Zafer Havalimanında hac seferleri hazırlığı

Zafer Havalimanında hac seferleri hazırlığı -Bölgedeki hacı adaylarının kutsal beldelere ulaşımının Zafer Havalimanından sağlanması amacıyla çalışma başlatıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşaktan hacı adaylarının Suudi Arabistana ulaşımının Zafer Havalimanından sağlanması amacıyla çalışma başlatıldı.
     Kütahya Genç İşadamları ve Yöneticileri Derneğinden (KÜGİAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral, KÜGİAD Başkanı Mithat Delen ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplüyü makamında ziyaret etti.
     Güral, ziyarette yaptığı konuşmada, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşaka yönelik inşa edilen ve 25 Kasımda hizmete giren Zafer Havalimanının yaşatılması gerektiğini bildirdi.
     Burasının sosyal ve ekonomik bakımdan Kütahya ve bölgesine önemli fırsatlar sunacağını belirten Güral, Tarifeli seferlerin yanı sıra charter seferlerinin de özellikle hac döneminde ulaşım ihtiyacını karşılayacak çok önemli bir nokta olduğunu biliyoruz ifadesini kullandı.
     Güral, Afyonkarahisar halkının, Zafer Havalimanının Kütahya Zafer Havalimanı diye anılmasından dolayı kırgın olduğuna ve buraya ilgi göstermediğini duyduğuna işaret ederek, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.
     Üskülüplü de Zafer Havalimanının herkes için büyük bir kazanç olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Biz her yıl hacılarımızı havalimanlarına karayoluyla ulaştırmak için 200 milyar gibi ciddi rakamlar ödüyoruz. Bölgedeki hacı adaylarının ulaşımının Zafer Havalimanından sağlanması için Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşeceğim. Zaten özel şirketler de bu konuda bizimle görüşmeler yapmaya başladı. Hac ve Umre Genel Müdürlüğünün talebimize hayır diyeceğini düşünmüyorum. Kütahyada hac turizminin başlaması, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerdeki yoğunluğun da azalmasına vesile olur.
     Delen ise Zafer Havalimanında hac seferlerinin başlaması için gereken her türlü desteğe hazır olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Tarifeli uçak seferlerinden sonra charter seferleri de Kütahyamız ve bölgemiz için önemlidir. Bu konuda Hac ve Umre Genel Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyormuş. Bu konuda İl Müftümüzden destek istedik. Sorumlu bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Hac turizmi, Kütahya ve bölgesine önemli bir canlılık yaşatacak ve ciddi bir potansiyel oluşturacaktır.
     Ziyarette, KÜGİAD Yönetim Kurulu üyeleri Erol Akdemir, Selman Hatipoğlu, Ali Korkmaz ve Merve Özçınar Gül hazır bulundu.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Zafer Havalimanında hac seferleri hazırlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER