Türk kültürünü kahveyle tanıtacak

Türk kültürünü kahveyle tanıtacak -Türk kahvesini çikolatalı, portakallı, keçiboynuzlu, damla sakızlı, karamelli gibi 30 tatta sunan kahve üreticisi Turgay Kaya, KOSGEBten aldığı destekle yurt içinde ve dışında açacağı mağazala


ANTALYA (A.A) - Şamil Kahveci - Türk kahvesini çikolatalı, portakallı, keçiboynuzlu, damla sakızlı, karamelli gibi 30 farklı tatta sunan kahve üreticisi Turgay Kaya, KOSGEBten aldığı destekle yurt içinde ve dışında açacağı mağazalarla Türk kültürünü dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor.
     Kafeda Lezzet Ürünleri şirketinin sahibi Turgay Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kahve üretimi çeşitlendirmek amacıyla 3 yıl araştırma çalışmaları yaptığını ve Mukka markası altında ilk etapta 5 çeşit doğal aromalı kahve ürettiğini söyledi.
     Kaya, farklı damak tatlarına ve genç nesile hitap etmek amacıyla sütlü, buzlu, çikolatalı, portakallı, keçiboynuzlu, damla sakızlı ve karamelli gibi 30 tatta Türk kahvesi serisi hazırladığını kaydetti. Günlük 3 ton kahve ürettiklerini anlatan Kaya, İstanbul ve Antalyanın dışında Mısıra kahve satışı yaptığını, ekim ayında da Arabistan, Almanya, Fransa, Hollanda ve Avusturyaya Türk kahvesini pazarlayacaklarını bildirdi.
     Türk kahvesinin önemli bir tarihi geçmişe sahip olduğuna ve Türk kültürünü yansıttığına işaret eden Kaya, asıl hedefinin yurt içinde ve dışında mağazalar açarak Türk kültürünü tanıtmak olduğunu vurguladı.
    
     -Mısıra mağaza açacak-
    
     Bu doğrultuda KOSGEBe yönelik proje hazırladığını anlatan Kaya, projesinin onaylandığını ve KOSGEBten 85 bin liralık destek sağlandığını kaydetti. İlk etapta 6 ay içinde Antalyaya, ardından da Mısıra birer mağaza açacağını bildiren Kaya, yurt dışında açacağı mağaza için ise KOSGEBten kendisine 350 bin lira mali destek sağlanacağını ifade etti.
     Mağazalarını Osmanlı dönemini yansıtan motiflerle süsleyeceğini dile getiren Kaya, mağazalarda Türk kahvesinin yanı sıra lokum, baklava gibi Türk kültürünü anlatan ürünlerin satılacağını söyledi. Mağazaların girişinde kaftan sultan elbisesi koyacaklarını, isteyenlerin mağazalarda kaftan elbiseleri giyip, fotoğraf çektirebileceklerini belirten Kaya, Açtığımız her mağazada Türk kültürünü yaşatacağız. Hayalim dünyanın her ülkesine Mukka Turkish Cafe mağazasını açmak. Bu mağazalarla dünyaya Türk kahvesini ve kültürümüzü daha doğru bir şekilde anlatmak istiyoruz. Bunun için de tüm dünyanın damak tadına uygun alternatif aromalı kahveler ürettik dedi.
     Ürettiği Türk kahvesine özel çalışmalar da yaptığını dile getiren Kaya, kız isteme, dedikodu, sufi, fal bakma adlarında setler oluşturduklarını kaydetti. Setlerin içinde iki kahve fincanı, Türk kahvesi, kız isteme töreninde Türk kahvesinin önemi, kahveyle fal bakma yöntemleri gibi bilgilerin yer aldığı kitapçıklar koyduklarını belirten Kaya, Türk kahvesini her açıdan tanıtmak istiyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı : Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Türk kültürünü kahveyle tanıtacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER