Vali Yılmaz, asfalt serme makinesi kullandı

Vali Yılmaz, asfalt serme makinesi kullandı -Asfalt çalışmasının yapıldığı Bitlis-Güroymak karayolunda incelemede bulunan Vali Yılmaz, Finişer adı verilen asfalt serme makinesini kullandı


BİTLİS (A.A) - Asfalt çalışmasının yapıldığı Bitlis-Güroymak karayolunda incelemede bulunan Vali Nurettin Yılmaz, Finişer adı verilen asfalt serme makinesini kullandı.
     Vali Yılmaz, Bitlis-Güroymak karayolunda devam eden asfaltlama çalışmalarını inceledi. Burada, Finişer adı verilen asfalt serme makinesini bir müddet kullanan Vali Yılmaz, asfaltın en alt tabakası olan maddeyi yola serdi.
     Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan çalışmalarla yolun mümkün olduğunca düz hale getirildiğini belirterek, belirli bölümlerde de dolgu işlemi yapıldığını söyledi.
     Yoldaki gereksiz iniş çıkışların bu çalışmayla ortadan kalkacağını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:
     Kışın sıkıntı yaşadığımız tehlikeli bir virajımız vardı. Şimdi oraya araçlar süratli bile girse tehlike arz etmeyecek şekilde eğim planlandı. Burada sıcak karışım dediğimiz asfaltlama çalışması yapılacak. Şimdilik bunun altyapısı hazırlanıyor. Bir eşya alırken evladiyelik eşya alıyoruz deriz. Bu yol da evladiyelik olacak.
     Yılmaz, aynı zamanda uluslararası bir yol olan Bitlis-Güroymak karayolunda zaman zaman trafik kazalarının meydana geldiğini vurgulayarak, söz konusu karayolunu çevre yolu şeklinde düzenlemek için ilgili kuruluşlarla görüştüklerini dile getirdi.
     Muş Havaalanını kullanan Bitlislilerin ulaşımlarını bu yoldan yaptığına dikkati çeken Yılmaz, Güroymakın çıkışından Muşa kadar olan bölümde de çalışma aynı şekilde devam ediyor. Çalışmanın tamamlanması ve iki yolun birleşmesiyle bu yol sağlıklı ve güvenli olacak dedi.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Berin Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vali Yılmaz, asfalt serme makinesi kullandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER