Erdoğan: Üstlenmeseler de patlamanın faili YPG ve PYD'dir


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki patlamada halkanın sökülmeye başladığını söyledi. Erdoğan, "Peki bu canlı bomba kimdir? Hiç tereddüdümüz yok YPG. Tabi bu PYD'nin silahlı gücü. Olayın faili şu anda örgüt olarak her ne kadar üstlenmeseler de YPG ve PYD. Bunlar bu işin faili konumundalar." dedi.

Üsküdar'da Cuma namazı kılan Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarına açıklama yaptı. Erdoğan açıklamalarından satır başları söyle:

ANKARA SALDIRISI

Şehitlerimizin sayısı 28. Yaralılar da 28 idi fakat iyileştikçe taburcu ediyorlar ve sayı sürekli azalıyor. İlk etapta 61 yaralımız vardı. Dün itibariyle 28'in altına indi. Bu arada dün de söylemiştim halka sökülmeye başladı. İşin ilk etabında canlı bomba durumunda olan kişi –ismini zikretmeme gerek yok- bununla beraber iki de onun yardımcısı konumunda olan kişiler vardı. Burada bir failin Suriye'den getirilmesi, geldikten sonra tabi belli bir süre Diyarbakır-Ankara-İstanbul arasında bir mekik dokunması ve ondan sonra tabi olay mahallinin birlikte tasarlanması ve buna göre de bu işin planlanmış olması var. Gözaltına alınan 14 kişiden –sayı artabilir- asıl incelemelerin yapıldığı bu iki isim var. Ama bu dün itibariyle 3'e çıktı. Asıl bu işte aktif rol oynayanlar bunlar.

Peki bu canlı bomba kimdir? Hiç tereddüdümüz yok YPG. Tabi bu PYD'nin silahlı gücü. Olayın faili şu anda örgüt olarak her ne kadar üstlenmeseler de YPG ve PYD. Bunlar bu işin faili konumundalar. Bu bizim artık hükümetimizle, güvenlik güçlerimizle, istihbaratımızla yaptığımız çalışmalarda geldiğimiz nokta burası. Biz bu tespitteyiz. Ama şu anda yargı farklı bir yere gider mi gitmez mi bunu da savcılarımız gerek yerel, gerekse Ankara Başsavcısı olarak onlarla da gerekli görüşmeleri yaptık. Düşüncelerini aldık.

'BATI'NIN ANLAMAMAKTA DİRENMESİ BİZİ ÜZMEKTEDİR'

Gelinen bu noktada tek üzüntümüz şudur; Batı'nın anlamamakta direnmesi bizi üzmektedir. Birçok bilgileri, belgeleri kendilerine aktardığımız halde –örneğin bir PKK'yı Avrupa terör örgütü olarak ilan etmiştir. Ama şu olayda dahi terör örgütlerinin adını vermemektedir. Terör örgütü olarak geçiştirmektedir. Ben bu konuda bizim yanımızda olmaları yaklaşım itibariyle güzel ve hoş olabilir ama bu neticeye varacak bir şey değildir. Yani bizim yanımızdasın da niçin PKK Avrupa Birliği ülkeleri tarafından terör örgütü olarak ilan edilirken PYD ve YPG'yi hala terör örgütü olarak niye ilan etmiyorsun. Kalk bunları da ilan et! Daha ne istiyorsun bizden? Yani belge bilgi bunları sana veriyoruz.

'AYDIN MÜSVEDDESİ' ELEŞTİRİSİ

Şimdi bunların yanında yer alan Türkiye'den aydın müsveddesi diye geçinenler çıktı gene. Nasıl aydınsa bunlar? Bunlar şimdi onların yanında yer alıyor. Bunlara karşı benim ülkemde milletimin tavrı olması lazım. Bunların aydın falan filan yakından uzaktan alakası yok. Yani birkaç kitabı olan veyahut herhangi bir yerden profesörlük unvanı almış olan aydındır diye bir şey yok. Yani bu ülkede vatanının bütünlüğüne, milletinin adeta yaşam şartlarına, yaşam koşullarına, can güvenliğine, mal güvenliğine saldırılar var ve bu saldırıları yapanların yanında arkasında olanları nasıl oluyor da bu aydın geçinenler kalkıp onlarla ilgili bu tür bildiriler yayınlıyorlar. Altında da en sonunda bağladığı cümle 'işte biz Erdoğan'a şöyle, böyle, falan filan' Ya siz benim yanımda olsanız ne yazar, olmasanız ne yazar? Ben milletimin yanındayım. Ama bunların milletle ilgili bir derdi yok. Milletime sesleniyorum; bu adamların hiçbirinin bu ülkede dikili taşı yoktur. Onlar 'biz şu kadar öğrenci yetiştirdik, bu kadar öğrenci yetiştirdik' İşte o yetiştirdikleriniz zaten bütün bunları yapıyor. Siz bu ülkede vatansever, milliyetperver bir nesil yetiştirmediniz. Siz ellerine silah verdiniz, üniversitelerimizi kan gölüne dönüştürdünüz. Şimdi üniversitelerimizde aynı şeyi yapamadığınız için çıldırıyorsunuz, kuduruyorsunuz.

'ÜLKEMİZİ YENİDEN HUZURA VE MUTLULUĞA KAVUŞTURACAĞIZ'

Biz bütün bu operasyonlarımızı sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehitlerimiz var, bundan canımız yanıyor, ciğerlerimiz dağlanıyor. Ama sonuna kadar da biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz, ülkemizi sahili selamete, huzura, mutluluğa yeniden kavuşturacağız."
CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Üstlenmeseler de patlamanın faili YPG ve PYD'dir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER