Polis teşkilatının kuruluşunun 168. yılı

Polis teşkilatının kuruluşunun 168. yılı -Kaynarca, Taraklı ve Akyazıda çeşitli etkinlikler düzenlendi


SAKARYA (A.A) - Kaynarca, Taraklı ve Akyazı ilçelerinde Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Kaynarca ilçesinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan törende, polis memuru Halil Özkanın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Emniyet Amirliği Sosyal Tesislerinde tebrikleri İlçe Emniyet Amir Vekili Başkomiser Sait Özmen ve yeni atanan Emniyet Amiri Selahattin Keskin kabul etti.
     Törene Kaymakam Huriye Küpeli Kan, İlçe Jandarma Komutanı Neşat Güneri, Belediye Başkanı Zeynur Özel, siyasal partiler, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri, daire amirleri, polis memurları ve iş adamları katıldı.
    
     -Taraklı-
    
     Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Parkında düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Taraklı Emniyet Amiri Vekili komiser yardımcısı Cem Çiftçi, törende yaptığı konuşmada Türk Polis Teşkilatının halkın can ve mal güvenliğini sağlamada, suç işlenmesini önlemede ve suçlunun adalete teslim edilmesinde önemli görevler yaptığını belirterek, "Ulu Önder Atatürk Türk Polisini Cumhuriyetin ve kanunların düşmanlarına karşı bir kalkan olarak nitelendirmiştir. Bu bilinçle görev yapan Türk Polisi canını feda etmekten kaçınmamıştır" şeklinde konuştu.
     Çiftci, "Kuruluş yıl dönümünde aziz atamıza, silah arkadaşlarına ve şehit düşen meslektaşlarımıza Allahtan rahmet diler, gazilerimizi, emekli, dul ve yetimlerimizi şükranla anıyorum" dedi.
     Törenin ardından İlçe Emniyet Amirliğinde kokteyl verildi.
     Törene Kaymakam Ömer Yılmaz, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ersoy Davet, Emniyet Teşkilatı, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Akyazı-
    
     Tören, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaşın Atatürk Anıtına çelenk bırakmasıyla başladı.
     Karakaş ve polisler esnafları ziyaret etti, Karakaş İlçe Emniyet Müdürlüğündeki resepsiyonda tebrikleri kabul etti.
     Paris İlköğretim Okulu öğrencileri Karakaşı ziyaret ederek, çiçek verdi.
     Tuncelide girdiği çatışmada 1996 yılında şehit düşen polis memuru Olgun Küpçünün annesi Mukadder Küpçü de etkinliğe katıldı.
     Programa Kaymakam Erdoğan Beypınar, Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, AK Parti İlçe Başkanı Nail Kahveci, İlçe Jandarma Komutanı Mutlu Karaca, MHP İlçe Başkanı Ahmet Birinci, adliye personeli, belde başkanları, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.
    
     Muhabir: Sedat Balta - İzzettin Kömürcü - Sezai Yolcuoğlu / Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Polis teşkilatının kuruluşunun 168. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER