Tunceli, OSBsini bekliyor

Tunceli, OSBsini bekliyor -TSO Başkanı Cengiz: İlimizde ihracat yapılması için başta organize sanayi bölgesinin faaliyete geçmesi gerekiyor -İlimize yatırım, üretim yapılması, istihdam sağlanması için öncelikle ülkede ve


TUNCELİ (A.A) - Haydar Toprakçı - Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz, İlimizde ihracat yapılması için başta organize sanayi bölgesinin faaliyete geçmesi gerekiyor dedi.
     Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuncelinin, bölgede 30 yıldır süren çatışmalı ortamdan en çok etkilenen illerden biri olduğunu söyledi.
     Tuncelinin 37 yıl önce 165 bin olan nüfusunun, şu an 80 bin civarında olduğunu anlatan Cengiz, Çatışma ortamından dolayı köyler boşalmış, tarım, hayvancılık, sanayi yok olma noktasına gelmiştir ifadelerini kullandı.
     Yıllar önce temelleri atılarak yarım kalan Tunceli Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) son 3 yılda yaptıkları girişimlerle belli bir aşamaya geldiğini belirten Cengiz, OSBnin altyapısının tamamlanmaya başladığını ve enerji sorununun çözülmesi için de ihale yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi:
     Kısmi altyapısı yapılan ve atıl durumda olan OSBnin su, yol ve kanalizasyon gibi altyapı eksikliklerinin tamamlanması için 3 yıl boyunca, eski Valimiz Mustafa Taşkesen, yeni Valimiz Hakan Yusuf Güner, Vali Yardımcıları, Ticaret ve Sanayi Odası, Tunceli Belediyesi ve İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin yoğun çabaları sonucu Fırat Kalkınma Ajansından alınan destekle çalışma başlatıldı ve devam ediyor. OSBnin elektrik sorunu mevcuttu, Bakanlığa sunulan proje sonucu 21 Kasım 2012 tarihinde Ankarada ihalesi yapıldı. OSBmizin 2013 Nisan-Mayıs aylarında tüm sorunlarının çözüleceğine inanıyorum.
     OSBdeki 43 parselden 37sinin yatırımcılara tahsis edildiğini, birçok yatırımcının temel attığını bildiren Cengiz, bir tesisin de projesini tamamlamasından mutluluk duyduklarını söyledi.
     Yusuf Cengiz, şunları kaydetti:
     İlimizde geçtiğimiz yıllarda iki firma ihracat yaparken, bu yıl bu firmaların da ihracatını durdurması nedeniyle ihracat yapmayan tek il durumuna düştük. İlimizde ihracat yapılması için başta OSBnin faaliyete geçmesi gerekiyor. İl merkezi ve ilçelerinde üretim tesislerinin yapılması için il dışında bulunan Dersimli iş adamlarının da ilimize yatırım yapıp, üretime geçmesi gerekir. Bu düşünce Tunceli TSO olarak çağrımızdır. İlimize yatırım yapılması, üretim yapılması ve istihdam sağlanması için ülkede ve bölgede devam eden çatışmalı ortamın son bulması, barışın sağlanması, yeni anayasanın en kısa zamanda gündeme alınarak meclisten geçirilmesi gerekiyor. Beklentimiz barışın sağlanmasıdır. Bu ortam sağlanırsa ilimizde en kısa zamanda ciddi bir nüfus artışı olur, yatırımlar yapılır ve dolayısıyla ihracat da yapılır.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tunceli, OSBsini bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER