Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Kocaelide: -(Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi) Planlandığı gibi projenin 29 Ekim 2013de tamamlanması için çalışmalar yürüyor


KOCAELİ (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesinin planlandığı gibi 29 Ekim 2013de tamamlanması çalışma yürüttüklerini söyledi.
     Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Körfez ilçesindeki Yarımca şantiyesine gelen Yıldırım, yetkililerden basına kapalı olarak brifing aldı.
     Brifingin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, demiryollarının yabancı kaynaklarla inşa ettirildiği eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, Siz onları boş verin, iş yapmayan adamların işi gücü yok, iş yapanlara laf ederler. Yapılana bakın, İzmit ne diyor- Gelsin İzmite, Sakaryaya, Ankaraya, Sivasa, Konyaya, Eskişehire sorsunlar, demiryollarında ne oluyor, ne bitiyor, öğrenmek daha kolay dedi.
     Yüksek Hızlı Tren Projesinin önemli etapları bulunduğunu ifade eden Yıldırım, 2009da Ankara-Eskişehir hattının açıldığını, Eskişehirden İnönüye kadar olan kısmın tamamlandığını, İnönüden Köseköye ise çalışmaların devam ettiğini anımsattı.
    
     -İşler yolunda...-
    
     Köseköyden Gebzeye kadar, 56 kilometrelik kesimin tamamen yenilendiğine işaret eden Yıldırım, şu bilgileri verdi:
     İki hat var, bir de ilave hat yapılıyor. Çünkü bu bölgede çok fazla sanayi tesisi, çok fazla nüfus var. 2 hat ileride yetmeyecekti. Şu anda D-100 karayolu, TEM otoyolu var ama İzmitin trafik yükünde hala ciddi sıkıntı var. Onu düşünerek buraya üçüncü hat ilavesi yaptık. Bu, projeye sonradan dahil edildi. Projenin gidişatına etkileri nedir- O konuda bir bilgi aldım. Gördük ki herhangi bir sorun yok. Planlandığı gibi projenin 29 Ekim 2013de tamamlanması için çalışmalar yürüyor.
     Genel itibarıyla hat kapalı. Sadece Derinceden Köseköy arası 17 kilometrelik bir kısımda ihracat yapıldığı için mecburen taşıma yapılıyor. Önemli bir kol. Diğer kısımlar yapılınca o da projeye dahil edilecek. Şu anda aşağı yukarı yüzde 20ye yakını toplamı itibarıyla bitmiş gözüküyor. Eski hattın kaldırılması, devam eden hattı saymazsak yüzde 100 mertebesinde kaldırma işlemleri yapılmış. Malzeme, raylar, diğer malzemeler peyderpey geliyor, yani işler yolunda...
     Bakan Binali Yıldırım, Proje, planlanan sürede bitirilecek mi- sorusunu ise Gaye o. Onun için de sürekli takip lazım. Valimiz, doğrudan işi olmadığı halde takibini yapıyor. Belediye başkanımız işlerinin arasında vakit ayırıp takip ediyor. Bu, Kocaelinin, İzmitin, İstanbulun, Türkiyenin işi. Ben de düzenli olarak bundan sonra her ay bu projedeki ilerlemeleri yerinde görmek, varsa bir sıkışıklık, tıkanıklık onlara müdahale etmek için geleceğim şeklinde yanıtladı.
     Bakan Yıldırım, daha sonra helikopterle İstanbula hareket etti.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER