Benfica: 2 - Galatasaray: 1


Stat: Luz Stadyumu
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)
Benfica: Julio Cesar, Eliseu, Luisao, Silvio Manuel, Jardel Nivaldo, Andre Almeida, Anderson Talisca (Dk. 90 Bryan Cristante), Nico Gaitan, Goncalo Guedes (Dk. 73 Mehdi Carcela), Jonas Goncalves (Dk. 81 Pizzi), Raul Jimenez
Galatasaray: Fernando Muslera, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Jason Denayer (Dk. 74 Emre Çolak), Olcan Adın, Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan, Bilal Kısa (Dk. 69 Yasin Öztekin), Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Burak Yılmaz (Dk. 74 Umut Bulut)
Goller: Dk. 52 Jonas Goncalves, Dk. 67 Luisao (Benfica), Dk. 58 Lukas Podolski (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 85 Nico Gaitan (Benfica)
Sarı kartlar: Dk. 30 Andre Almeida, Dk. 43 Goncale Guedes, Dk. 56 Silvio Manuel (Benfica), Dk. 40 Burak Yılmaz, Dk. 55 Selçuk İnan, Dk. 90 Olcan Adın (Galatasaray)

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 4. maçında Portekiz ekibi Benfica'ya konuk olan temsilcimiz Galatasaray sahadan 2 - 1 mağlup ayrılarak ilk iki şansını zora soktu.

Lizbon'daki Luz Stadyumu'nda oynanan ve Sırbistan'dan Milorad Mazic'in düdük çaldığı maçta ilk yarı golsüz berabere tamamlanırken, Benfica'ya galibiyeti getiren golleri 52. dakikada Jonas Goncalves ve 67. dakikada da Luisao kaydetti. Galatasaray'ın tek golünü ise 58. dakikada Lukas Podolski attı.

Bu sonuçla temsilcimiz Galatasaray, 4 puanda kalırken, Benfica puanını 9'a çıkardı ve grup liderliğine yükseldi. Grupta Atletico Madrid, Astana deplasmanından 0 - 0'la çıkardığı 1 puanla 7 puana ulaştı ve 2. sırada yer aldı. Kazakistan temsilcisi Astana ise 2 puanla son sırada kaldı.

Bu arada Galatasaray'da Burak Yılmaz ve Selçuk İnan gördükleri sarı kartlar sonunda cezalı duruma düştüler ve Madrid deplasmanında Atletico Madrid maçında takımdaki yerlerini alamayacaklar.

52. dakikada Jonas'ın gölüyle Benfica 1-0 öne geçti. Bu dakikada ceza yayına yakın bir yerden kazanılan serbest vuruştan gelen top, kalenin sol tarafından ceza sahasına gönderildi. Luisao'nun indirdiği topa, sert bir şut çeken Jonas, takımının ilk golünü kaydetti: 1 - 0.

58. dakikada Galatasaray Podolski'nin gollüyle beraberliği yakaladı. Bu dakikada Sneijder'in asistiyle ceza sahası içerisinde topla buluşan Podolski, topu kalecinin sol tarafından ağlarla buluşturdu ve takımana beraberliği getirdi: 1 - 1.

67. dakikada Benfica, takım kaptanı Luisao'nun golüyle 2-1 öne geçti. Bu dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nico Gaitan ön direğe ortasını yaptı. O noktada topla buluşan Raul Jimenez pasını Luisao'ya aktardı, bu oyuncu da altıpasın gerisinden şutunu çekti ve topu 90'dan ağlarla buluşturdu: 2 - 1.

70. dakikada ceza sahası cizgisine çok yakın bir noktadan serbest vuruş kazanan Benfica, pozisyondan yararlanamadı. Barajın altından geçen Gaitan'ın şutunda topu Muslera çeldi, dönen topu tamamlayan Jimenez'in şutunda top kaleci Muslera'ya da çarparak dışarı çıktı.

90+2. dakikada Galatasaray mutlak bir gol şansını değerlendiremedi. Bu dakikada Olcan Adın'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Umut Bulut'un şutu kaleciden döndü. Daha sonra topla buluşan Yasin'in şutunda top boş kale yerine üstten dışarıya çıktı.

Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takımın çabası da başka gol getirmedi ve ev sahibi Benfica, sahadan 2 - 1 galip ayrılarak liderlik koltuğuna oturdu.
CİHAN
<< Önceki Haber Benfica: 2 - Galatasaray: 1 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER