Suriyeli Çerkezler de Türkiyeye sığındı

Suriyeli Çerkezler de Türkiyeye sığındı -Dünya Çerkezleri Dayanışma Komitesinin organizasyonuyla Beyruttan Gaziantepe getirilen 170 Çerkez, Nizipteki konteyner kente yerleştirildi


GAZİANTEP (A.A) - Suriyedeki iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçan Çerkezler, Nizip ilçesindeki konteyner kente yerleştirildi.
     Dünya Çerkezleri Dayanışma Komitesinin organizasyonuyla özel uçakla Beyruttan Türkiyeye gelen 170 Çerkez, Nizipte kurulan konteyner götürüldü. Burada, kendilerine ayrılan bölümlerde barınmaları sağlanan Çerkezler, kamp hayatına alışmaya çalışıyor.
     Çerkez Hakları İnisiyatifi Yürütme Kurulu Üyesi Kenan Kaplan, konteyner kentte gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli Çerkezlerin, tarafı olmadığı bir savaşın mağduru haline geldiğini söyledi.
     Olaylarda pek çok Suriyeli Çerkezin hayatını kaybettiğini belirten Kaplan, şunları kaydetti:
     Bu durum karşısında Türkiyede yaşayan Çerkezler olarak örgütlenerek Dünya Çerkezleri Dayanışma Komitesini kurduk. Bu kapsamda kardeş aile projesi hazırlayarak ilk etapta 500 Suriyeli Çerkezi, Türkiyenin 40 ilindeki Çerkezlere ait evlerde misafir ettik. Ancak imkanlarımızın sınırlı hale gelmesi ve şartların gittikçe kötüleşmesi üzerine Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ile görüşerek Beyruttan getirdiğimiz 170 kişinin Nizipteki konteyner kentte barınmaları sağlandı.
     Suriyeli Çerkezler ise iç savaşta evlerinin bombalandığını anlatarak, Bulunduğumuz yerler yaşanmaz hale geldi ve biz de ülkeyi terk etmek zorunda kaldık. Şimdi Türkiyede güvendeyiz. Tek isteğimiz oradaki savaşın bir an önce son bulmasıdır diye konuştular.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli Çerkezler de Türkiyeye sığındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER