Aziz Yıldırım: Şike davası bitsin bizi öyle suçlayın


Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, şike ilgili yapılan eleştirilere tepki gösterdi. Şike sözlerinin ayıp şeyler olduğunu kaydeden Yıldırım, "Bizi dava bitsin ondan sonra suçlayın; eğer aleyhimize çıkarsa. Çıkmazsa o zaman özür dilersiniz." dedi.

Fenerbahçe'nin 13 maç sonra Antalya'da 4 - 2 kaybettiği Antalyaspor maçı sonrası Başkan Aziz Yıldırım, maçın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Şike ile ilgili yöneltilen soruya cevap veren Yıldırım, şike sözlerinin ayıp şeyler olduğunu, ancak dava bittikten sonra bu cümlenin kullanılabileceğini belirtti. Davasının bitmediğini ve halen devam ettiğini kaydeden Yıldırım, "Dava lehimize devam ettiği halde biz hiçbir şey söylemiyoruz. Bitene kadar bekleyeceğiz. Ne dedik? Başkanlık seçimini ona göre karar vereceğiz dedik. Dava bitsin ondan sonra suçlayın bizi; eğer aleyhimize çıkarsa. Çıkmazsa o zaman özür dilersiniz. Acele etmeyin bekleyin." şeklinde konuştu.

'HAKEM MAÇI İYİMİ İDARE ETTİ YORUM SİZİN'

"Lig gergin bir atmosferde devam ediyor. Ligin normal bir şekilde süreceğine inanıyor musunuz?" şeklinde yöneltilen soruya Başkan Yıldırım, kendisinin şahsi görüşü olarak, gergin bir şeyin olmadığını söyledi. Bugün Fenerbahçe maçına verilen yardımcı hakem Cem Satman'la ilgili de değerlendirmede bulunan Aziz Yıldırım, şunları kaydetti: "Cem Satman'la ilgili ne dendi? Antep'te bizim maçta 'orta sahada Hasan Ali'nin kırmızı kartla atılmasından sonra birisi telefon etmiş' dediler ve demiş ki, 'sakın son adam kuralı uygulama yazıya hakemlere ne yapın. Yanlış hareket yaptı, kasti faul... Ondan attık diye yazın' dediler. Bunu gazetede yazdılar. Bunu yazanlar da eski hakemler. Kim olduğunu söylediler. Cem Satman'ın... Bugün maça tayin edildi. Biz en ufak bir tepki koymadık."

Maçın ilk 15 dakikasında Satman'ın 3 hata yaptığını savunan Yıldırım, yan çizgideki hakemin faul verdiğini ancak kendisinin oynattığını ifade etti. Fernandao'ya faul yapıldığını ancak hakemin tam tersini verdiğini öne süren Aziz Yıldırım, "Tam tersini verdi. Bir de ofsaytı da kaçırdı. Yani ne söyleyeyim! Ali Palabıyık. Genç hakemleri destekleyelim dedik. Bugün hakem maçı iyi mi idare etti; yorumu siz yapın. Ne söyleyeyim. Her gün aynı şeyleri söylemenin bir anlamı yok." diye konuştu.

'FUTBOLUN GÜZELLİĞİNİ GÖSTERMEK İÇİN ARKADAŞLAR DİYARBAKIR'DA OLACAK'

Ziraat Türkiye Kupası'nda Amedspor ile oynanacak karşılaşmanın hatırlatılması ve Diyarbakır'a maç izlemeye gidip gitmeyeceği yönündeki soru karşısında Yıldırım, yurt dışında olacağı için yönetici arkadaşlarının gideceğini ve Amedspor'u kupada gösterdiği başarıdan dolayı da tebrik ettiğini kaydetti. İmkansızlıklar içerisinde Türkiye Kupası'nda 8 takım içerisinde yer aldıklarını ifade eden Yıldırım, "İmkansızlıklar içindeki bir takımın bu noktaya gelmesi iyi bir şey. Onları tebrik etmek lazım. Biz spor yapıyoruz, bizim siyasetle ilgili hiç bir ilişkimiz yoktur. Fenerbahçe kimliği içerisinde her vatandaş vardır. Futbolun güzelliğini göstermek için oraya arkadaşlar gidecekler. Türkiye Kupası ile ilgili düşüncemi biliyorsunuz. Yenmişiz, yenilmişiz hiç önemli değil. Diyarbakır'da bir maç oynamak... Her iki takıma buradan başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

'PEREİRA'YA SEN VAN PERSİE'Yİ NİYE OYNATMIYOSUN DİYE SORAMAZSIN'

Gazeteciler, Başkan Aziz Yıldırım'a Teknik Direktör Vitor Pereira ile pek konuşamadıklarını söyleyerek serzenişte bulundu. Bu durumdan gazetecilerin kabahatli olduğunu belirten Yıldırım şunları söyledi: "Maçla ilgili soru sormuyorsunuz. Maçın dışında 'o ne oldu, bu ne oldu.' Maç bittikten sonra maçla ilgili yorum isteyeceksiniz. Maç bitiminde maçla ilgili yorum alırsanız ve o şekilde davranırsanız ondan sonra ayda 1 hafta bir ne zaman olur bilmiyorum. O sizle bir toplantı yapar ve genel anlamda sizin sorularınıza cevap verir. Ama siz, maç bitiyor, maçla ilgili yorum yapmıyorsunuz. 'Bilmem kimle kimin arası nasıl?' Ya onu soracak zaman değil. Van Persie'yi oynatmıyorsa sen ona o soruyu soramazsın." CİHAN
<< Önceki Haber Aziz Yıldırım: Şike davası bitsin bizi öyle suçlayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER