Demirören: Havuzdan ayrılmak o kadar kolay bir durum değil


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yıldırım Demirören, naklen yayın havuzundan ayrılmanın kolay bir durum olmadığını, bunun daha önce de denendiğini söyledi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Ligtv'de futbol gündemine dair açıklamalar yaptı. Başkan Demirören, kendisine sorulan "TFF'yi iyi yönettiğinizi düşünüyor musunuz?" sorusuna şu cevabı verdi: "TFF'yi iyi yönettiğimize inanıyoruz. Herkes istediği gibi konuşabilir. Maçı kaybeden TFF'yi suçluyor, hakem hatasını gören TFF'yi suçluyor, bakkal değil burası Türk futbolunu biz idare ediyoruz, bunu kimse tartışamaz. Konuşulanları tasvip etmiyorum bizler bir camiayı temsil ediyoruz. Söylenen lafın nereye gittiğini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Biz futbolu tartışmıyoruz, hakemi tartışıyoruz, İngiltere, Almanya, İspanya buralarda kimse hakem hatasını tartışmıyor. Tesisleri, borçlanmayı, gelişmeyi alt yapıyı tartışıyor. Kulüplerimiz ben değil biz diye hareket etmeliler. Kulüpler futbol oynamayı düşünmeli."

Kendisinin ve yönetimde bulunan arkadaşlarının kimseden korkusunun olmadığını kaydeden Demirören, "Benim ve yönetim kurulunun kimseden korkusu yok. Biz eski değiliz, eskileri değiştirmeye çalışıyoruz. Eskilerden kurtulmamız lazım, tehditlerle olmaz bu işler, TFF'nin ağırlığını herkes kabul etmeli, delegasyon sistemi değişir, kafaların değişmesi lazım. Çok güzel bir nesil geliyor." dedi.

Şansal Büyüka'nın "Beşiktaş'ı batırdı, TFF'nin başına geldi deniyor, neler düşünüyorsunuz?" sorusuna ise TFF Başkanı, "Öncelikle konumum olarak çok uzun cevap vermek isterim ama maalesef uzun cevap veremiyorum. Gazetelerden medyadan okuduğum kadarıyla Beşiktaş başkanı ve divan kurulu arasında ben bir yorum yaparsam olmaz. Biz kulübü bırakırken 450 bin TL ile bıraktık şuan bor 1 katrilyonlarda.. Kulüplerimiz borçlanarak yatırım yapıyor ve taraftarı mutlu etmeye çalışıyor. Artık bir gerçek var gelirler giderleri karşılamıyor. Manchester United bile aynı durumda artık mali Fair-play getirmemiz gerekiyor ve kulüplerimizi uzun vadeli maddi olarak rahatlatmamız gerekiyor. Aynı şeyleri ben de yaptım. Gelirler giderlerden az olduğu sürece kulüpleri kurtarmamız gerekiyor başka şansımız yok." karşılığını verdi.

Kulüplerin şeffaf olması gerektiğine vurgu yapan Demirören, "Bütün kulüpler şeffaf olmalı, biz yan kuruluşları falan kabul etmeyeceğiz. MASAK'ın bunu yapması lazım. Fatih Terim'in bunla ilgili belki çalışması olabilir." ifadelerini kullandı.

YENİ YABANCI KURALI 4 YIL UYGULANACAK

Öte yandan gelecek yıl uygulanacak olan yeni yabancı kuralı hakkında ise TFF Başkanı Demirören, şunları dile getirdi:
"Biz ne karar aldıysak, kulüplerimizle birlikte aldık. Bunu düşünürken sorduk ama bunu istiyorduk yabancı sayısı azalsın istiyorduk. Bizim getirdiğimiz sistem hatalar veriyordu. Fatih hoca da buna karşıydı, bir çalışma yapacağım bununla ilgili dedi. Şunu gördük yabancı oyuncu kısıtlı ama yerli oyuncu fiyatları arttı, kendine bakmadı, rekabet olmadığı için, inanılmaz paralar alındı, kulüplerin borçları arttı. Kulüplerimize zarar veriyordu. Yerli devrimi olarak biz buna baktık. En az 14 yerli olacak şekilde yapılacak ve mali durumu iyi olacak. Sigorta borcu, oyuncu borcu hiç bir şey olamayacak yoksa transfer edemeyecek. Piyasa borcu bunun içinde değil. Forma giyen isimlerin parasını ödemeden kimse transfer yapamayacak. Belli aksaklıklar olacaktır ama bütün kulüplerle birlikte bunları düzelteceğiz. 4 yıl bu sistem uygulanacak. Kulüpler gerekirse transfer yapmayacak."

Takımların kadrolarında bulundurduğu yabancı sayısı arttıkça TFF'ye fazla para vereceğini açıklayan Başkan, şöyle devam etti: "Her yabancı için belli bir ücret ödenecek. Tam çalışmamız bitecek. %85'i yerli oyunculara prim olarak geri dönecek. Ne kadar çok yerli o kadar çok para ödenecek kulüplere. Ne kadar çok yerli oynatılırsa 3-4 milyon dolar alacaklar büyük kulüpler."

HAVUZDAN KİMSE ÇIKAMAZ

Fenerbahçe Kulübü'nün naklen yayın havuzundan çıkacağız şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Yıldırım Demirören, "Havuzdan ayrılmak o kadar kolay bir durum değil. Daha önceden bunlar yapılmak istendi, olmadı. Kulüpler zor duruma düştüler. Havuzdan ayrılan kulüplerin maçları hiçbir kanalda yayınlanamaz. Kulüpler anlaşır gelirse, yayın geliri dağılımını yeniden görüşürüz." diye konuştu.

Futbol kamuoyu tarafından tartışılan Türkiye Kupası'nın statüsünün değişip değişmeyeceği sorusuna ise Yıldırım Demirören, şu cevabı verdi: "Kupa için bir statü değişimi olacaksa hep beraber karar vereceğiz. Biz bu statüyü yayıncı kuruluş ile oturarak karar verdik. Biz artı olarak kupa finaline 5 milyon TL ödül koyduk. Bu teneke kupası da olsa, Altınordu maçına gidiyorsunuz ve bütün herkes Sneijder'i, Sow u görüyor. Genç oyuncuları görüyoruz ve finale 5 milyon TL ödül koyduk. Kazanan % 60'ını kaybeden de % 40'ını alıyor."

TRABZONSPOR BAŞKANI HACIOSMANOĞLU'NUN HAKEM BÜLENT YILDIRIM'I ARAMASI

Geçen hafta Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanacak karşılaşmadan önce Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun maçın hakemi Bülent Yıldırım'ı araması konusunda da Demirören, görüşlerini dile getirdi.

Demirören, "Burada önemli olan bizlerin verdiği cezalar yeterli değil. 6222'nin çalışması lazım, futbolun içinde yapacağınız her şey 6222'nin içine girer. Herkes birbirini arayabilir ama maç öncesinde toplumda yanlış yerlere çekilebilir. Futbolcuya kadar aramaya başlanır bunun altından nasıl kalkacağız. Aramaya devam ederse daha çok ceza alır. Ona biz köşe başındaki bakkal değiliz. Ne kadar yaparlarsa daha beterini görürler. Olay yaşanır yaşanmaz Bülent hoca MHK Başkanı'na haber vermiş. Bütün alternatifleri düşündük. Bugüne kadar 1 kez olmuştu böyle bir şey. Art niyetli bir hakem varsa ortaya hep beraber çıkartalım. Birinci alternatif hakemi değiştirmek, ikincisi maçı ertelemek, üçüncü olarak hakemi değiştirmememizdi, biz hepimiz üçüncüden yanaydık çünkü hakemlerimize güveniyoruz. Hata yapmadan alnının akıyla çıktı o ortamda." şeklinde konuştu.

Yine kamuoyunda yaşanan olaydan sonra hakemlerin cep numaralarının değiştiği şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığına vurgu yapan Yıldırım Demirören, "Hakemlerin telefon numaraları değişmedi. Perşembe değil son gün açıklayalım dediler hayır dedim. Yine ararsa herhangi bir başkan ona göre haberimiz olur ve gerekeni yaparız. Kulüpler seçsin hakemi ama onu da yapamazlar. Aynı hakem sizin lehinize de hata yapıyor. Bunları lütfen yapmayın." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Demirören: Havuzdan ayrılmak o kadar kolay bir durum değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER