Alman futbolunda Türk egemenliği

Son Dünya Kupası şampiyonu Almanya'nın gelecek planlarında gurbetçiler büyük yer tutuyor. Başarıdan başarıya koşan U-17 Milli Takımı'nın iskeletindeki 7 isim Türk asıllı. U-15’te de banko oynayan birçok gurbetçi yıldız adayı var.

Alman futbolunda Türk egemenliği

Almanya'da yaşayan Türk ler’in milli takım tercihleri ile ilgili tartışmalar gündemdeki ağırlığını korurken, bu konuda  çok çarpıcı bilgilere ulaşıldı.Ülkemizde kronik hale gelen altyapıdan oyuncu çıkaramama sorununa karşın son dünya şampiyonu Almanya, futboldaki geleceğini neredeyse tamamen Türk oyuncular üzerine inşa etmeye hazırlanıyor.

TAKIMIN KAPTANI GÖKHAN

Şu anda Almanya'nın U-17 Milli Takımı'nda tam 7 Türk oyuncu direkt olarak forma giyiyor.  Bu oyuncular kulüplerindeki başarılarıyla da Bundesliga'nın önemli kulüplerine göz kırpıyor. Ayrıca gelecekte Alman A Milli Takımı için potansiyel adaylar olarak gösteriliyorlar. Tamamı 17 yaşında olan bu oyuncular arasında Gökhan Gül yetenekleriyle öne çıkıyor. Takımın kaptanlığını da üstlenen Gökhan’ın yanı sıra Erdinç Karakaş, Enes Akyol, Suat Serdar, Salih Özcan, Görkem Sağlam ve Çağatay Kader Almanya'nın gelecek vadeden diğer Türk asıllı gençleri.

HER KATEGORİDE VARLAR

Almanya'nın sadece U-17 değil daha alt kategori milli takımlarında da birçok parlak gurbetçi bulunuyor. Özellikle U-15 Milli Takımı'nda forma giyen 2000 doğumlu isimler dikkat çekici. Eintracht Frankfurt'tan Çetin Şahverdi, Hamburg'dan İzzet İşler, Borussia Dortmund’dan Emre Aydınel, Bochum'dan Furkan Sakman ve Mainz'dan Ersen Albayrak Alman futbolunun büyük umut bağladığı isimler arasında gösteriliyor. Bu isimlerin hepsi Alman U-15 Milli Takımı'nın şubat ayındaki Kaiserau kampında yer aldı.

YUNUS MALLI ELDEN KAÇIYOR

Dev­re ara­sın­da bir­çok Türk eki­bi­nin gün­de­mi­ne ge­len Yu­nus Mal­lı, Al­man U-21 ta­kı­mı­nın de­ğiş­mez­le­rin­den. Al­man­lar, ha­zi­ran­da ya­pı­la­cak U-21 Av­ru­pa Şam­pi­yo­na­sı'nda ona çok gü­ve­ni­yor. Ma­inz for­ma­sı gi­yen Yu­nus şam­pi­yo­na son­ra­sı A mil­li ter­ci­hi­ni ya­pa­cak. An­cak gös­ter­ge­ler ba­şa­rı­lı genç yıl­dı­zın Tür­ki­ye'den zi­ya­de Al­man­ya'yı seç­me eği­li­min­de ol­du­ğu yö­nün­de.

DERTLERİ İLGİSİZLİK

TFF Avrupa İzleme Komitesi eski Antrenörü Turgay Hardal, gurbetçi yeteneklerle ilgili olarak Türk yetkililere seslendi. Alman U-17 Milli Takımı'nı Portekiz'deki Algarda Kupası'nda izleyen Hardal “Bu turnuvayı her ülkeden yetenek avcıları izlerken Türkiye'den kimse yoktu. Çocuklar bu ilgisizlik nedeniyle kırgınlar. Mesela takım kaptanı Gökhan Gül geleceğin büyük yıldızı olarak gösteriliyor. Aslında onlar yeni Mesut Özil’ler, yeni İlkay Gündoğan’lar ama biz onları tek tek kaybediyoruz” diye konuştu.
 
PARLATIP SATIYORLAR

Bu isimleri belli bir düzeyden sonra Türk kulüplerinin de alma şansının azaldığını belirten Hardal “Transfer edeceğimiz düzeydekiler de çok yüksek paralar istiyor. Alman takımları onları özellikle oynatıp, parlatarak çok yüksek fiyatlara bize satıyor” dedi.

İŞTE O YILDIZ ADAYI İSİMLER

GÖKHAN GÜL (Ön liberoBochum)

SALİH ÖZCAN (Orta sahaKöln)

GÖRKEM SAĞLAM (Orta sahaBochum)

ERDİNÇ KARAKAŞ (StoperBochum)

ÇAĞATAY KADER (ForvetBochum)

ENES AKYOL (Sol açık-H. Berlin)

SUAT SERDAR (Ön libero-Mainz) Kaynak: Bugün

<< Önceki Haber Alman futbolunda Türk egemenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER