Yurt Atayün annesiyle görüştürülmedi

Savcılar, sahur operasyonunda tutuklanan Yurt Atayün’ün 70 yaşındaki annesinin isteğini geri çevirdi.

Yurt Atayün annesiyle görüştürülmedi

Oğluyla görüştürülmesine izin verilmeyen Aysel Atayün, “Fazla elektrik parası gelmesin diye çoğunlukla ısıtıcımı yakmadım. ‘O para yol için lazım olur.’ dedim. Oğlumu camın arkasında bile görmeye razıydım. Ona da mani oldular.” dedi.

Terör ve yolsuzluğu soruşturdukları için tutuklanan emniyet mensuplarının maruz kaldıkları hukuksuzluk ve hak ihlalleri devam ediyor. Polislere yönelik gerçekleştirilen keyfî uygulamalardan aileler de nasibini alıyor. Bu uygulamaların son muhatabı, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan oğlu eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ü görebilmek için İstanbul’a gelen Aysel Atayün oldu. Üç ayda bir İstanbul’a gelebilen Atayün, geri dönmeden önce oğlunu bir kez daha görmek istedi. Ancak izin istemek için gittiği Bakırköy Adliyesi’nde savcının odasına dahi alınmadı. Başka tutuklu yakınları gerekli izinleri alırken 70 yaşındaki Atayün’ün izin isteği herhangi bir gerekçe gösterilmeden reddedildi.

Aysel Atayün, bunun üzerine Silivri Cezaevi’ndeki savcılıktan izin almayı denedi. Ancak yine aynı cevabı alan Atayün, evine geri döndü. Üç ayda bir İstanbul’a gelebildiğini söyleyen anne Atayün, yaşananlara tepki gösterdi. Olayın üzüntüsünü üzerinden atamayan Atayün, “O kadar yolu üç ayda bir gelip evladını göremeden dönmek reva mıdır? Benim nasıl canım yandıysa, onların da canları yansın.” dedi. Yaşadığı olaydan sonra üzüntüden rahatsızlandığını söyleyen Atayün, şöyle devam etti: “Emekliyim, üç ayda bir defa oğlumu görmeye gidebiliyorum. Evim kira, emekli param benim için yeterli olabiliyor. Çocuklarımın bana daha önce yardımı olabiliyordu ama şu anda onlar da ihraç edildi. Bizim ayakkabı kutularında ayakkabılarımız duruyor, dolarlarımız yok. Her zaman gidemiyorum, o yüzden gelmişken iki kez görüşmek istedim.”

Aysel Atayün, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından sonra yaşanan cadı avına maruz kalan iki polis evladının da üzüntüsünü paylaştı. Başarılarıyla gurur duyduğu evlatlarından Yurt Atayün, 2013 Mart ayında açığa alındı. 22 Temmuz sahur operasyonu kapsamında ise tutuklandı. Görev yaptığı süre boyunca ne adlî ne de idarî bir ceza alan oğluna yapılanların şokunu yaşayan anne, geçtiğimiz aralık ayında büyük oğlunun da açığa alınma haberiyle sarsıldı. Emniyet Müdürü Anadolu Atayün, görevden ihraç edildi. Sahur operasyonunda tutuklanan ve yaklaşık 8 aydır tutuklu bulunan Yurt Atayün ve diğer polisler hakkında ise hâlâ iddianame yazılmadı.
<< Önceki Haber Yurt Atayün annesiyle görüştürülmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER