Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları -İHH İnsani Yardım Vakfı Kütahya Gönüllüleri, olayları kınayarak topluca dua etti


KÜTAHYA (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kütahya Gönüllüleri, Myanmarın Arakan bölgesinde Müslümanlara yönelik şiddet eylemlerini kınayarak, topluca dua etti.
     Vakfın Kütahya Gönüllüleri ve bir grup vatandaş, cuma namazı sonrası Sevgi Yolu diye bilinen Cumhuriyet Caddesinde toplandı.
     Gönüllülerden Abdurrahman Şahin, grup adına yaptığı açıklamada, dünyanın dört bir yanında mazlum Müslümanların çığlıklarının gökyüzünü titrettiğini bildirdi.
     Arakanda büyük bir Müslüman kıyımı yaşandığını ve onların tek suçunun Allaha inanmak olduğunu savunan Şahin, şöyle konuştu:
     Yıllardır orada Müslümanlar, Budist zulmü altında yaşamaktadır. Bölgede geçen haziran ayından bu yana bin kişinin üzerinde Müslüman insanlık dışı bir katliama maruz bırakılmış, 90 bin Müslüman da evsiz kalmıştır. Müslümanlar diri diri yakılmakta, kadın, çocuk, ihtiyar demeden vahşice katledilmektedir. İnsanlık dışı işkence ve tecavüzlerle Arakanlı Müslümanların evlerine baskınlar düzenlenmekte, evleri yakılarak zorla sınır dışı edilmektedir. Hukuksuz tutuklama, işkence ve kötü muamelelerin yanı sıra dini ve etnik ayrımcılığa maruz kalan Arakanlı Müslümanlar vatandaşlıktan çıkarılmakta, yerlerinden edilmekte, mallarına el konulmakta, evlenmelerine izin verilmemekte, seyahat etmeleri yasaklanmakta, okuma hakları ellerinden alınmakta ve zorla Budist halkın işlerinde çalıştırılmaktadır.
     Şahin, Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti başta olmak üzere uluslararası toplumun kısa sürede harekete geçerek, Arakandaki kıyımın durdurulmasını istediklerini anlattı.
     Grup, emekli din görevlisi Mehmet Ötün tarafından dua ettirilmesinden sonra dağıldı.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER