Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Açıklamazsan namertsin


Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki patlamanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü hatırlatarak, "Davetimize icabet etti, bir gün sonra çıktı dedi ki 'açıklarsam zor durumda kalır' dedi. Açıklamazsan namertsin. Biz zor durumda kalacak sözü ağzımızdan çıkarmayız. Ne biliyorsa açıklasın. Bugün de çıkmış paralel yapıdan aldığı telkinlerle bizlere çamur atıyor. Oslo belgelerini gördüm, halka açıklamıyorlar diyor. Çık sen açıkla o zaman." dedi.

Şanlıurfa'da vatandaşlara seslenen Ahmet Davutoğlu; demokratikleşme, özgürlükler ve haklar konusunda kararlı olduklarını ileri sürdü. Davutoğlu, "Türkiye'ye yakışan özgürlükçü, katılımcı demokrasiyi esas alan yeni bir anayasa yapacağız. Artık Türkiye darbe anayasalarıyla yönetilemez. Bütün meselelerin çözüm yerinin Meclis ve siyaset kurumu olduğunu herkes bilecek, herkes hazmedecek. Seçim barajını temsilde adalet, yönetimde istikrar ilkesine göre düzenleyeceğiz. Bizim istikametimiz milletimizin gösterdiği istikamettir." diye konuştu.

"SİZ EMREDECEKSİNİZ, SEÇİLMİŞ OLANLAR YAPACAK"

Şanlıurfalılara; siyasetlerinin merkezinde insanların beklentileri, refahı, mutluluğunun yer aldığına işaret eden Davutoğlu, "Bizim en büyük zenginliğimiz insanımız. Başkalarının başka gündemleri olabilir ama bizim gündemimiz insanımızın, Şanlıurfalıların mutluluğu, başka bir gündemimiz yok. Onun için insanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. Doğumdan emekliliğe kadar bilinki her zaman müşfik Türkiye Cumhuriyeti devleti sizin yanınızda. Sizin seçtiğiniz hükümetler sizin emrinizde olacak. Kimse size tahakküm etmeyecek. Siz emredeceksiniz, seçilmiş olanlar yapacak. Böyle devlet sevilmez mi? Böyle devletin vatandaşı olmak gurur vermez mi? Böyle devlet şefkatli bir devlet değil mi? İşte biz bu şefkat devleti için çalışıyoruz. Birileri de katil devlet diyor. Onlara haddini bildirecek misiniz? Eğer devletten birileri yanlış yaparsa size, eğer birileri devlet gücünü kullanarak yanlış yaparsa Şanlıurfalılar; onun hesabını da biz sorarız. Kimseye bırakmaz, biz sorarız." şeklinde konuştu.

"SAYIN BAHÇELİ, DAHA İLK GÜNDEN KAPIYI KAPATTI, DÜKKANI KAPATTI"

Seçimde milletin en doğru kararı vereceğine inandıklarını söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Biz milletimizin verdiği her karara saygılıyız. 7 Haziran'da milletimizin verdiği uzlaşın mesajını aldık, değerlendirdik. Bütün partilerin kapısını çaldık. Türkiye hükümetsiz kalmasın diye her türlü gayreti gösterdik ama ne yazık ki gösterdiğimiz hassasiyeti diğer partiler göstermedi. Sayın Bahçeli, daha ilk günden kapıyı kapattı, dükkanı kapattı. Türkiye'nin yükünü yüklenmekte yokum dedi. Siyaseti düğümledi. Sayın Bahçeli her şeye hayır dedi. CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu ise başka bir alem. Hizipçi siyasetten bir türlü kurtulamadı. Türkiye'yi yönetmek diye bir ufukları yok. Partilerini yönetmek onlara yetiyor, ülke yönetmek gibi bir ufukları yok, böyle bir talepleri de yok.

KILIÇDAROĞLU'NA: AÇIKLAMAZSAN NAMERTSİN

İşte bu Ankara patlaması oldu, bombalı saldırısı oldu, milletimizin acısını hep birlikte dindirmek amacıyla Kılıçdaroğlu ile birebir görüşelim dedik. Davetimize icabet etti, bir gün sonra çıktı dedi ki 'Açıklarsam zor durumda kalır' dedi. Açıklamazsan namertsin. Biz zor durumda kalacak sözü ağzımızdan çıkarmayız. Ne biliyorsa açıklasın. Bugün de çıkmış paralel yapıdan aldığı telkinlerle bizlere çamur atıyor. Oslo belgelerini gördüm, halka açıklamıyorlar diyor. Çık sen açıkla o zaman.

"DEVLET MAHREMİYETİ İÇİNDE SÖYLEDİĞİMİZ HUSUSLARI AÇIKLAYACAĞINI SÖYLEYEREK, TEHDİT ETMEYE KALKTI"

Bunlar siyasi ahlak, erdemden nasibini almamış. Biz seni sorumlu bir siyasetçi diye geldik, istişare yapmaya çağırdık. Ama Sayın Kılıçdaroğlu başbaşa yaptığımız görüşmeden şantaj çıkarmaya, bize dönüp o görüşmede, devlet mahremiyeti içinde söylediğimiz hususları açıklayacağını söyleyerek, tehdit etmeye kalktı. Şanlıurfalılar, ben böyle tehditlere boyun eğer miyim? Şantajlara boyun eğer miyim?"

CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Açıklamazsan namertsin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER