Arap yatırımcıların Bursa’ya ilgisi artıyor!

Emlaksergi.com’un, sorularını yanıtlayan ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, “Maketteki konutun sigortası yapılıp teminat verilmesi, bu konudaki hassasiyet sayesinde maketten satışta tüketici mağduriyeti de sona erecektir.

Arap yatırımcıların Bursa’ya ilgisi artıyor!

Yapılan Yasal düzenlemeyle Mayıs ayından itibaren; proje ruhsatı alınmadan konut satışı yapılamayacak ve maketten daire  satışına da yasaklama getirilmesinin gayrimenkul sektöründe önemli değişiklikler getirmesi bekleniyor. Emlaksergi.com’un, bu yöndeki sorularını yanıtlayan ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, maketteki konutun sigortası yapılıp teminat verilmesi ve markalı konut üreticilerinin de bu konudaki hassasiyeti sayesinde maketten satışta, tüketici mağduriyeti de sona erecektir.Yeni tüketici kanunuyla, konut alıcısının daha fazla güvence altında olacağını ve mağduriyetlerinin ortadan kalkacağını düşünüyorum.”yorumunda bulundu.

KONUT ALIMINDA MAĞDURİYET GİDERİLECEK
ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, ”Gündeme gelen yeni tüketici kanunuyla, konut alıcısının daha fazla güvence altında olacağını ve mağduriyetlerinin ortadan kalkacağını düşünüyorum. Maketteki konutun sigortası yapılıp teminat verilmesi ve markalı konut üreticilerinin de bu konudaki hassasiyeti sayesinde maketten satışta tüketici mağduriyeti de sona erecektir. Sözleşmelerin, satış ile ilgili ayrıntılı tüm bilgileri içermesi gerekmektedir. Teknik şartnamelerde ‘muadili’ olarak tanımlanan konut satışlarında, projeye ilişkin katalog ve diğer bilgi dokümanları gerçeği tam olarak yansıtmayabilir. Bu noktada, mutlaka bir uzman desteği alınarak, firmanın ve projenin güvenilirliği değerlendirilmeli. Projelere ait tüm resmi belge ve izinler de incelenerek, garantör olan banka ile ilgili bilgiler araştırılmalı.”dedi. 

ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu,“Belediyelerin imar planındaki projeye ilişkin açıklamalarının, binanın kat sayısının, dairelerin büyüklüğünün, tapu kayıtlarının ve müteahhitin geçmiş projelerdeki itibarının, güvenilirlik açısından oldukça önemli unsurlardır ve dikkatle incelenmelidir. Maketten satışlarda artık sektörde proje üreticilerinin uluslararası tecrübe ve networke sahip, güvenilir ve uzman firmalardan satış desteği almalarının faydalı olduğunu düşünmekteyim. Era Türkiye olarak uzman kadromuzla hem ilk hem de ikinci el satışlarda daha verimli ve hızlı sonuçlar alınabilecek danışmanlık desteği sağlamaktayız.” Diye konuştu.

KONUT ALICISININ GÜVENCESİ ARTACAK
Emlaksergisi.com’un; Yasal düzenlemeler kapsamında, tüketici yasası ile konut yatırımcısına 14 gün cayma hakkı tanınması konusunda sorularımız da yanıtlayan Ekşioğlu, “yeni tüketici kanunuyla, konut alıcısının daha fazla güvence altında olacağını ve mağduriyetlerinin ortadan kalkacağını düşünüyorum.” Dedi.
ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, “Mayıs ayından itibaren yürürlüğe girecek olan yasanın gayrimenkul sektörünü önemli oranda etkileyeceğini düşünüyoruz. Yeni tüketici kanunuyla, konut alıcısının daha fazla güvence altında olacağını ve mağduriyetlerinin ortadan kalkacağını düşünüyoruz. ERA Türkiye olarak bizim sektöre getirmek istediğimiz güven olgusunu destekleyen sözleşmelerdeki cayma hakkı maddesi yeni yasa tasarısında da gündeme alınmış durumda. Türkiye pazarına girdiğimizden beri uyguladığımız tek yetki sözleşmesi ile gayrimenkullerini satmaktan vazgeçen kişilere cayma hakkı tanıyoruz. Böylelikle mevcut uygulamada şikayetlere neden olan ve tehdit unsuru sayılan sorun ortadan kaldırılmış oluyor.” yorumunda bulundu.

YABANCI YATIRIMCILARIN İLGİSİ YENİ BÖLGELERE 
Emlaksergisi.com’un; yabancı yatırımcıların hangi ülkelerden olduğu, sektöre ilgilerinin yoğunluğu, İstanbul’da tercih ettikleri bölgeler ve ülke genelinde yatırım  tercihlerini değerlendiren Ekşioğlu, “Türkiye’ye talep gösteren yabancı yatırımcılar, özellikle yeni değerlenmeye başlayan bölgelere yoğunlaşıyor.”dedi.

ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Zengin Ortadoğuluların, İstanbul içinde özellikle Boğaz hattındaki yalı ve villalara ilgi gösterdiklerini vurguladı. Mütekabiliyet yasasıyla birlikte Türkiye’ye talep gösteren yabancı yatırımcılar, özellikle yeni değerlenmeye başlayan bölgelere yoğunlaşıyor. İstanbul’da Haliç, Bomonti, Zeytinburnu, Eyüp, Üsküdar ve Sarıyer bölgelerinin yanı sıra hem Atatürk hem de Sabiha Gökçen Havalimanı’nın çevresine olan ilgi artıyor. Türkiye genelinde ise Trabzon, Yalova, Bursa ve Doğu Karadeniz bölgelerinin Araplar tarafından yatırım için tercih edildiği görülüyor.”diye konuştu.

ARAP YATIRIMCILARIN BURSA’YA İLGİSİ ARTIYOR
Ekşioğlu, “İstanbul'a yakın konumu ile öne çıkan Adapazarı, Mütekabiliyet Yasası'nın ardından Ortadoğu'dan Arap kökenli yatırımcı almaya başladı. Özellikle Sapanca Gölü ve çevresine ilgi gösteren Araplar buradan villa ve arsa almaya başladı.2013 yılında, yaz döneminde Türkiye’ye tatil yapmak için gelen Arap sayısında ciddi bir artış olduğunu gözlemledik. Arap Turizm Teşkilatı tarafından 2013 yılında Bursa’nın ‘Turizm destinasyon merkezi’ ilan edilmesiyle birlikte, Arap yatırımcıların Bursa’ya ilgisi daha da arttı. Ortadoğu için yatırım merkezine halini alan Bursa, Arapların artık sadece tatil için değil aynı zamanda yatırım için de geldikleri bir bölge oldu.”dedi. 

ZENGİN ORTADOĞULULARIN TERCİHİ: BOĞAZ HATTINI
ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, “Zengin Ortadoğuluların, İstanbul içinde özellikle Boğaz hattındaki yalı ve villalara ilgi gösterdiklerini gözlemliyoruz. İstanbul’da daha çok Avrupa yakası talep görüyor.Haliç bölgesinde başlayan hareketlenmeyle birlikte AVM, residance ve otel gibi projelerin geliştirileceği semt yabancı yatırımcının iştihanı kabartıyor. Tersanelerin boşaltılmasıyla yatırımcıların ilgi odağı olan Haliç’te arsa ve konut fiyatlarının hızla arttığını görüyoruz.Yatırımcılar, bu bölgede otel projeleri gerçekleştirebilecekleri arsa arayışındalar.” Bilgisini verdi. 

<< Önceki Haber Arap yatırımcıların Bursa’ya ilgisi artıyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER