karışmanın heveslisi değiliz. 200 bin Suriye vatandaşı bizde. Türkiye, 500 milyon harcama yapıyor. Bu bizim kardeşlik görevimiz. Bu bölgede, bu ateşin sönmesi gerekiyor ve inşallah orada Suriyelinin kendi iradesine dayalı bir yapının inşası konusunda Türkiye, kardeşlik görevini yapıyor diye konuştu.
    
     -Gazı, freni ve vitesi doğru ayarlıyoruz-
    
     Küresel krizin henüz bitmediğini vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:
     Bunu rakamlara baktığımızda net şekilde görüyoruz. Dünya Bankası, 2012 yılı küresel büyümenin 2.4 olarak gerçekleşeceğini söyledi. Raporda, 2013 yılında ABDnin 1.9, Çinin 8.4 büyüyeceğini, ABde de binde 1 daralma ön gördüklerini ifade ediyorlar. Türkiyenin 2013de yüzde 4, 2012de 4,5, 2015de de yüzde 5 büyüyeceğinin ön görüldüğünü ortaya koyuyorlar. 3 dönemdir iktidardayız. Bunun nedeni ülke, dünya ve bölgedeki fotoğrafı iyi ve doğru çekmemizdir. Doğru teşhisler çerçevesinde tedavileri uyguluyoruz. Gazı, freni ve vitesi doğru ayarlıyoruz. Sorunları, reformlarla ve attığımız adımlarla sağlıklı bir çözüme kavuşturduğumuz belirtmek istiyoruz. Özel sektöre, yol açtık. Dünyanın her yerine gittiniz ve ekonomimizi büyüttünüz.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber MÜSİAD Eskişehir Şubesi 15. Genel Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER