Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirnede

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirnede -Mehmet Müezzinoğlu: -Bir başka ülkenin vatandaşı olarak doğmuş, yaşadığım yaşın yarısını bir başka ülkenin vatandaşı olarak yaşamış, diğer yarısını da güçlü Türkiyenin vatandaşı olarak yaşadığım


EDİRNE (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bir başka ülkenin vatandaşı olarak doğmuş, yaşadığım yaşın yarısını bir başka ülkenin vatandaşı olarak yaşamış, diğer yarısını da güçlü Türkiyenin vatandaşı olarak yaşadığım bu ülkede beni Sağlık Bakanlığı gibi bir bakanlığa layık gören AK Partinin değerli liderine, Başbakanıma sizler adına da şahsım adına da teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
     Müezzinoğlu, partililere seslenmek üzere geldiği Mimar Sinan Spor Salonunda davul-zurna ve konfetilerle karşılandı. Tamamı dolu olan salonun her köşesini gezen Müezzinoğlu, partilileri selamladı.
     Halk oyunları, yağlı güreş ve tekvando gösterilerinin ardından partililere hitap eden Müezzinoğlu, sözlerine, Bu milletin bir ferdi olarak, bu milletin milliyet değerlerinin ferdi olarak bu dünyaya gelmemi, bu millete hizmet etmemi nasip eden Rabbime şükrediyorum diye başladı.
     Anne ve babasını anarken ses tonundan duygulandığı anlaşılan Bakan Müezzinoğlu, daha güzel günler temennisinde bulunarak, Bugünlere gelişimin en önemli mihenk taşlarından beni doğuran anama, yetiştiren babama, hocalarıma, öğretmenlerime, çok zor ve sıkıntılı günlerde beni hiç yalnız bırakmayan, güzel bir aile hayatımda yanımdan hiç ayrılmayan eşime, çocuklarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Rabbim hepinize, ailenizle, çocuklarınızla, milletçe hepimize daha güzel günler nasip etsin şeklinde konuştu.
     Anadolunun fethinden, İstanbulun fethine kadar büyük bir medeniyetin oluşmasına katkı sağlayanlara da şükranlarını sunan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
     Bir şehir ki, bu bölgede dünyaya farklı ve onurlu bir merkez olmuş, çağ açıp çağ kapatan bir medeniyetin stratejilerini belirlemiş bir kentin milletvekili olmayı nasip eden Rabbime şükranlarımı iletiyorum. Milletçe, 75 milyon olarak, bir onuru, bir özgürlüğü, saygınlığı, Türk bayrağının altında dünyaya biz varız, bundan sonrada biz var olacağız, bu milletin zenginlikleriyle bu dünyada söz sahibi olacağız diyebilmeye vesile olan büyük önder Mustafa Kemal Atatürke ve onun silah arkadaşlarına milletçe şükranlarımızı, teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah Onun bu milletin muasır medeniyet seviyesine yolculuk stratejisinde yol haritasına uyabilmeyi, karınca kararınca görevini yapabilmeyi Rabbim bana da nasip etsin diyorum.
     Böyle bir şehrin, derinliği, zenginliği, medeni, insani değerleri olan bir kentin milletvekili olmayı bana layık gören, oy versin vermesin tüm hemşehrilerime, hepsine gönül dolusu teşekkürlerimi iletiyorum. Edirnelileri samimiyetle söylüyorum en yakınımdaki eşim, evlatlarım gibi seviyorum, sizlere layık olmaya çalıştım, çalışacağım.
    
     -Başbakan Erdoğana teşekkür-
    
     Sağlık Bakanlığı görevi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğana da teşekkürlerini ilettiğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, AK Partinin bir üyesi, bir gönüldaşı olmaktan onur, gurur duyduğumu, bu gönüldaşlarla yolculuk yapmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bir başka ülkenin vatandaşı olarak doğmuş, yaşadığım yaşın yarısını bir başka ülkenin vatandaşı olarak yaşamış, diğer yarısını da güçlü Türkiyenin vatandaşı olarak yaşadığım bu ülkede beni Sağlık Bakanlığı gibi bir bakanlığa layık gören AK Partinin değerli liderine, Başbakanıma sizler adına da şahsım adına da teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
     Bakan Müezzinoğlu, gelecek sürede gerek Edirne, gerek Trakya, gerek Balkanlar ve tüm mazlumların, mağdurların yanında olmak için, ihtiyaç duyanların yaralarına merhem olabilmek için çaba göstereceğini kaydetti.
    
     -Eski Sağlık Bakanı Akdağa da teşekkür etti-
    
     AK Parti iktidarı döneminde sağlık hizmetlerinin kalitesinde çığır açan icraatları olduğunu belirttiği eski Sağlık Bakanı Recep Akdağa da teşekkür eden Bakan Müezzinoğlu, En önemli hizmet alanlarından biri olan sağlıkta, sağlık hizmetlerine ulaşımda sağladığımız kolaylık, standartların yükselmesinde, sağlık hizmetlerini dünya çapında örnek ülke noktasına taşımamızda emekleri olan çok değerli Bakanımız Recep Akdağa da teşekkür ediyorum. Bir gün bana da bu görevi devretme günü gelecektir ama devir teslimde Rabbim bana Akdağa nasip olan devir teslimleri nasip etsin dedi.
    
     -Edirne zengin bir kent-
    
     Edirnenin zenginliklerinin bir dinamik oluşturarak ortaya çıkarılacağını anlatan Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
     Edirnenin tarihi geçmişinden gelen zenginlikler var, Traklardan gelen medeniyet zenginliği, bir Osmanlı mirası var. Gün yüzüne çıkarılması gereken, hem ülkemize hem dünyaya sunacak çok zenginlikleri var. Onu bir tablo gibi ayağa kaldıracak dinamikleri birlikte oluşturacağız. Roman kardeşlerimizi de unutmadan, onların zenginliğini de bu ülkenin zenginliği görerek, onları dezavantajlı bir grup değil, bu ülkenin bir dinamiği olarak devreye sokacağız. Ata sporumuz, bir zenginliğimiz Kırkpınarı farklı noktalara taşıyacağız. Sporda Edirneyi merkez yapmak için uğraş vereceğiz.
     Edirnemizin çok güzel doğası var. Turizm merkezi olması için bu yolculuğunda birlikte olacağız. Birileri dışardan gelsin de yapsın değil, biz Edirneliler olarak yapabilmeliyiz, öncülük ve sahiplik yapabilmeliyiz. Edirne kendi zenginliklerini fark etmeli, çok farklı bir medeniyet yolculuğuna yeniden öncülük yapabileceğine adına inandığı gibi inanabilmeli çünkü son yüzyılda sıkıntılar çektik ama hiç korkmayın, yaşadığımız sıkıntıların öncesini hiç unutmayın. Bu şehir İstanbulu fethetti, bu şehir Balkanlara öncülük ediyorum dedi, bu şehrin genlerindeki fıtratına sahip çıkın.
     Birlik ve beraberlik mesajı veren Müezzinoğlu, Edirne birlikte kazanacaktır. Yerel dinamiklerin çok iyi noktaya gelmesi yine birlik ve beraberlikten geçer. Edirneyi seven, Edirneyi dert edinen, dününü bilen, bugününü yaşayan, yarınlarıyla ilgili hayalleri olan bir yerel yönetim anlayışı istiyoruz. Kendini önemseyen, merkeze koyan, yandaşlarıyla paylaşıma koşan anlayışlardan Edirnenin bu yolculuğunda fayda beklemek doğru olmaz.
     Bakan Müezzinoğlu, kürsüden ayrılırken yanına yaklaşan yüzme kulübü sporcusu çocukların havuz isteklerini kırmayacağını belirterek, İlk sözümü size veriyorum, istediğiniz havuzu yapacağız dedi.
     Konuşmasının ardından Bakan Müezzinoğluna partililer çeşitli hediyeler sundu.
     Bakan Müezzinoğlu, partililerle buluşmak üzere Uzunköprü ilçesine hareket etti.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirnede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER