Okul sütü ve tablet dağıtımı

Okul sütü ve tablet dağıtımı -Giresunda 26 bin 142 öğrenciye okul sütü, 234 öğrenciye ise tablet dağıtıldı


GİRESUN (A.A) - Giresunda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Okul Sütü Programı kapsamında 26 bin 142 öğrenciye okul sütü, Fatih projesi kapsamında ise 234 adet tablet dağıtıldı.
     Abacıbükü İlkokulunda öğrencilere süt dağıtan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin süt içmeyi alışkanlık haline getirmeleri ve sağlıklı olmaları amacıyla süt dağıtıldığını söyledi.
     Süt dağıtımının pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftanın 3 günü yapılacağını belirten Şahin, Devletin görevi toplumun sağlığını korumak. Toplumun sağlığını korumak da toplumu sağlıklı beslemeyle olur. Türkiyede 30 bin okulda 6 milyon öğrenciye okul sütü dağıtılıyor dedi.
     Şahin, Giresun Fen Lisesindeki tablet dağıtımında ise tabletlerin dağıtılmasıyla öğrencilerin kaçırdıkları dersleri artık evde takip edebileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bu proje devletin sağlamış olduğu büyük imkanlardan biri. Devlet bu projeye karar verdi ve adını da Fatih koydu. Çünkü Fatih çağ açıp çağ kapatan bir devlet adamı. İşte o zaman devlet adamlığını o şekilde gösteren Fatih Sultan Mehmetin adıyla bu proje bugün bizim karşımıza geldi. Öğrenciler kendilerini oyuna vermemeli ve bu bilgisayarları bilim için kullanmalı. Aksi takdirde öğrencilere de bilgisayarlara da yazık olur.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Okul sütü ve tablet dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER