Rize Polis Meslek Yüksek Okulunun açılış

Rize Polis Meslek Yüksek Okulunun açılış töreni -İçişleri Bakanı Şahin: Halkımızın güvenini kazanan bir polis teşkilatı hiç şüphe yok ki suç ve suçlularla mücadelede halkımızın desteğini yanında görmektedir ve görmeye de devam ed


RİZE (A.A) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, halkın güvenini kazanmış polis teşkilatının suçlularla mücadelede halkın desteğini alacağını belirterek, Hükümet olarak hizmetin gerektirdiği en üst düzeyde eğitim almış, hukuk devleti ilkelerini özümsemiş, insan haklarına saygılı bireylerden oluşan bir polis teşkilatı ile daha iyi ve kaliteli güvenlik hizmeti sunulacağına inanıyoruz dedi.
     Bakan Şahin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcının da katılımıyla Rize merkeze bağlı Alipaşa köyünde bu yıl hizmete açılan Rize Polis Meslek Okulunun 2012-213 Eğitim ve Öğretim Yılının açılışında yaptığı konuşmada, okulun polis akademisine bağlı 29 polis meslek yüksek okulunun 29uncusu olarak eğitime başladığını, öğrenci mevcudunun 444 olduğunu söyledi.
     Türkiyede yaklaşık 16 bin polis meslek yüksek okulu öğrencisinin eğitime başladığını söyleyerek, polis adayı öğrencilere seslenen Şahin, Her birinizin mesleki ve etik değerleri benimsemiş, hukuka bağlı, insan haklarına saygılı birer polis olarak teşkilata katılmanızı bekliyoruz dedi.
     Bakan Şahin, devleti güçlü kılanın devletin kendi ilkeleri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     İnsan canının, malının, düşüncesinin garanti altına alındığı, özgürlüklerin korunduğu bir ortamda, hukuk üstünlüğü ilkelerinden hareketle güvenlik hizmetinin sunulması devletin güvenlik alanındaki temel stratejisini oluşturmaktadır. Bu anlayışla vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak gibi çok önemli bir görevi üstlenmiş olan polis teşkilatımız, sorumluluğunun bilinciyle büyük bir özveriyle bütün gücüyle çalışmaktadır. Günümüzün en çok konuşulan konularından biri olan özgürlük ve güvenlik denkleminin sağlıklı yürütülmesinde en kritik konularından birisi hiç şüphe yok ki güvenlik hizmetini yürüten personelin, yetkililerin eğitim düzeyidir.
     Polis eğitiminde 2 temel hedeflerinin olduğunu belirten Bakan Şahin, Bizim polis eğitiminde iki temel hedefimiz söz konusudur. Bunlardan birincisi hukuk ve insanla ilgili olanıdır. İkincisi ise mesleğinde ve yeni teknolojiyi kullanmakta çok iyi olabilme hususudur. Şu anda polis teşkilatımız bu noktalarda çok itibarlı bir konuma erişmiş durumdadır dedi.
    
     -Hedef, insan odaklı ve toplum destekli güvenlik hizmeti sunmak-
    
     Bakan Şahin, demokratik toplumların özünde olan halka karşı sorumluluk ve hesap verebilirlik ilkelerinin güvenlik birimlerinde tam olarak işliyor olması ve bu hizmeti sunan personelin kaliteli eğitim alması gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti:
     Polis teşkilatımızın olaylara profesyonel anlamda hazırlıklı olmaları, olaylar karşısında demokratik hukuk devletinin sınırları içinde hareket etmeleri, kriz durumlarını en iyi şekilde yönetmeleri ve kamu huzurunu sağlamaları personelin aldığı eğitim kalitesi ile doğrudan bağlantılıdır. Dolayısıyla polisimize verilecek eğitimin en önemli amacı sadece görevin gereklerini öğretmek değil, aynı zamanda demokratik hukuk devletinin değerlerini, özümsemelerini, içselleştirmelerini sağlamaktır. İşte bu nedenlerden dolayı insan odaklı ve toplum destekli güvenlik hizmetini temel hareket noktası olarak görmekte ve hedef olarak seçmekteyiz.
     Kaliteli bir güvenlik hizmetinin iyi yetişmiş, nitelikli ve yeterli sayıda personelle verilebileceğini söyleyen Bakan Şahin, Bu amaçla güvenlik personelimizin gerek mesleğe girişte gerekse meslek içerisinde eğitimlerine büyük önem veriyoruz dedi.
     Bakan Şahin, polis eğitim programlarının, toplumun değişen ve gelişen dinamikleri göz önüne alınarak güncellenmesinin güvenlik hizmeti sunan personelin profesyonel yapıya kavuşması açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, Emniyet personelinin hizmetteki verimliliklerini, bilgi ve becerilerini artırmak, bilim ve teknolojideki gelişmelere uyumlarını ve üst görevlere hazırlanmasını sağlamak amacıyla hizmet içi eğitimler sürekli düzenlenerek personelimizin eğitime tabi tutulmaları ve eğitimden uzak kalmamaları sağlanmaktadır. Bu çerçevede her yıl emniyet teşkilat personelimizin yaklaşık yüzde 50si çeşitli konularda ve branşlarda hizmet içi eğitime tabi tutulmaktadır diye konuştu.
     Günümüzdeki polis eğitim vizyonlarının sadece polisin temel eğitim ya da hizmet içi eğitimleriyle sınırlı olmadığını belirten Bakan Şahin, Bakanlık olarak polis temel eğitimini hem fiziksel altyapı ve donanımlar hem de eğitici kalitesi olarak en üst düzeye çıkarmanın çabası içindeyiz. Tabi ki bunların olumlu sonuçlarını da alıyoruz, almaya da devam edeceğiz dedi.
    
     -Türk polisi ve jandarması insanımıza hizmet için vardır-
    
     Bakan İdris Naim Şahin, halkın güvenini kazanan polis teşkilatının halkın desteğini alacağına dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:
     Halkımızın güvenini kazanan bir polis teşkilatı hiç şüphe yok ki suç ve suçlularla mücadelede halkımızın desteğini yanında görmektedir ve görmeye de devam edecektir. Hükümet olarak hizmetin gerektirdiği en üst düzeyde eğitim almış, hukuk devleti ilkelerini özümsemiş, insan haklarına saygılı bireylerden oluşan bir polis teşkilatı ile daha iyi ve kaliteli güvenlik hizmeti sunulacağına inanıyoruz. Bu inançla attığımız adımlar sayesinde polis teşkilatımız da kendisini geliştirerek yaptıklarını yeterli gören değil, daha iyi hizmeti nasıl sunarım anlayışı ve arayışı içinde fedakarca çalışmaktadır.
     Türk polis teşkilatı ile jandarması, insanımıza hizmet için vardır ve vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için, ülkemizin, devletimizin varlığı ve bekası için çalışmaya devam edecektir. Bu amaç için fedakarca çalışmalar yürüten emniyet ve jandarma teşkilatlarımızın en üst yöneticisinden en alt kademedeki çalışanlarına kadar bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Rize Polis Meslek Yüksek Okulunun açılış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER