Tanrıkulu'dan Başbakan Davutoğlu'na çok zor IŞİD sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ahmet Davutoğlu'na IŞİD'in terör örgütü olarak ilan edildiği Bakanlar Kurulu Kararının tam metnini sordu.

Tanrıkulu'dan Başbakan Davutoğlu'na çok zor IŞİD sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir canlı yayın programında yaptığı " Hükümetimizin IŞİD'e terör örgütü demediğini söylüyorlar. Biz 13 Ekim 2013'te Bakanlar Kurulu kararıyla IŞİD'i terör örgütü ilan ettik. Daha ortada Musul baskını yoktu. IŞİD'e karşı tutumumuz aşikar. Ama niyetleri başka. Rehinelermiz ordayken bize bir şey söyletip, bizi problemin parçası haline getirecekler. Bizim kaygılarımız ve ulusal çıkarlarımız var." ifadelerini Meclis'e taşıdı. 

Sezgin Tanrıkılu, Başbakan Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde  "2013 yılı Ekim ayı süresince yayımlanan tüm Resmi Gazete nüshaları incelendiğinde IŞİD’in Ekim 2013‘te Resmi Gazete sayılarının hiçbirinde terör örgütü olarak ilan edilmediği görülmektedir. IŞİD’in Bakanlar Kurulu Kararı ile terör örgütü ilan edildiği kararı, kimsenin bilmediği bir yöntemle mi Resmi Gazetede yayımlanmıştır? ifadelerini kullandı.

İşte Sezgin Tabrıkulu'nun TBMM'ye verdiği soru önergesi

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

19 Eylül 2014 tarihinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaptığı açıklamada ‘’Türkiye'nin bir yıl önce 2013'ün sanırım Ekim ayı bir Bakanlar Kurulu Kararnamemiz var. Orada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına uygulama olarak terör örgütü olarak ilan ediyoruz’’ ifadesi yer almaktadır.

22 Eylül 2014 tarihinde ise Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı açıklamada “Hükümetimizin IŞİD'e terör örgütü demediğini söylüyorlar. Biz 13 Ekim 2013'te Bakanlar Kurulu kararıyla IŞİD'i terör örgütü ilan ettik.” ifadesi yer almaktadır.
Bu bağlamda;

1- 2013 yılı Ekim ayı süresince yayımlanan tüm Resmi Gazete nüshaları incelendiğinde IŞİD’in Ekim 2013‘te Resmi Gazete sayılarının hiçbirinde terör örgütü olarak ilan edilmediği görülmektedir. Dolayısıyla gerek Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gerekse Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladıkları IŞİD’in Bakanlar Kurulu Kararı ile terör örgütü ilan edildiği kararı, kimsenin bilmediği bir yöntemle mi Resmi Gazetede yayımlanmıştır?

2- IŞİD’in adı açıkça belirtilerek terör örgütü olarak ilan edildiği Bakanlar Kurulu Kararının tam metni nedir?

3- Bakanlar Kurulu tarafından El Kaide ve El Kaide bağlantılı örgütler, gruplar ifadesi dışında IŞİD’in isminin açıkça belirtilerek bir terör örgütü olduğu ifadesinin yer aldığı Bakanlar Kurulu Kararnamesinin yayınlandığı Resmi Gazetenin tarih ve sayısı nedir?


<< Önceki Haber Tanrıkulu'dan Başbakan Davutoğlu'na çok zor IŞİD sorusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER