Emniyet müdüründen çok konuşulacak iddialar

Emniyet İstihbarat Başkanı Engin Dinç'in ‘CHP içinden eleman kazanmamız gerekir’ dediği iddia edildi.

Emniyet müdüründen çok konuşulacak iddialar

Emniyet Müdürü Taner Aydın, çarpıcı iddiaları duruşmada aktardı: Emniyet İstihbarat Başkanı Engin Dinç, ‘CHP içinden eleman kazanmamız gerekir’ dedi.

İzmir merkezli 13 ilde havuz medyası haberlerinin kupürüyle başlatılan yasa dışı dinleme operasyonunda, 32 polis gözaltına alındıktan sonra tahliye edilmişti. 10 yıldan 961 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan polisler, İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.


Bugün'den Şeyda Burcu İkiz'in haberine göre, İzmir Emniyeti İstihbarat Şube eski Müdür Yardımcısı Taner Aydın, duruşmada çarpıcı açıklamalar yaptı. Aydın, Hrant Dink cinayetine de adı karışan Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Aydın, görevden alınmadan önce İstihbarat Daire Başkanlığı'ndaki toplantıda, Dinç’in “Bizim PKK ile ilgili yapacak bir şeyimiz kalmadı, zaten devlet bunlarla görüşüyor” dediğini iddia etti.

TİYATROLARA TAKİP

Gezi olaylarının bittiği dönemdeki toplantıda ise Dinç'in, Gezi olaylarının tiyatrolarda planlandığını düşünerek, “Aslında illerdeki bütün tiyatroları takip etmemiz gerekir” dediğini söyledi. Dinç’in, “CHP içinden elaman kazanmamız gerekir” diye herkesin içinde konuştuğunu da sözlerine ekledi. Aydın, Oslo’da PKK’ya devlet kurma sözünün verildiğini ileri sürdü.

YÜRÜYEREK ADALET NÖBETİ

Adliye önünde toplanan İzmirliler de polislere destek vermek üzere adalet nöbetine başladı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, adliye önünde basın açıklaması yapılmasını yasaklaması üzerine, grup üyeleri üçerli beşerli gruplar halinde yürümeye başladı.

Vatandaşlar, “Durmak yasaksa yürürüz, yürümek yasaksa yerde yatarız, yatmak yasaksa yerde yuvarlanırız ama yine de bu demokrasi nöbetine devam ederiz” dedi.

POLİSLERİN ODASINA BÖCEĞİ MÜDÜR KOYDU

Polislerin avukatı Ali Aksoy çarpıcı bir bilgi paylaştı. Aksoy, İzmir İstihbarat Şube'deki müdür ve yardımcılarının kendi personelini dinlemek için odalarına böcek yerleştirdiğini öne sürdü.

Aksoy, “Kendi personeline kumpas kuran istihbarat müdürü var. Çirkinlik bu aşamada” diye konuştu. Aksoy, soruşturma savcısı Okan Bato'nun operasyondan sonra 'İstihbari dinleme nasıl yapılır' diye istihbarat şubeden bilgi istediğini bunun da istihbari dinlemenin ne olduğunu bilmediğinin kanıtı olduğunu aktardı. “İnsanlar 40 gün hapis yattı. Bunlar büyük baş kumpasçının küçük ve ucuz personeli” şeklinde konuştu.

1 YILDIR OPERASYON YOK

Terörle Mücadele, İstihbarat ve Narkotik polisinin boşu boşuna maaş aldığını da belirten Aksoy, “Bir yıldır bir tane operasyonları yok. Ülkede terör var uyuşturucu var ama operasyon yok. Asgari ücretliden kesilen vergiye yazık” dedi.
<< Önceki Haber Emniyet müdüründen çok konuşulacak iddialar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER