O, çayları engelli oğlu için taşıyor

O, çayları engelli oğlu için taşıyor -Antalyada yaşayan Nurcan Yeşilkaya, kas erimesi hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan oğlunun eğitimi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor -Maddi imkansızlıklar nedeniyle tek


ANTALYA (A.A) - Yusuf Karadağ - Antalyada yaşayan Nurcan Yeşilkaya, kas erimesi hastalığı sonucu yürüyemez hale gelen 15 yaşındaki oğlu Eminin eğitimi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor.
     Her çocuk gibi geldi dünyaya Emin Yeşilkaya... Nurcan-Ayhan Yeşilkaya çiftinin iki çocuğundan büyüğü Eminin, 11 yaşına kadar hiçbir sorunu yoktu. Tüm çocuklar gibi zamanında yürüdü, konuştu...
     11 yaşına geldiğinde Eminde halsizlik ve yorgunluk şikayetleri görülmeye başlandı. Doktorlar, oğullarına "kas erimesi" teşhisi koyduklarında, aile adeta yıkıldı.
     Emin hastalığa karşı ayakta kalma mücadelesi verirken en yakınında annesi Nurcan Yeşilkaya vardı. "Hep arkasındayım, hep arkasında olacağım" dediği oğlunu yalnız bırakmayan anne Yeşilkaya, hayatını Emine adadı.
     Bugün, Hanım Ömer Çağıran İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki Emin Yeşilkaya, hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşıyor. Hastalıkla mücadele edebilmek için haftada iki gün fizik tedavi gören Emin, annesinin yardımıyla okula gidip geliyor.
    
     -"Yuvamızda gibiyiz"-
    
     Oğlunun eğitimi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Nurcan Yeşilkaya, hikayesini Anadolu Ajansı muhabiriyle paylaştı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle 2,5 yıl oğlunu sırtında taşımak zorunda kaldığını anlatan Yeşilkaya, bir hayırseverin durumlarını görerek Emine akülü tekerlekli sandalye hediye ettiğini söyledi.
     Okul yönetiminin de Eminin tekerlekli sandalye ile rahatça girebilmesi için okul girişindeki merdivenlere rampa yaptırdığını belirten Yeşilkaya, oğlunun bir ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle o dersteyken okuldan uzaklaşmadığını da aktardı.
     Okulda bulunduğu sırada öğretmenlerin çaylarını kendilerinin yaptığını gördüğünü anlatan Nurcan Yeşilkaya, Okul Müdürü Osman Nuri Batmaza gönüllü çaycılık yapmak için başvurduğunu, Batmazın da bu teklifi kabul ettiğini söyledi.
     Şimdi hem okulda kalarak oğlunun ihtiyaçlarını karşıladığını hem de öğretmenlere çay servisi yaptığını ifade eden anne Yeşilkaya, "Biz burada kendimizi çok mutlu hissediyoruz, yuvamızda gibiyiz" dedi.
     Okula geldiklerinde öğretmenlerin kendilerini güler yüzle karşıladığını belirten Yeşilkaya, şöyle konuştu:
     "Bize burada çok güzel bir ortam hazırlandı. Teneffüslerde oğluma yardımcı olabiliyor, daha sonra öğretmenlerin çaylarını vermeye devam edebiliyorum. Tek sıkıntım, oğlum liseye hazırlanıyor. Gideceği lisenin fiziki yapısı bizim için önemli. O okulda da bize bir rampa yapılacak mı, yine bize bir sınıf açılacak mı, yine bir aile ortamı yaşanacak mı, bizim için engelleri ortadan kaldıracaklar mı- gibi şeyler düşünüyorum."
     Oğlunun okuması için elinden geleni yapacağını ifade eden Yeşilkaya, okulda tekerlekli sandalye kullanan tek öğrencinin oğlu Emin olduğunun da altını çizdi.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber O, çayları engelli oğlu için taşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER