En sevilen gezi programı 'Ayna' yeni bölümleriyle karşınızda

Samanyolu TV'nin sevilen gezi-belgesel programı 'Ayna' yeni yayın dönemine yepyeni bölümlerle başlıyor.

En sevilen gezi programı 'Ayna' yeni bölümleriyle karşınızda

Samanyolu TV'nin en sevilen ve Türkiye'nin en çok izlenen gezi-belgesel tadındaki programı 'Ayna' yeni sezona bomba gibi başlıyor. Bu hafta sizleri Mozambik'e götürecek olan Saim Orhan, ülkenin bir birinden ilginç özellikleri ve mekanlarıyla karşınızda olacak. 'Ayna' bu akşam saat 23:00'da Samanyolu TV'de. Kaçırmayın.

AYNA YENİ YAYIN DÖNEMİNDE DE TANINMAYAN DİYARLARI GEZMEYE DEVAM EDİYOR.

Ayna olarak kıtalar arası seyahatler ettik Amerika’dan Avrupa’ya, Asya’dan Avusturya’ya, Afrika’dan kutuplara… Grönland’da köpeklerin çektiği kızaklarla kaydık, dünyanın en uzun savunma duvarı olan Çin seddinden seslendik, Peru’da dünyanın en önemli antik şehirlerinden Machu Pichu’yu tanıttık, Brezilya’da Amazon Ormanlarında dolaştık, Kamboçya’da ölüm tarlalarını görüntüledik, Kanada’da Niagara, Zambiya’da Victoria, Brezilya’da Iguazu şelalelerinden seslendik, Bhutan’da insan kemiğinden yapılma enstrümanı ekranlara getirdik, Sao Tome ve Principe’de çikolatanın ham maddesi olan kakaonun hikayesini anlattık,İngiltere’de Buckingham Sarayını, Fransa’da Eyfel Kulesini, İtalya’da taşlaşmış insanlar şehri Pompei’yi gezdik, Medine’de Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in kabri şeriflerini ziyaret ettik…

Yayın hayatı boyunca 150’den fazla ülkeyi ekranlarınıza getiren Ayna programı daha önce hiç görülmemiş diyarlar, yeni kültürler ve ilginç konularla yeni yayın döneminde de seyahatlerine hız kesmeden devam ediyor.

İşte heyecanla beklediğiniz yeni bölümlerimizden bazı satırbaşları: Mozambik’te Mazione dinine inanan insanların bir rahip tarafından başlarının okyanusa batırılıp çıkarılmasından oluşan dini ayinlerinden çarpıcı görüntüler getiriyoruz ekranlarınıza. Dünyanın en büyük elmas üreticisi olan Botswana’da bir elmas şirketinde elmasların nasıl işlemlerden geçtiğini anlatıyoruz sizlere. Kanada’da Toronto, Kitchener, St. Jacobs, Vancouver, Victoria, Edmonton ve Regina şehirlerini bizlerle gezeceksiniz baştan başa…



İsmine çok yabancı olduğumuz Mozambik’in başkenti Maputo’dan çok farklı kareler bu hafta Ayna’da…

Ayna olarak yeni yerler ve farklı kültürler tanıtma heyecanı ile yeni bir serüvene başlıyoruz. İstanbul’dan kalkan uçağımızla aktarmalar hariç yaklaşık 10 saatlik bir uçuşun ardından Maputo’ya ayak basıyoruz.



Gel-git olayının en güzel seyredildiği ülkelerden Mozambik.

Gel-git olayı Mozambik sahillerinde kendisini net bir şekilde hissettiriyor. Okyanus bazen sahilden 2-3 km geriye çekiliyor. Gel-git sırasında sular çekildiğinde bazı Mozambikliler soluğu hemen sahillerde alıyorlar. Çekilen suların olduğu kısımlarda yengeç, midye ve kabuklular tarzı deniz hayvanlarını topluyorlar.



Başkent Maputo’da şehir merkezindeki demirden ev çok sayıda ziyaretçinin ilgisini çekiyor.


Evin her tarafı demirden. Dönemin Portekiz valisini saldırılardan koruma amaçlı yapılmışolan bu ev ilginçtir yapılma amacında hiç kullanılamamış. İnşaatı bittikten sonra içinde durulamayacak kadar sıcak olduğu anlaşılınca kullanılmaktan vazgeçilmiş. Yapımı sırasında Afrika ülkesinin ne kadar sıcak olduğu herhalde hiç düşünülmemiş olacak ki böyle bir hataya düşülmüş. Bugün Afrika sıcağında klimaların soğuttuğu demir ev Mozambik Kültür Bakanlığına bağlı bir ofis olarak hizmet veriyor.



Şeker kamışının suyunu çıkarmak hiç de kolay değil…


Şeker kamışısuyunu içmeyi çok seviyor Mozambikliler. Kurdukları bir düzenekle şeker kamışının suyunu sıkıyorlar tezgahlarda. Öncelikle dişlilerin arasına şeker kamışlarını koyuyorlar, ardından başlıyorlar kolu çevirmeye. Dişliler döndükçe alttan şeker kamışlarının suyu akıyor. Biz de el gücüyle çalışan bu makineyi kullanmadan ayrılmıyoruz tezgahtan.



Kırmızı balık bizim pek alışık olduğumuz balıklardan değil.


Sahilde bir balık pazarını geziyoruz. Birbirinden farklı adlarını bilmediğimiz onlarca balık tezgahlarda satışta. Canlıyengeçlerin kıskaçları bağlı olmasına rağmen elimize alırken bile tedirgin oluyoruz. Küçük ama oldukça renkli olan bu pazardan renkli kareler getiriyoruz ekranlarınıza.

Türkiye’nin en uzun soluklu ve en çok seyredilen gezi belgesel programı Ayna bir birinden renkli görüntüleriyle her Cumartesi akşamı saat 23:00’da Samanyolu TV ekranlarında olmaya devam ediyor. Sizleri de bu heyecanlı serüvende bizimle olmaya davet ediyoruz.

SAMANYOLUHABER.COM

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER