Orta Anadolu İhracatçı Birliklerinin ihracatı arttı

Orta Anadolu İhracatçı Birliklerinin ihracatı arttı -OAİBnin 2012 yılı Ocak-Ağustos dönemi mobilya ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23,6 arttı -Söz konusu dönemde en fazla ihracat Irak, Libya ve Azerbaycana yapıld


ANKARA (A.A) - Orta Anadolu İhracatçı Birliklerinin (OAİB) Ocak-Ağustos dönemi mobilya ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23,6 arttı. Söz konusu dönemde en fazla ihracat Irak, Libya ve Azerbaycana yapıldı.
     OAİB Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kahraman yaptığı yazılı açıklamada, OAİBnin Ocak-Ağustos dönemi mobilya ihracatının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23,6 arttığını, söz konusu dönemde en fazla ihracatın Irak, Libya ve Azerbaycana yapıldığını bildirdi.
     Kahraman, ağaç mamulleri ve orman ürünleri ihracatında yaşanılan artıştan mutluluk duyduklarını belirterek, sektörde Ocak-Ağustos döneminde Türkiye genelindeki ihracat kaydının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,1 oranında arttığını, OAİBdeki artışın da yüzde 20,7 olarak gerçekleştiğini ifade etti.
     Türkiye genelinde toplam 2,8 milyar seviyesinde ağaç mamülleri ve orman Ürünleri ihracatı yapıldığını kaydeden Kahraman, bu ihracatta OAİBnin yüzde 8,6lık paya sahip olduğunun altını çizdi.
     Söz konusu dönemde ülke genelinden yapılan ihracatta Irak, İran ve Azerbaycanın önemli pazarlar olduğuna dikkat çeken Kahraman, Türkiye genelinde ve OAİB bünyesinde ihracat rakamlarının yükselmesinin işadamlarını umutlandırdığını kaydetti.
    
     -Mobilya sektörü-
    
     Kahraman, 2012 yılı Ocak-Ağustos dönemi Türkiye geneli mobilya ihracatının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17,9 arttığını, ilgili dönemde en fazla ihracat Irak, Libya ve Azerbaycana yapıldığını ve Iraka olan ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29,9 Libyaya yüzde 1275,4 Azerbaycana da yüzde 17,9 oranında arttığını belirtti.
    
     -Ağaç ve ahşap eşya sektörü-
    
     2012 yılı Ocak-Ağustos dönemi ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 1,6 artarak 467,7 milyon olduğunu ifade eden Kahraman, en fazla ağaç ve ahşap eşya ihracatı İran, Irak ve Türkmenistana yapıldığını kaydetti. Kahraman, İrana olan ihracatımız değer bazında yüzde 10,4 oranında düştüğünü ve Iraka olan ihracatımız yüzde 28,7 oranında, Türkmenistana olan ihracatımız da yüzde 0,8 oranında arttığını ifade etti.
    
     -Kağıt ve karton sektörü-
    
     Kahraman, söz konusu dönemde kağıt ve karton ihracatı en fazla Irak, İran ve İngiltereye yapıldığını belirterek, Geçen yıla göre, Iraka olan ihracatımız yüzde 21,9, İrana olan ihracatımız yüzde 101,2 İngiltereye olan ihracatımız da yüzde 33,7 artış yaşandı dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Orta Anadolu İhracatçı Birliklerinin ihracatı arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER