AK Partili olduğunu belirten katipten şoke eden paylaşım

AK Partili olduğunu belirten katipten şoke eden paylaşım

Kocaeli'nin Körfez İlçe Adliyesi'nde zabıt katibi olarak çalışan ve AK Partili olduğunu belirten Sefa Ö., sosyal medya hesabından birçok kesime hakarette bulundu.

Katip, arkadaşlarıyla birlikte kahvaltı yaptıklarını belirterek, "Masada bal falan da var AKP'li olduğumuz için. Gerçi siz bilmezsiniz de filmlerde görmüşsünüzdür işte zengin kahvaltısı. Sonra garson geldi CHP'li. Biz zengin AKP'lilere hizmet ediyor." ifadesini kullandı. Balın içine bir arı düştüğünü belirten Katip Sefa Ö.'nün paylaşımında yer alan bazı ifadeler şöyle: "Sonra bu salak, yürüyen merdivene ters binen kılışdar (Kılıçdaroğlu) gibi düştü balın içine. Dedim, hacı abi baldan emekliyorsun da elektrik faturası gibi hesap ödeyeceğiz birazdan. Kürt olduğu için elektrik faturasını bilmiyor. Tabi yumulmuş bala. Çıkardım malı balın içinden, ayaklarını falan temizliyorum, bir taraftan reçel uzatıyorum. Affedersiniz, biraz Alevi olduğu için; Alevi arıya haram reçel, yemiyor reçeli. Ben ayaklarını kolunu kanadını temizliyorum. Yapış yapış. Bir nevi Kürt açılımı. Anadilde uçabilme özgürlüğü veriyorum."

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Engin Taşdemir, paylaşımı gördükten sonra şoke olduğunu söyledi. Taşdemir, kendi hesabından yayınladıktan sonra katibin önce paylaşımı kaldırdığını, sonra da hesabını kapattığını anlattı. Taşdemir, konuyu görüşmek için Körfez Adliyesi'nde Cumhuriyet Başsavcısı'nın yanına gideceğini ifade etti.

HER KESİME HAKARET VAR

Kocaeli'nin Körfez İlçe Adliyesi'nde zabıt katibi olarak çalışan Sefa Ö.'nün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım herkesi şoke etti. Katip Sefa Ö. birçok kesime ağır ifadeler kullandı. Sefa Ö.'nün paylaşımı şöyle: "Geçen gün kahvaltı ediyoruz arkadaşlarla. Masada bal falan da var AKP'li olduğumuz için. Gerçi siz bilmezsiniz de filmlerde görmüşsünüzdür işte zengin kahvaltısı. Birbirimize sucuk ikram ediyoruz falan. Son sucuk için kavga etmiyoruz MHP'liler gibi. Neyse arının biri dadandı masaya bal var diye. Böyle tek kaş çirkin bir şey. Kürt yani. Geldi bu bala salça oluyor. Yok hayvansal hücrelerin kardeşliği, yok sana kahvaltı yaptırmayacağız falan. Dedim hacı abi, baldan emikliyon da elektrik faturası gibi hesap ödeyeceğiz birazdan. Kürt olduğu için elektrik faturasını bilmiyor tabi yumulmuş bala. Biz de AK Partiliyiz nihayetinde, yok öyle beleş diye yaktım sigarayı, dumanından kaçırıyorum arıyı. Sonra bu salak, yürüyen merdivene ters binen kılışdar (Kılıçdaroğlu) gibi düştü balın içine. Hay... Çıkardım malı balın içinden, ayaklarını falan temizliyorum, bir taraftan reçel uzatıyorum. Affedersiniz biraz Alevi olduğu için Alevi arıya haram reçel yemiyor reçeli. Ben ayaklarını kolunu kanadını temizliyorum yapış yapış hep. Bir nevi Kürt açılımı yani. Anadilde uçabilme özgürlüğü veriyorum. Bu da beni sokmaya çalışıyor, o arada fazizzztt fazizzt diye kafamızı si… Sonra garson geldi CHP'li. Biz zengin AKP'lilere hizmet ediyor tabi, zuhahahahahha... Neyse ben arıyı temizledikten sonra uçurmaya çalışıyorum. Garson geldi, aldı arıyı attı yere. Üstüne bastı çıtır çıtır ezdi... Ulan… Salağı, benim gücüm yetmiyor mu sanki arıyı ezmeye. Maalesef olay yerinde öldü arımız. Kürt olduğu için arkadaşları geldi üçer beşer, fazizzt fazizzt diye saldırdılar hep. Gezi olayları gibi bir tabak balı bahane edip ortalığı birbirine kattılar. CHP'li garson da sırıta sırıta izledi, sonra da kahvaltının parasını aldı. Aynı Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki gibi Kürtlere eziyet eden CHP, suçlu yine biz AKP'liler olduk."

"GÖRÜNCE ŞOKE OLDUM"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Engin Taşdemir, paylaşımı gördükten sonra şoke olduğunu söyledi. Taşdemir, kendi hesabından yayınladıktan sonra katibin önce paylaşımı kaldırdığını, sonra da hesabını kapattığını anlattı. Taşdemir, konuyu görüşmek için Körfez Adliyesi'nde Cumhuriyet Başsavcısı'nın yanına gideceğini ifade etti.

Taşdemir, şunları kaydetti: "Ben paylaşımı yaptıktan sonra, tepkiler oluştuktan sonra önce paylaşımını kaldırdı. Ardından hesabını dondurdu. Bu ayrıştırıcı bir eleştiri. Şahsın eleştirisinden çok toplumun geldiği noktayı göstermek açısından üzücü. Türkiye'deki durum bu. Bir memur, Kürt'ünden, Türk'ünden, MHP'lisinden CHP'lisinden vergisinden maaşını alan bir vatandaş, toplumda önderlik eden parti liderleri hakkında akıl almaz şekilde hakaretvari konuşmalar yapıyor. Ben çok üzüldüm. Ben de paylaşırken siyasi bir nedenle yapmadım. Toplumdaki bu ayrışmaya dikkat çekmek için yaptım. O anlamda çok üzüldüm. Bu konuyla ilgili başsavcının yanına gideceğim. Durumu aktaracağım. Yani bununla ilgili bir işlem yapılması. Bu tip söylemler hoş değil. Ayrışmacı yazmalar toplumu geren şeyler. İnsanları düşman yapmanın anlamı yok. İnsanların daha uygun kullanacağına, bu tip açıklama yapması hoş değil."

Taşdemir, bu paylaşımın AK Parti'ye zarar verdiğini düşündüğünü belirterek, "Burada AK Parti'ye de zarar verdiğini düşünüyorum. Bu tip dili AK Partililerin de savunacağını sanmıyorum. Savunulacak bir dil değil. Ama şahıs bu noktada, anladığım kadarıyla sırtını AK Parti'ye dayayarak, orayı kendine güvence görerek saçma sapan çirkin kelimeler kullanarak çeşitli etnik gruplara hakaret etmiştir. Ben kişiyle yaptığım araştırmada sürekli yaptığını duydum. Bu konuyla ilgili başsavcıyla görüşeceğim. Soruşturmayı uygun görürse hukuki olarak yapar." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili olduğunu belirten katipten şoke eden paylaşım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER