Siirt Üniversitesi akademik yıl açılışı yapıldı

Siirt Üniversitesi akademik yıl açılışı yapıldı -Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Türkiyede her alanda, değişim ve dönüşümün ideolojilerin boyunduruğundan kurtulması için hürriyetin tam olması için devletin değil, milletin anayasasını


SİİRT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, değişimlerde anayasanın önemine işaret ederek, Türkiyede her alanda, değişim ve dönüşümün ideolojilerin boyunduruğundan kurtulması için hürriyetin tam olması için devletin değil, milletin anayasasını hayata geçirmemiz bu noktada bizim adım atmamız lazım dedi.
     Siirt Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılış töreni, Rektörlük Konferans Salonunda yapıldı.
     Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, törende yaptığı konuşmada, günümüzde bilgiyi daha fazla kullanan, bilgiyi daha fazla elinde tutanın güçlü olduğunu belirterek, güçlü ülkelerin sahip oldukları konumlara bilim sayesinde geldiklerini ve ilmin her yerde aranması gerektiğini söyledi.
     Üniversitelerin, ideolojilerin değil hürriyetin kaleleri olması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, her türlü hürriyetin kendisini buralarda hissettirmesi gerektiğini kaydetti.
     Türkiyenin geçmişine bakıldığında ise, ideolojilerin esir aldığı üniversitelerin görüldüğünü belirten ve geçmişteki şartlanmalara örnekler veren Bozdağ, geçmişte iktidara gelen sağ ve sol iktidarların bazı kelimelere yasaklama getirdiklerini bunun hastalıklı bir zihniyet olduğunu ifade etti. Bozdağ, Ben hatırlarım, arkadaşlarım vardı, Bediüzzamanı doktora tezinde dipnot gösterdi diye Marksı dipnot gösterdi diye onları onaylayacak jüri bulamazlardı insanlar. Böyle bir şey olur mu- Oldu. Yaşadık mı- Yaşadık. Üniversitelerimizde ve başka yerlerde hocalar ve öğrenciler ideolojilerin esirleri olduğu zaman hürriyeti asla yaşayamazlar dedi.
    
     -Anayasa yamalı elbise
    
     Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, değişimlerde anayasaların önemine de işaret ederek, Türkiyenin ilerlemesi ve değişmesinin önündeki en önemli engellerden bir tanesinin de anayasa olduğunu belirtti.
     Daha önce hazırlanan anayasaların doğal zamanlarda hazırlanmadığını vurgulayan Bozdağ, mevcut anayasanın bir çok kez değişikliğe uğradığını ve bir çok maddesinin değiştiğini anımsattı. Anayasanın bu haliyle yamalı bir elbiseye benzediğini belirten Bozdağ, şunları söyledi:
     Güçlü bir ülkeyiz, büyük bir ülkeyiz. Hakikaten dışarıdan bakıldığı zaman gücü daha yakından anlaşılan bir ülke. Ağzımızdan çıkan lafa bakıyorlar, aframıza taframıza bakıyorlar. Sonra giydiğimiz elbisenin yama sayısına bakıyorlar. Diyorlarki önce git de şu kıyafetini değiştir, bize hava atacağına önce yamalıksız bir elbise giy diye bizimle bıyık altından dalgasını geçiyorlar. Onun için bizim Türkiyeyi bu yamalıklı bohçadan mutlaka ama mutlaka kurtarmamız lazım. Bugün oldu bugün, yarın oldu yarın ama Türkiyede her alanda, değişim ve dönüşümün ideolojilerin boyunduruğundan kurtulması için hürriyetin tam olması için devletin değil milletin anayasasını bizim hayata geçirmemiz bu noktada bizim adım atmamız lazım. Bunu başarmamız lazım. Şu anda sıkıntılar var. Bu sıkıntıları uzlaşma komisyonu henüz aşmış değil.
     Bozdağ, mevcut anayasadaki yanlışlıklardan örnekler vererek geçmişte merhum Necmettin Erbakana hükümetin kurulması görevinin verilmemesini örnek verdi.
     Törende daha sonra konuşan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ise, 2012-2013 eğitim öğretim yılında yeni yerleşkede hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi.
     Siirt Valisi Ahmet Aydın da, Siirt Üniversitesinin hem üniversite hem fakülte bazında bir Oxford bir El Ezher gibi, tıpta Çapa, mühendislikte İTÜ gibi bir marka olmasını dilediğini belirtti.
    
     -Bozdağ, Tilloya da gitti-
    
     Öte yandan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Aydınlar (Tillo) ilçesindeki, İbrahim Hakkı hazretlerinin uzay gözlemlerini yaptığı Kaletül Üstad tepesinde incelemelerde bulunarak Vali Ahmet Aydından bilgi aldı.
     Bozdağ buradan da Çatılı köyüne geçerek iş adamı Ethem Sancakın evinde yemek yedi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt Üniversitesi akademik yıl açılışı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER