Zonguldakta kahvehaneler gazetelere sahip çıktı

Zonguldakta kahvehaneler gazetelere sahip çıktı -Zonguldakta kahvehane ve çay bahçelerinde gazete bulundurma zorunluluğu getiren genelge çerçevesinde başlatılan Yerel gazetene sahip çık kampanyası ilgi gördü -Zonguldak BİK


ZONGULDAK (A.A) - Ferdi Akıllı - Zonguldakta kahvehane ve çay bahçelerinde gazete bulundurma zorunluluğu getiren yönetmelik çerçevesinde başlatılan Yerel gazetene sahip çık kampanyası ilgi gördü.
     İçişleri Bakanlığı tarafından 16 Nisan 2007de valiliklere gönderdiği ve kahvehanelerde 2si yerel 5 günlük gazete bulundurulması ve en az 100 kitaplı kütüphane kurulmasına yönelik genelge kapsamında geçen yıl başlatılan kampanyaya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da destek verdi.
     Vali Ayyıldız, Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odasına bir yazı göndererek konuya hassasiyet gösterilmesini istemesi ardından Valilik İl Halkla İlişkiler ve Özel Kalem Müdürü Mehmet Zafer Alas ve Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, kentteki kahvehane ve çay bahçelerinde gazete okunup okunmadığını denetledi.
    
     -Yerel gazete okuma sayısı arttı-
    
     Zonguldak Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü Özgür Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel gazete sahiplerinden ve çalışanlarından gelen talepleri değerlendirdiklerini ve kentte Yerel gazetene sahip çık kampanyası başlattıklarını söyledi.
     Anadoluda haberleriyle ses getiren gazetelerin, daha çok vatandaşa ulaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Topaloğlu, şöyle konuştu:
     Vali Erol Ayyıldız ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemirin de destekleriyle kentteki gazeteci cemiyet ve derneklerini bir araya getirerek gazete satış noktasını faaliyete geçirdik. Zonguldak halkının da yerel gazetelere sahip çıkmasını istedik. İlimizde başlattığımız kampanya kapsamında kahvehanelerde ve çay ocaklarında yerel gazete okuma sayısı arttı. İş yeri sahipleri vatandaşların daha fazla yerel gazete okuması için sabahın erken saatlerinde bayilere giderek o bölgenin gazetesini alıyor. Bu uygulama vatandaşların yerel gazete okumasının yanı sıra gazetelere de bir kaynak sağlıyor. Kahvehanelerde ve çay ocaklarında yerel gazete bulundurulmasıyla ilgili kampanyamız Zonguldaktaki iş yerlerinden büyük destek gördü. Gazetelerinin daha geniş kişiye ulaşmasını isteyenler de kampanyamızın içerisinde yer aldı. Vatandaşlarımız kentteki bu yerlerde demli çaylarını yudumlarken kitap, dergi ve gazeteler okusunlar. Ulusal ve yerel gündemi kendileri okuyarak takip etsinler diye konuştu.
    
     -Çay ocakları yerel gazeteleri daha fazla sahipleniyor-
    
     Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, kentte yerel gazetelerin okunması için BİK Zonguldak Şubesi ile ortak bir çalışma yaptıklarını belirtti.
     İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 16 Nisan 2007de gönderilen genelge doğrultusunda kahvehanelerde ve çay ocaklarında o bölgede çıkan yerel gazetelerden en az 3 adet gazetenin bulunması zorunluluğu getirildiğini anımsatan Küçük, şunları kaydetti:
     Özellikle kahvehanelerde ve toplu oturulan yerlerde gazete okuma alışkanlığı kazandırmak ve o yörenin gazetesine de ekonomik anlamda katkı sağlanması amaçlanıyor. İlimizde başlatılan kampanya kapsamında merkezdeki bütün kahvehanelerde ve çay ocaklarında yerel gazeteler okunmaya başlandı. Ancak bazı mahallelerimizdeki kahvehanelere gazete ulaşması zor oluyor. Bunun içinde kentteki yerel gazetelerin buna hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Özellikle merkezdeki çay ocaklarımız kahvehanelerden daha çok yerel gazete okunması konusuna özen gösteriyorlar. Çay ocaklarımızda ilimizde çıkan bütün yerel gazeteler bulunmakta ve vatandaşlar tarafından okunmaktadır.
     Kampanyadan önce 1-2 tane yerel gazetenin kahvehane ve çay ocaklarında bulunduğunu dikkati çeken Alparslan Küçük, sözlerini şöyle tamamladı:
     Kampanyanın başlamasının ardından deneme amaçlı 5-6 kahvehane ve çay ocağına bıraktık. İş yeri sahiplerine böyle bir uygulamanın ruhsatları içerisinde yer aldığını anlattık. Arkadaşlarımızda sağ olsunlar bu uyarılarımızı dikkate aldılar ve her gün gazete bayisine giderek yerel gazete alıyorlar. Çalışmanın yapılmasının ardından kentte gazete okunma oranı arttı. Kahvehane ve çay ocaklarını denetlediğimiz zaman vatandaşlarımızın uygulamanın hayata geçirilmesinden memnunlar.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Zonguldakta kahvehaneler gazetelere sahip çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER