Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -Bir çocuk kaybolmuş. Hakikaten ızdırap veriyor. Duyunca çok büyük üzüntü duydum. Çocuğa Allahtan rahmet niyaz ediyoruz, ailesine başsağlığı temenni ediyoruz -Bu konuda bütün kurumların biz


ANTALYA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalyada önceki akşam Sarısu Deresinde sulara kapılarak kaybolan 3,5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye ile ilgili, Bu konuda bütün kurumların bizim gibi hassas olması lazım. Kendi makinelerimizle son iki yılda bin 300 kilometre ıslah yapıldı. Eğer bunlar yapılmasaydı, buradaki çok büyük felaketle neticelenecekti, Allah korudu dedi.
     Bakan Veysel Eroğlu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmakı makamında ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Eroğlu, yaptığı konuşmada, hükümetin Antalyaya büyük önem verdiğini, geçen yıl sonuna kadar kente 5 milyar dolarlık yatırım yapıldığını kaydetti. Eroğlu, 2013 yılında 1 milyar liralık yatırım ve 37 proje ile Antalyaya mührümüzü vuracağız dedi.
     Bakan Eroğlu, Antalyanın turizmde sadece Türkiyenin değil, dünyanın başkenti olması için çalıştıklarını, hükümet olarak altyapıdan ulaşıma kadar bu amaca ulaşmak için gereken her şeyin yapıldığını söyledi. Eroğlu, Antalyanın bahtı açık, yıldızı parlak. Yeni Büyükşehir Kanunu ile inşallah çok daha güzel olmasını diliyoruz diye konuştu.
    
     -Antalyaya en büyük yatırım Orman ve Su İşleri Bakanlığından-
    
     Bakan Veysel Eroğlu, daha sonra valilikte düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Antalyaya hükümetin kalıcı eserler kazandırdığını, kente en büyük yatırımı yapan bakanlıklardan birinin de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olduğunu kaydetti.
     Eroğlu, Antalyada bu yıl hayata geçirilecek projelerin 30unun DSİ, 5inin Orman Genel Müdürlüğü, birinin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, birinin de Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait olduğunu bildirdi.
     Toplam yatırım bedeli yaklaşık 1 milyar lira olan yatırımlarda 925 milyon lira ile ilk sırada DSİnin geldiğine dikkati çeken Bakan Eroğlu, 2013 yılında DSİnin bir baraj, 4 büyük sulama tesisi, 10 gölet ve sulaması, 2 içme suyu isale hattı, 13 taşkın koruma tesisi projesini hayata geçireceğini söyledi.
     Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 2013 yılında Kepez, Korkuteli, Elmalı ve Konyaaltı ilçelerine Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonunu kuracağını ifade etti.
    
     -Kız çocuğunun sel sularına kapılarak kaybolması-
    
     Bakan Veysel Eroğlu, bir gazetecinin 3,5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniyenin Sarısu Deresinde sulara kapılarak kaybolmasını hatırlatması üzerine, Sarısu Deresinin Büyükşehir Belediyesi sınırları içinden geçtiğini kaydetti.
     Sarısu için defalarca proje hazırlandığını anlatan Eroğlu, son 2 yılda bin 300 kilometre ıslah gerçekleştirildiğini ifade etti.
     Eroğlu, şöyle konuştu:
     Bölge müdürlüğümüzün 6 Aralık 2006 tarihli ve 21713 sayılı yazısı ekinde, özellikle teknik olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Konyaaltı Belediye Başkanlığına, ASAT Genel Müdürlüğüne gönderilmiş tasdik olunan rapor. Fakat proje halen uygulanmadığından taşkın olayı maalesef yaşanmış. Büyükşehir Belediyeleri içinde bazen dar alan kesitler olabiliyor. Yanlış bir takım imalatlar olabiliyor. DSİnin taleplerinin yerine getirilmesi söz konusu. Normalde Antalyada bir yılda yağan yağış bin 100 kilogram. Bazı uçaklar inemedi o gün. Çok şiddetli bir yağış meydana geldi. O gün yağan yağmur miktarı 108 kilogram. Yani yaklaşık bir yılda yağacak yağmurun yüzde 10u 4,5 saatte yağdı. Sadece bizim dereyi ıslah etmemiz yetmiyor, bilhassa belediyelerin sorumluluğunda olan, bir takım menfezlerin, köprülerin, sanat yapılarının mutlaka açılması, kaldırılması gerekiyor. Dolayısıyla çok üzüldük. Bir çocuk kaybolmuş. Hakikaten ızdırap veriyor. Duyunca çok büyük üzüntü duydum. Çocuğa Allahtan rahmet niyaz ediyoruz, ailesine başsağlığı temenni ediyoruz. Ama bu konuda bütün kurumların bizim gibi hassas olması lazım. Kendi makinelerimizle son iki yılda bin 300 kilometre ıslah yapıldı. Eğer bunlar yapılmasaydı, buradaki çok büyük felaketle neticelenecekti, Allah korudu.
     Vali Ahmet Altıparmak da araç sürücüsünün su yükseldiği için yolla kanalı karıştırması sonucu olayın yaşandığını anlattı. Kanal kenarında işaretler olması halinde böyle bir sıkıntı yaşanmayacağını vurgulayan Altıparmak, Polisler koşmuşlar, durdurmaya çalışmışlar ama durduramamışlar. Oraya girmemesi lazımdı. Geçerim diye düşünmüş. Yoksa onlarca araç durdurulmuş orada dedi.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel de sadece dere ıslahı yapmanın yetmediğini, bu alanların sürekli temiz tutulması gerektiğini vurguladı.
    
     -Finikedeki mermer ocağı-
    
     Bakan Veysel Eroğlu, bir gazetecinin Finike ilçesinde faaliyet gösteren bir mermer ocağının izinsiz ağaç kestiği yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine, firmanın oradaki faaliyetleri için gerekli ruhsat ve izinleri aldığını ifade etti.
     Ormanlık alanlarda izinsiz ağaç kesiminin çok büyük cezası olduğunu, ruhsat iptalinden hapis cezasına kadar ceza verildiğini anlatan Eroğlu, şikayet üzerine Antalya Valiliğinin de bölgede kontrol yaptığını, bir olumsuzluğa rastlanmadığını söyledi.
     Eroğlu, mermer ve taş ocağı açılmak üzere Türkiye genelinde ruhsat verilen alanın tüm orman alanlarının yüzde 1i olduğuna dikkati çekerek, Ormanlık alanların yüzde 1i. Bunun da yaklaşık yüzde 70i tamamen bozuk orman alanı dedi.
     Eroğluna basın toplantısında AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de eşlik etti.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER