Artvin'e 7 yeni ambulans


Sağlık Bakanlığı'nca Artvin'e gönderilen 7 adet tam donanımlı ambulans, düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Valilik binası önünde düzenlenen törene, Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kerim Yeşildağ, bazı daire amirleri, sağlık çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Törende açılış konuşması yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç, Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' kapsamında, sağlık alanında yapılan büyük atılımlarla, acil sağlık hizmetlerinde büyük gelişmeler sağlandığını söyledi. Sağlık Bakanlığı tarafından acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 7 adet tam donanımlı ambulansın Artvin'e tahsis edildiğini belirten Güleç, şunları kaydetti: "Acil sağlık hizmetlerine 2 istasyon ve 2 ambulansla başladığımız bu hizmet yolunda 19 istasyon, 23 ekip ve bugün filomuza kattığımız 7 ambulansla birlikte toplam 42 ambulansla hizmet vermekteyiz. Bugün filomuza kattığımız ambulansların 4 adedi 4x4, 3 adedi 4x2 arazili araçlardır. Ambulansların ilimize tahsisinde emeği geçen başta Sayın Valimize, Sayın Milletvekilimize teşekkürlerimi arz ediyorum. Ambulansların ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Artvin Valisi Kemal Cirit ise Ankara'da meydana gelen terör saldırını lanetleyerek, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileklerinde bulundu.
Türkiye'nin Avrupa'da bile eşine az rastlanabilecek özgürlük ve güvenlik dengesini demokratik gelişmeye ve yaşama uygun olarak düzenlediğini anlatan Vali Cirit, şu ifadeleri kullandı: "Devletimiz, hükümetimizle birlikte özgürlük ve güvenlik dengesini demokratik gelişmeye ve yaşama uygun olarak düzenleyerek, Avrupa'da bile eşine az rastlanır bir açılımı gerçekleştirdi. Fakat bunu hem içeride hem dışarıda yanlış anlayanlar oldu ve bugün devletimiz, terörün her çeşidine karşı duracak yapılanmayı hem gerçekleştirdi hem de önümüzdeki süreçte bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne kast edecek hem harici hem de dâhilîdeki aymazlara gereken cevabı vermiştir ve bundan sonrada verecektir.

Tabi biz bugün terör konuşmak istemezdik. Ankara'da onlarca vatandaşımızı şehit eden ve bundan sonraki süreçte de tehditlerini elden bırakmayan terör örgütüne karşı tüm vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik ülküsü içerisinde gerekli hassasiyeti de göstererek özellikle hassas dönemdeki gerekli olan dikkati de sergileyerek hem bizlere yardımcı olacaklar hem de kardeşlik bilincine katkı sunacaklar. Onun için Artvinlilerden de özelde isteğimiz olağan dışılık hissedebileceği bir durum söz konusu olursa bunu bizlerle paylaşmaları, kolluk güçlerimizle paylaşmaları hassaten önemlidir. Bizler sınır kentiyiz, sınır kenti olmanın hassasiyetini de, dikkatini de göstermek mecburiyetindeyiz."

Bugün sağlık alanında güzel bir etkinliği gerçekleştirmek üzere bir araya geldiklerini vurgulayan Vali Cirit, şöyle konuştu: "Ambulans sayımız hem arttı, hem de yaş olarak düştü. Şu an en uzak noktadaki hastamıza da çok kısa sürede hizmet verebilecek noktaya geldik. Sağlıktaki gelişim ve dönüşümün başarısını hep birlikte görmekteyiz. Hepimiz birer potansiyel hasta adayıyız. Sağlık Bakanlığımızın ilimize göndermiş olduğu ambulanslar umarım ihtiyaç olmaz ama sağlık hizmetinde ambulanslara çok ihtiyacımız var. Geçtiğimiz yıl ambulanslarımız 17 bin vakaya hizmet vermiş. Yaklaşık 150 personelimizde bu sağlık alanında vatandaşımıza hizmet vermiştir. Ben kazasız ve belasız bir sağlık hizmeti sunulması temenni ediyorum. İçinde bulunduğumuz hafta dolayısıyla sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Bu araçların kazasız, belasız hizmet sunmalarını gönülden temenni ediyorum ve ilimize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını lanetleyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Milletçe hepimiz üzgünüz. Terör 2 gün önce terör kalleş yüzünü bir kez daha gösterdi ve 34 masum insanımızın canına kıydı. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyenler asla emellerine ulaşamayacaklar. Türkiye güçlü bir ülkedir. Terörle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah bu ülkede eli silahlı bir tek terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde sürecektir. Bunlar son çırpınışlarıdır. İnşallah bunlar bu milletin birlik ve beraberliğini, birbirimize olan dayanışmamızı gücümüze güç katmamıza vesile olacak ve dış güçler olsun, içerideki bunların taşeronları olsun bu ülkeyi bölmeye, bu ülkenin bir çakıl taşını dahi koparmaya muktedir olamayacaklardır. Allah yardımcımız olsun."

Ülke genelinde olduğu gibi Artvin ilinde de sağlık alanında ciddi ve önemli yatırımların gerçekleştirildiğini ifade eden Kışla, "Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de fevkalade güzel işler yapıldı. Artvin'deki iki hastanemiz onarıldı ve hizmete açıldı. Şavşat ilçemizdeki yeni yapılan hastanemiz bitti ve hizmete açıldı. Arhavi Hastanesi'nin inşaatında sonuna gelindi. Bu ay içinde hizmete açmayı planlıyoruz. Hopa Hastanesi inşaatı tamamlandı ve birkaç ay içinde hizmete alacağız. Murgul Hastanesi inşaatına başlandı. Yakında Borçka'da yeni hastanenin temelini atacağız." diye konuştu.

Artvin Devlet Hastanesi bünyesinde otopsi hizmeti verilmesi için gerekli çalışmalarda sona gelindiğini belirten Kışla, "Adli vakalarda cenazelerimiz yıllarca Trabzon'a göndermek durumunda kalıyorduk. İlimize kuracağımız otopsi merkezi ile bu önemli bir sorunu da gidermiş olacağız. Şu anda Adli Tıp Uzmanı ilimizde göreve başladı. Otopsi yapılacak yer hazırlığı devam ediyor. Artvin Devlet Hastanesi bünyesinde yaklaşık bir ay içerisinde otopsi hizmeti verilmeye başlanacak." dedi.

Konuşmaların ardından Artvin Valisi Kemal Cirit ile beraberindekiler, açılış kurdelesini keserek araçların anahtarlarını görevli personele verdi.

Tören, Vali Cirit ile Artvin Milletvekili Kışla'nın araçlarda incelemelerde bulunmasının ardından sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Artvin'e 7 yeni ambulans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER