Müşavirin tekme attığı isim sessizliğini bozdu

Türkiye’nin ‘müşavirin tekmelediği adam’ olarak tanıdığı Erdal Kocabıyık’ın on yıllık maden işçisi olduğu ortaya çıktı

Müşavirin tekme attığı isim sessizliğini bozdu

 ‘Şehir dışından gelen bir provokatör’ olmakla suçlanan Kocabıyık, aynı gün evine baskın yapılarak gözaltına alındığını söyledi, “Dayımın oğlu ve arkadaşlarımı kaybettiğim için çok üzgündüm.” dedi.

Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in tekmeli saldırısıyla gündeme gelen Erdal Kocabıyık, 8 gün sonra sessizliğini bozdu. Kocabıyık, o vahim olaydan sonra evden çıkamadığını, psikolojisinin bozulduğunu ifade etti, suçlandığı gibi ‘şehir dışından gelen bir provokatör’ değil, on yıllık madenci olduğunu söyledi. Yaşadıklarının tekme saldırısıyla bitmediğini dile getiren Kocabıyık şöyle konuştu: “Evime döndüğümde polisler beni gözaltına aldı. İfade verirken ‘10 yıllık madenciyim.’ dedim, savcı serbest bıraktı. Dayımın oğlu ve arkadaşlarımı kaybettiğim için çok üzgündüm. Acıdan, ne yaptığımı dahi hatırlamıyorum.” Daha önce Uyar Madencilik’te çalıştığını belirten Kocabıyık, “Geçen yıl yangın sebebiyle maden kapatıldı. İki aylık alacağımı vermediler. 1,5 yıllık tazminatım da içeride kaldı. Başka bir işim olmadığı için Soma Kömür’e bağlı Işıklar Ocağı’nda çalışmaya başladım. Mecburen madende çalışmaya devam edeceğim.” dedi.

Soma Kömür İşletmeleri AŞ’nin Işıklar Maden Ocağı’nda çalışan Erdal Kocabıyık, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın konvoyunun 14 Mayıs 2014 Çarşamba günü Soma’dan geçişi sırasında bir arabaya tekme atma girişiminde bulunmuştu. Bu sırada polislerin müdahale ettiği Kocabıyık, yere yatırıldığı sırada Müşavir Yusuf Yerkel’in tekmeli saldırısına uğradı. Erdal Kocabıyık olayın ardından evine gitti. Polisler eve gelerek Kocabıyık’ı ifade için Soma Adliyesi’ne götürdü. 10 yıllık madeci olduğunu söylemesi üzerine serbest bırakıldı. Kocabıyık’a tekme görüntüleri sosyal medyada, pek çok gazete ve televizyonda yayınlandı. ‘Esat Ç.’ adlı Twitter kullanıcısı, “Somalı olmayan TGB üyesi bir provokatör Başbakan danışmanını darp edip şahsına ve Başbakan’a küfür edecek ama karşısındaki susacak öyle mi?” yazdı. Bu süreçte sessiz kalan Kocabıyık, konuşmama kararı aldı ve telefonlara çıkmadı. Bir yakını, “Ölen arkadaşları gibi madenciydi ve facianın yaşandığı madende çalışıyordu. Kocabıyık, maden ocağı faciasında üç yakınını kaybetti.” dedi.

Zaman’a konuşan Erdal Kocabıyık, Müşavir Yerkel’in olaydan sonra kendisine telefon edip pişman olduğunu söylediğini ve özür dileyerek helâllik istediğini aktardı. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunmadığını belirten Kocabıyık, psikolojisinin bozulduğunu ve evden çıkamadığını ifade etti. Erdal Kocabıyık, “Kötü bir niyetim yoktu. Olay birdenbire oldu. Çok üzgünüm, çok yıprandım.” dedi. Olay sırasında arabaya tekme salladığını dahi hatırlamadığını belirterek, “Maden faciasında dayımın oğlunu ve çok sayıda işçi arkadaşımı kaybettim. Üzüntümden dolayı ne yaptığımı dahi hatırlamıyorum. 10 yıldır maden işçisiyim, provokatör değilim. Kötü bir amacım yoktu.” diye konuştu.

Hakkında çok yanlış şeyler söylendiğini ve yazıldığını dile getiren Kocabıyık, “Bunların hiçbiri doğru değil. Hiç kimseye borcum yok Allah’a şükür. Hakkımda yapılan asılsız iftiralar beni çok üzdü. Yazılan ve söylenen iddiaların hepsi iftira.” şeklinde konuştu. Daha önce Uyar Madencilik’te çalıştığını belirten Kocabıyık, “Geçen yıl çıkan yangın nedeniyle bu şirkete ait maden kapatıldı. Benim iki aylık alacağımı vermediler. Ayrıca 1,5 yıllık tazminatım da içeride kaldı. Yapacak başka bir işim olmadığı için Soma Kömürleri AŞ’de çalışmaya başladım. Bundan sonra da yapacak başka bir işim olmadığı için yine madende çalışmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

EGE POSTASI’NIN İDDİASI: BAŞBAKAN’DAN ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan egepostasi.com isimli internet sitesi, Erdal Kocabıyık’ın kendisine tekme atan Başbakanlık Müsteşarı Yusuf Yerkel’den ve Başbakan Erdoğan’dan özür dilediğini yazdı. Sitede dün öğleden sonra yayınlanan haberde Kocabıyık’ın ağzından, “Başbakan’ımızdan da özür dilerim. Art niyetim yoktu. Yusuf Yerkel, olayın ardından beni aradı. Pişman olduğunu söyledi. Karşılıklı olarak helalleştik.” sözleri verildi. Benzer bir durum, Başbakan Erdoğan’ın Soma’da tokat attığı ileri sürülen olayda da yaşanmıştı. Korumalar tarafından darp edildiği görülen Taner Kurucan’ın, “Başbakan beni korumalardan korumaya çalıştı.” diyerek olaylardan dolayı özür dilediği iddia edilmişti. Kurucan daha sonra bu sözleri baskıya söylediğini aktardı.
<< Önceki Haber Müşavirin tekme attığı isim sessizliğini bozdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER