TOBBdan Malatyaya okul

TOBBdan Malatyaya okul -"Malatya TOBB İmam Hatip Lisesi" için TOBB ve Malatya Valiliği arasında protokol imzalandı


MALATYA (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılması kararlaştırılan 24 derslikli "Malatya TOBB İmam Hatip Lisesi" için TOBB ve Malatya Valiliği arasında protokol imzalandı.
     Malatya Ticaret ve Sanayi Odasından (TSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, TOBB Konferans Salonunda düzenlenen protokol imza törenine Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç katıldı.
     Törende konuşan Şahin, Malatyanın önemli insanlar yetiştirdiğini belirterek, kentin Anadolunun vatanlaşmasında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Malatyanın eğitim konusunda önemli bir noktaya geldiğini vurgulayan Şahin, bunun yeterli olmadığını kaydederek, "TOBBun bu ihtiyaçları karşılaması bizim önemlidir. Yatırımların sanayinin yanı sıra eğitime olması da bilincin arttığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.
     AK Parti Malatya Milletvekili Fındıklı da TOBBun yaklaşımının önemine vurgu yaptı.
     Hisarcıklıoğlu, kayısı diyarı Malatya için hayırlı bir yatırıma imza atacaklarını belirterek, "Bu okul Malatyaya ilk yatırımımız değil. 2006 yılında 91 bin dev öğrenci ilköğretim okulu inşaatına katkı sağlamıştık. Bu yatırımları yapıyoruz çünkü Malatya bizim için çok önemli. Malatya Doğu Anadolunun ve Fırat Nehrinin en önemli bölgesi" değerlendirmesinde bulundu. .
     Malatyanın ekonomisiyle bölgenin en gelişmiş ili olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Malatya kayısısının insanının zekası ve çalışkanlığıyla marka haline geldiğini kaydederek, "Malatya, enerjisi ve vizyonuyla Türkiyenin 2023 hedefine ulaşmasında üzerine düşeni yapacak" dedi.
     Hisarcıklıoğlu, en kıymetli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğuna dikkat çekerek, "Dünyada her yatırımın riski vardır. Her yatırımdan zarar edebilirsiniz ama insana yapılan yatırımdan, eğitime yapılan yatırımdan asla zarar etmezsiniz. Siz kazanırsınız, şehriniz kazanır, ülkeniz kazanır" ifadelerini kullandı.
     Gençlerin, teknik ve bilgi kapasitelerinin artırılmasının yeterli olmayacağını kaydeden Hisarcıklıoğlu, bir yandan donanımlı insanlar yetiştirirken diğer yandan da adam gibi adam yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, "Bir taraftan gençleri çağın gerekleri ile donatırken diğer taraftan da milli ve manevi değerlere bağlı yetiştirmeliyiz" dedi.
     Malatya TSO Başkanı Erkoç Türkiyenin 2023 hedefinin eğitimden geçtiğini hatırlatarak, "Geçmişi unutmadan geleceği inşa etmek ve değerleri kaybetmeyen gençler yetiştirmek ülkemize katkı sunuyor. Malatya artık büyükşehir oldu daha çok yatırıma ihtiyacı var. Bu okulu ilimize kazandıracak olan TOBB Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu ile Şahin protokol imzaladı.
    
     Muhabir: Malatya
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber TOBBdan Malatyaya okul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER