Berkin Elvan eylemlerine polis müdahalesi

Berkin Elvan'ın ölümü sebebiyle İstanbul, İzmir, Ankara, İzmit, Mersin, Tunceli, Muğla, Zonguldak, Gaziantep, Çanakkale, Denizli, Adana ve Tunceli gibi pek çok ilde eylem düzenleniyor..

Berkin Elvan eylemlerine polis müdahalesi

İstanbul'da Berkin Elvan'ın ölümü bu akşam düzenlenen eylemlerle protesto edildi. Taksim ve Kadıköy'de polis eylemcilere gazla müdahale etti. Kadıköy'deki eylemlerde bir İETT otobüsü taşlanarak barikat olarak kullanıldı.

Gezi eylemlerinde başından vurularak yaralanan ve 269 gün songra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden yüzlerce kişi Taksim'de toplandı. İstanbul'da Taksim, Beşiktaş, Kadıköy ve Okmeydanı'nda eylemler düzenleniyor. 

Protesto eylemine çok sayıda polis müdahale ediyor. İstiklal Caddesi'ni kapatan çevik kuvvetin TOMA'larla bekleyişi sürüyor.

BEŞİKTAŞ'TA EYLEM

Beşiktaş Çarşı'da Kartal heykeli önünde toplanan kalabalık slogan atarak eylem yaptı. Kalabalık, AK Parti'nin bir hafta önce açılan seçim bürosunu dağıttı. Daha sonra Şişli tarafından Taksim'e doğru yürüyüş başladı. Kalabalığa Harbiye Orduevi önünde polis gazlı müdahaleye başladı.

KADIKÖY'DE İETT OTOBÜSÜ BARİKAT OLDU

Kadıköy Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde toplanan yaklaşık bin kişilik kalabalık, sloganlar atarak Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etti. Protestocular arasından bir grup ise Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden AK Parti Kadıköy İlçe Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Ancak polis ekipleri göstericilere tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etmeye başladı. Gruptan bazı kişiler de polise taş, şişe ve havaifişekle karşılık verdi. Bu sırada, çevredeki çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Çatışmanın ortasında kalan gözleri görmeyen bir kişi ise, polisler tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. 



Protestocu grup ise ara sokaklara kaçarak dağıldı. Olaylar sırasında caddeden geçen bir İETT otobüsü de taşlandı. Otobüs barikat olarak kullanıldı. Gerginlik devam ediyor.

KIZILAY’DA PROTESTOCULARA POLİS MÜDAHALESİ DEVAM EDİYOR

hayatını kaybeden Berkin Elvan için Ankara'da başlayan eylemler devam ediyor. Kızılay Güvenpark'ta toplanan gruba akşam saatlerinde müdahale yapıldı. 

Kızılay Meydanı'nda başlayan müdahale sonrasında eylemciler ara sokaklara kaçtı. Ara ara Kızılay Meydanı ve ara sokaklarda ortaya çıkan eylemciler, slogan atarak polise taş ve havai fişek attı. Bunun üzerine polis de tazyikli su ve biber gazı ile gruplara müdahale etti. Gazdan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahale yaptı. Ara ara slogan atarak ortaya çıkan gruptan polis ekipleri birçok kişiyi gözaltına aldı.

Olaylar ara sokaklarda devam ediyor.

MERSİN'DE TOMA, 2 EYLEMCİYE ÇARPTI!

Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Ak Parti Mersin Yenişehir İlçe binasına yürüyüşe geçen ve polisin müdahalesi ile ara sokaklara dağılan grup, kısa sürede yeniden toplandı.

Yüzleri maskeli olan yaklaşık 200 kişilik grup Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde barikat kurarak yeniden eyleme başladı. Bunun üzerine TOMA destekli çok sayıda polis ekibi gruba müdahale etti. Muğdak Kavşağı'nda göstericilerle polis arasında yoğun kovalamaca yaşanırken, gruba müdahale eden bir TOMA yolun karşı tarafına kaçmaya çalışan 2 kadına çarptı. TOMA'nın çarptığı eylemcilerden birisinin kafasından yaralandığı ve sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. 2 yaralı Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Öte yandan olaylar sırasında da 4 polisin çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi. Polis, 11 eylemciyi gözaltına alırken, sayının artabileceği belirtildi.

İZMİR'DE BERKİN ELVAN PROTESTOSUNA POLİS MÜDAHALESİ

İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle protesto yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş yapan gruba polis gaz ve su sıkarak müdahale etti.

Alsancak Gündoğdu Meydanı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde saat 19.00 sıralarında toplanan grup, hükümet aleyhine sloganlar attı. Grup, Cumhuriyet Meydanı'na doğru 'Hükümet İstifa', 'Berkin'in katili hükümet' sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında gruptan bazıları bir partinin seçim bayraklarını indirerek ateşe verdi. Cumhuriyet Meydanı girişinde önlem alan polis ekipleri, meydana girmek isteyen gruba müdahale etti. TOMA araçları grubun üzerine su sıktı. Protestocular da polise karşı havai fişek attı. 

Olaylar devam ediyor. 

İZMİT'TE 2 BİN 3 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ, HÜKÜMETE TEPKİ GÖSTERDİ

Hayatı kaybeden Berkin Elvan için Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit ile Gebze İlçelerinde yapılan protesto gösterilerinde gergin saatler yaşandı. 

İzmit'te Cumhuriyet Parkı'nda saat 18.00'den itibaren toplanmaya başlayan ve sayıları 2 bini aşan kalabalık, saat 19.30 sıralarında Ak Parti il binasının da bulunduğu Perşembe Pazarı Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Diğer katılımlarla kalabalığın sayısı 3 bini aşarken hükümet aleyhine sloganlar atıldı. Yürüyüş sırasında herhangi bir müdehalede bulunmayan polis, Perşembe Pazarı Meydanı'nda kalabalığın Ak Parti binasına yürümemesi için burada geniş güvenlik önlemleri aldı. 

GEBZE'DE 5 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ 

Gebze İlçesi'nde de sosyal medya üzerinden örgütlenerek Hükümet Caddesi Yeni Çarşı girişinde toplanan yaklaşık 5 bin kişi hükümet aleyhine sloganlar attı. Protestoculara CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ile CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Yakup Yılmaz ile sivil toplum kuruluşları da destek verdi. 

Berkin Elvan’ın fotoğraflarının bulunduğu afişlerle Gebze Yeni Çarşı girişinden yürüyüşe geçen grup 'Berkin’in Katili AKP’nin Polisi', 'Hükümet İstifa', 'Her Yer Taksim Her Yer Direniş', 'Berkin Elvan Ölümsüzdür' sloganları attı. Gebze Eski Çarşı girişine gelen grup Ak Parti Gebze ilçe binası önünde geniş güvenlik önlemleri alan polise yumurta ve pet şişe attı. 

Grup Ak Parti binasına saldırmak isteyince polis ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Sloganlar atarak yürüyüşü sürdüren grup Ak Parti'nin Osman Yılmaz Mahallesi Millet Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunun camlarını kırdı. 

TUNCELİ'DE BERKİN ELVAN PROTESTOSUNDA 2 GÖSTERİCİ YARALANDI

Tunceli'de Berkin Elvan için düzenlenen protesto gösterilerinde iki gösterici yaralandı. Yaralılar Tunceli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Şehir merkezinde bankamatiklere zarar veren göstericiler, zaman zaman polisle karşı karşıya geliyor. Polisin TOMA'larla müdahale ettiği göstericilerin eylemi ara sokaklarda devam ediyor.

MUĞLA, BERKİN ELVAN İÇİN YÜRÜDÜ

İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Muğla’da protesto gösterisi düzenlendi. 

Sınırsızlık Meydanı'nda akşam saatlerinde bir araya gelen binlerce üniversite öğrencisi, çeşitli sloganlar attı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndan hareket geçen kalabalık grup, Recai Güreli, Baki Ünlü, Hasan Ercan, Hasan Ali Yücel ve Cumhuriyet caddelerinde yürüyerek, 'Katil Erdoğan', 'Hükümet istifa', 'Muğla uyuma katillerden hesap sor', 'Katil polis hesap verecek' şeklinde sloganlar attı. Ardından Sınırsızlık Meydanı'na tekrar gelen grup, burada da sloganlar atmaya devam etti. Emniyet güçlerinin, AK Parti İl Başkanlığı ve AK Parti seçim bürolarında geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

ZONGULDAK'TA BERKİN İÇİN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞTE ARBEDE YAŞANDI

Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve 269 gün sonra bu sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için Zonguldak’ta düzenlenen protesto eyleminde göstericiler ile polis arasında arbede çıktı.

İlk olarak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) önünde toplanan öğrenci grubu, sloganlar atarak Madenci Anıtı önüne yürüdü. Burada Demokrasi Platformu üyeleriyle bir araya gelen grup, sloganlar atarak valilik meydanına yürüyüşe geçti. Polis olası bir olaya karşı seçim bürosu önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Eylemcilerin AK Parti Seçim Bürosu’nun önünden geçişi sırasında arbede yaşandı. Eylemciler, valilik önünde alkış ve ıslıklı protestoların ardından dağıldı. 

GAZİANTEP’TE BERKİN ELVAN PROTESTOSU

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve daha sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Gaziantep’te protesto gösterisi düzenlendi. 

Gaziantep Üniversitesi’nin önünde toplanan Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ve öğrenciler, Berkin Elvan’ın posterinin üzerine ekmek bıraktı. Sloganlar eşliğinde protesto gösterisinde bulunan kalabalık, Elvan ve Gezi olaylarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Kalabalık daha sonra ellerinde ekmeklerle, Üniversite Bulvarı’ndan Karataş istikametine doğru yürüyüşe geçti. Hükümete istifa çağrısı yapan kalabalık, AK Parti seçim bürosuna da yürümek istedi. Topluluktan bir grup seçim bürosunun önüne geldi ve posterleri yırtmaya çalıştı. Çevik kuvvet ekiplerinin de önlem aldığı büro önünden ayrılan kalabalığın, bilboardlardaki Başbakan Erdoğan posterlerini yırttığı görüldü.

ÇANAKKALE'DE BERKİN ELVAN PROTESTOSU

İstanbul'daki Gezi olaylarında yaralanan Berkin Elvan'ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi nedeniyle Çanakkale'de bugün akşamüzeri eylem düzenlendi. 

Yüzlerce kişinin katıldığı eylem, İskele Meydanı'nda başladı. Burada polis ve hükümet aleyhine slogan atan grup, daha sonra yürüyüşe geçti. Yolu kapatarak yürüyen grup, AK Parti seçim bürosunun önünden geçerken, 'Hırsız var' diye bağırdı. Bir süre orada slogan atmaya devam eden grup, daha sonra binaya yumurta ve tuvalet kağıdı attı. Daha sonra yürüyüşe geçen grup, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü önüne geldiğinde, gerginlik daha da artı. Bazı kişiler, sprey boya ile emniyetin duvarlarına 'Katil polis' diye yazdı. 

Bunun üzerine bölgeye takviye kuvvet ekipler gönderildi. Bir süre burada da slogan atan grup, tekrar yolu kapatarak İskele Meydanı'nda toplandı. Eylemlerini sürdüren grup, feribot iskelesi ve çevre yolları kapatarak araçların geçişine izin vermedi. Uzun süren eylemlerin ardından grup sloganlar atarak dağıldı. 

DENİZLİ'DE CHP SEÇİM BÜROSUNA POLİS MÜDAHALESİ

İstanbul'da Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Denizli'de yapılan protesto eyleminde olaylar çıktı. Denizli Çınar Meydanı’ında eyleme polis, TOMA ve ve biber gazıyla müdahale etti. Zaman zaman arbedenin yaşandığı eylemde birçok kişi biber gazından etkilenerek ambulanslarla hastaneye götürüldü. Olaylar esnasında çok sayıda eylemci de gözaltına alındı.

Müdahale sırasında CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kazım Arslan'ın seçim irtibat bürosuna bir kısım eylemcilerin sığınması üzerine polis buraya girmek istedi. Çoğu gençlerden oluşan kalabalığın arkasından binaya girmek isteyen polis, seçim bürosundaki görevlilerin buna izin vermemesi üzerine, ellerindeki mermer blokla binanın kapısını kırdı.

Polisin attığı mermer blokla kırıldığı iddia edilen kapıdan sıçrayan cam kırıklarının bir kişinin vücuduna saplanması sonucu yaralandı. CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, bu güne kadar görülmemiş bir olayla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Çavuşoğlu, “Denizlimizde sakin bir seçim atmosferi yaşarken, gençlerin masum bir protesto eylemi, polisin aşırı şiddetiyle bu noktalara taşınmıştır. Seçimleri sabote ederek kimse bir şey elde etmeye kalkışmamalıdır. Geçtiğimiz günlerde de MHP’nin seçim bürolarına benzer saldırılar olmuştu. MHP ve CHP’ye yapılan bu tür saldırılar ve müdahaleler seçim güvenliği için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Valilik ve güvenlik güçlerinin seçim güvenliğini sağlama görevlerini yerine getirmelerini bekliyoruz. Herkesi, bütün yetkilileri, sorumluluk makamında olanları hoşgörüye, gençleri de dikkatli ve itidalli davranmaya çağırıyoruz.” dedi.

ADANA'DA BERKİN ELVAN PROTESTOSU

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için Adana’da araya gelen bir grup ile polis arasında arbede çıktı. Polis, tazyikli su ve gaz bombasıyla göstericileri dağıttı.

Adana Atatürk Parkı’nda yaklaşık 500 kişilik bir grup, Berkin Elvan için bir araya geldi. Eylemciler Atatürk Caddesi’nden yürüyüşe geçerek AK Parti İl Başkanlığı binasının olduğu bölgeye gitmek istedi. Ancak bu noktada göstericiler polisle karşı karşıya geldi. Polis, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile tazyikli su sıkarak ve gaz bombası atarak gruba müdahale etti. Göstericilerin taş ve sopa dışında havai fişek de kullandıkları görüldü. Caddede ateş yakan eylemciler çevredeki çöp konteynerlerini devirdi. Polisin müdahalesi ile dağılan gruplar, farklı noktalarda bir araya gelerek eylemlerini sürdürüyor.

TUNCELİ'DE BERKİN ELVAN PROTESTOSU

Tunceli’de Berkin Elvan için düzenlenen yürüyüşün ardından bir grup, polis araçlarına taş atınca, polis de tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Tunceli’de Berkin Elvan için düzenlenen yürüyüş nedeniyle bir araya gelen yüzlerce kişi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki yürüyüşün ardından yolu trafiğe kapatarak, oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından grupta bulunan yüzleri maskeli bazı şahısların Şehit Nahit Polis Karakolu önünde güvenlik önlemi alan polis araçlarına taş atması üzerine polis, tazyikli suyla göstericilere müdahalede bulundu. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan göstericiler buradan da taş ve sopalarla polis araçlarına saldırdı. Polis ile göstericiler arasında ara sokaklardaki kovalamaca sürüyor.

AJANSLAR

<< Önceki Haber Berkin Elvan eylemlerine polis müdahalesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER