CHP'li Gök ile TRT Genel Müdürü arasında sert tartışma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, TRT Türk’te yayınlanan bir programda CHP ve Atatürk’e hakaret edildiği gerekçesiyle TRT Genel Müdürü Şenol Göka’yı ziyaret etti. Cep telefonuna yansıyan görüntülerde Göka ile Gök arasında sert tartışmaların yaşandı. Gök, TRT’yi iktidarın borazancılığıyla suçladı.

CHP'li Gök ile TRT Genel Müdürü arasında sert tartışma

CHP’li milletvekilleri, TRT Genel Müdürü Şenol Göka’yı kurumun yaptığı programlarda, Atatürk’e ve İsmet İnönü’ye hakaret edildiği gerekçesiyle ziyaret ettiler. Ancak görüşmede sinirler gerildi. Tartışma cep telefonu görüntülerine de yansıdı.CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile Genel Müdür Göka arasında sert tartışmaların yaşandı. Gök, TRT’yi iktidarın borazancılığıyla suçladı.


 CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TRT Türk Televizyonu’nda CHP’ye yönelik olumsuz yayınlar nedeniyle TRT Genel Müdürü Şenol Göka ile görüştüler. Göka ise heyet programı savununca tartışma çıktı. Görüntülere yansıyan tartışmada, Göka kendisini “Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından atandığını” belirterek savundu.

GÖK, SENİ KABUL ETMİYORUZ, DİYEREK ELİNDEKİ DOSYAYI MASAYA ÇARPTI
CHP’li Gök, “Burası TRT, elektrik parası, bandrol giderleriyle yönetilen bir kuruluştur. Bütün milletin hakkı vardır. TRT Genel Müdürü de burayı iktidarın borazancılığı gibi yönetemez. Bizim kapılarımızı aşağılardan kapatıyorsunuz. Tarafsızlığınızı yitirmiş bir genel müdürsünüz. Geçen Çarşamba günü TRT Türk Televizyonu’nda bir program oldu. Bu programda Cumhuriyet dönemine ağır hakaretlerde bulunulmuştur. İsmet İnönü, Atatürk ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne. Bir işlem yaptınız mı? Cumhuriyet dönemine bu ağır saldırıyı kabul etmiyoruz” yanıtını verdi. Göka ise, “Programı izledim. Atatürk geçmiyor, tarihi bir dönemin yorumudur” diyerek karşılık veridi. Gök, “Seni de kabul etmiyoruz, sen burada genel müdürlük yapamazsın’ diyerek elindeki dosyayı masaya çarptı.


“BU TRT GENEL MÜDÜRÜ DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR”
Gök görüşme sonrası yaptığı açıklamada ”TRT Genel Müdürü’nün bırakın bizleri dinlemeyi, kendisini olayın tarafı gibi görerek, bizlere de saldırarak, ağır ithamlarda bulunarak, saygısızlık yapmasına üzülerek tanık olduk. Böyle bir TRT Genel Müdürü’nü Türkiye taşıyamaz. Bu TRT Genel Müdürü derhal görevden alınmalıdır. Bu TRT Genel Müdürü halkın vergisiyle bir kurumu yönetmeye çalışıyor, aldığı maaşın içinde dahi bizlerin ödediği vergiler ve paralar var. TRT Genel Müdürü’nün bu makamda bir gün dahi durmamalı.Tarafsızlığını yitirdiği açıkça belli…Cumhuriyet düşmanı. Bu programa sahip çıkan anlayışını nefret ve şiddetle kınıyorum. Bu TRT Genel Müdürü’nü Türk halkına şikayet ediyorum. Genel müdürün istifasını daha önce de istedik. Ancak ne yazık ki RTÜK’te AKP ve MHP üyelerinin oylarıyla reddedildi.” dedi.
<< Önceki Haber CHP'li Gök ile TRT Genel Müdürü arasında sert tartışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER